Den engang så magtfulde videoudlejningskæde Blockbuster er ifølge borsen.dk i så store vanskeligheder, at man måske bliver nødt til at gå i betalingsstandsning. Det skriver borsen.dk.

Blockbuster har i øjeblikket en gæld på 975 mio. dollar – svarende til over 5 milliarder kr. – og over 1300 butikker er lukket i de senere år rundt om i verden.

Det vurderes, at nedturen skyldes alternative og nye udlejningsmuligheder som f.eks. netbaserede udlejere og dvd-automater fra Coinstar, der er stillet op flere steder i USA.

Se også: ”Blå mænd” er den mest udlejede film hos Blockbuster i 2009
.Vis kommentarer (36)
Gravatar

#11 mojones 12 år siden

Well, det kan da ikke komme som den store overraskelse at det går skidt for udlejningsfilm. Blockbuster er vel nærmest den sidste bastion for lejefilm og jeg tror sq ikke de holder i længden. Jeg aner ikke en kæft om økonomien i den danske del af franchisen, men det er bare ikke den vej udviklingen går. Folk har så store bredbåndforbindelser og ditto underholdningsanlæg, der er da ingen der gider gå ud i kulden for at leje film, endsige aflevere dem igen. Men der er da ingen tvivl om, at det er da trist at se et stykke nostalgi forsvinde.
Det virkelige spørgsmål er, hvorlænge kan biograferne holde skansen uden nytænkning? Den almene og gemene hob forlader også den båd på sigt og det eneste gode ved det, er at man slipper for at høre om hvor meget Avatar nu har omsat for.
Gravatar

#12 davenport 12 år siden

Kan huske da man i gamle dage tog i Danis Video og lejede 3 film for 40 kr. De havde bare alle VHS, og der var altid noget nyt (faktisk gammelt) at leje.
Det var længe før at man købte sine film. Man fandt 3 film og en moviebox (for de små = en elendig udlejningsvideomaskine for dem der ikke havde råd til at have deres egen maskine, der dengang kostede det samme som en mellemlang krig mod Usbekistan!)
Som nogle husker fra JULEFROKOSTEN 09, så lejede jeg altid Empire Strikes Back, samt 2 andre ligegyldige.
Nu er tiderne skiftet, og jeg lejer aldrig. Det er spild af penge. Jo jo, de har deres brugtbørs, men så er der sæd på skiven og alt muligt. Jeg køber mine film, fucker biografen og ser med glæde på min samling, som ingen præpubitær teenager har fedtet rundt med. DNA-frie skiver i god kvalitet!
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#13 theassociate 12 år siden

#11 - Jeg tror ikke du skal regne med folk stopper med at gå i biografen foreløbigt... Som det er gået de sidste 2-3 år - selv under krisen, er der ny rekord på på den samlede box office hitliste i USA. Forskellen mellem DVD markedet og biografmarkedet er nyhedsværdien i film - folk vil gerne se det sidste nye der er kørt i reklamerne, og er det old news (som film publiceret på DVD efter en bioudgivelse) og det alligevel er tilgængeligt på nettet i den ene eller anden form, jamen så tager mange jo den nemme vej. Om det så enten er via. YouSee, Stofa eller på anden vis. Kulturelt er der også en del flere ting folk kæder sammen med en biograftur, end en tur ned til Blockbuster vil jeg påstå ;)
Gravatar

#14 mojones 12 år siden

#13
Mnæeh, nu var jeg også tilstrækkelig vag og unuanceret nok, til at sige "på sigt". Det er ikke længe siden jeg hørte om et forsøg, der skulle gøre film tilgængelige på online-udlejning, samme dag som de havde premiere i biffen. Det skal nok tage nogle år, men det bliver i dette årti, det er jeg ganske sikker på. Markedet er stort nok, teknikken er ved at være udbredt nok og filmindustrien er træt af at tabe penge på pirateri. Musikindustrien har vist vejen med onlinestreaming og det er det logiske next-step.
Hvad angår det tilhørende kulturelle fællesskab, så tror jeg med al skyldig respekt, at du går ram forbi. Det har intet med biografen at gøre, snarere den form som du og jeg er engageret i lige nu, nemlig online-communities.
Biografen skal nok også bestå, men så bliver det som et eksotisk københavnerfænomen...
Gravatar

#15 TigonIII 12 år siden

Har tit tænkt på hvorfor Blockbuster aldrig rigtig har skreget op om hvordan Pirat-kopi industrien ødelægger deres omsætning, for har tit tænkt på hvor mange der egentlig bare siger, jeg gider sgu ikke at gå ned i blockbuster og leje den når jeg kan hente den på nettet.
Gravatar

#16 raylewis 12 år siden

sidst jeg brugte kr i blockbuster var.........aldrig-kommer der kun få scoret sms numre fra trunterne bag skranken........
Gravatar

#17 gi-jones 12 år siden

Det underlige er vel at de ikke selv har lanceret en online-side af deres forretning, for at samle op på nogle af de tabte indtægter. De lader til så småt at gå samme vej som PostDK :(

En skam - jeg kommer der tit og samler op på de film jeg missede i biffen, men som jeg ikke er sikker på at jeg vil købe.
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.
Gravatar

#18 Nicki52 12 år siden

#2
Der sikkert andre der køber den og lader den hedde blockbuster og gøre den bedre.
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"
Gravatar

#19 HonoDelLoce 12 år siden

Jeg vil være mest ked af at miste deres brugtbørs..

Tror s'gu jeg efterhånden har hentet ca. 50 af mine BD'er der..

Det er trist - men det er samtidigt også et naturligt resultat af ikke at følge med tiden, som mange herinde nævner..

- Man kan da så i det mindste håbe på et ophørsudsalg der batter ! :)
Jeg har intet problem med ikke at have ret. Det er kun, hvis nogen påpeger det, jeg bliver stædig!
Gravatar

#20 frankdrebin 12 år siden

#19 Ja, hvis det går konkurs og der er noget ophørsudsalg, står jeg i kø med opsparingen i hånden!

Skriv ny kommentar: