Den engang så magtfulde videoudlejningskæde Blockbuster er ifølge borsen.dk i så store vanskeligheder, at man måske bliver nødt til at gå i betalingsstandsning. Det skriver borsen.dk.

Blockbuster har i øjeblikket en gæld på 975 mio. dollar – svarende til over 5 milliarder kr. – og over 1300 butikker er lukket i de senere år rundt om i verden.

Det vurderes, at nedturen skyldes alternative og nye udlejningsmuligheder som f.eks. netbaserede udlejere og dvd-automater fra Coinstar, der er stillet op flere steder i USA.

Se også: ”Blå mænd” er den mest udlejede film hos Blockbuster i 2009
.Vis kommentarer (36)
Gravatar

#21 stef elna 13 år siden

damn.s;
det er min yndlingsbutik og man kan virkelig sparer på de film der allerede har været lejet ud, og der er aldrig fejl på hvor imod der altid er noget galt med dem fra stereo.. jeg tror jeg dør hvis blockbuster lukker.xD


"Every time I go to a the movies it's magic, no matter what the movie's about"
...-Steven Spielberg


Gravatar

#22 Kviesgaard 13 år siden

#12

Ohh moviebox! Jo jeg husker den skam med glæde. Når mig og brormand skulle passe gården i sommerferien, var første punkt på dagsordenen at stikke hen til Q8 i Sdr. Omme (cirka 10 km fra gården) og leje 5 film i 5 dage, samt en moviebox for x antal kroner. Det resulterede blandt andet i at vi så Predator ll 7 gange i løbet af de 5 dage.
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#23 Jb-film 13 år siden

Det er noget af en tur jeg har til den nærmeste Blockbuster - men en enkel Blu-ray film er købt hos den, selvom min samling ikke er stor. - Men det er en kedelig udvikling. Download og streaming er ikke en kvalitet i sig selv. For dem som p.t. er sprunget på den vogn, så betyder nemhed mere, i stedet for kvalitet. - Men kvalitet har efterhånden fået den laveste fællesnævner. - Musikken er på mange måder forsøgt ødelagt med MP3 og nu vil de kvalitetbevidste være mere end skeptisk overfor fremtidens fokus på filmmediet. - Men desværre sætter generationer trenden og uden at være bevidste om kvaliteten, så det er spørgsmålet hvem producenterne hælder mest til på det punkt. - Sørgeligt.
Gravatar

#24 Esano 13 år siden

Så vidt jeg ved hænger Blockbuster Danmarks økonomi ikke sammen med farmanden fra USA. Så hvis kæden lukker i USA kan vi fortsætte med at have Blockbuster i DK.
Mht. online udlejning så har Blockbuster både streaming, onlineudlejning og "Vi-bringer-til-døren" service i USA. men det hjælper vist ikke. Mange af BB butikkerne i USA satser også mere på bokse som man netop kan leje film hos blockbuster med og ikke selve filmene (ligesom AppleTV og iTunes)
Tilbage til økonomien:
Blockbuster i Danmark har haft rigtig god økonomi de sidste mange år. De har hvert år slået sidste års rekord med undtagelse fra 2009 hvor finanskrisen satte sine spor. så det ligner sgu ikke at vi skal frygte for Blockbuster Danmarks liv.
Gravatar

#25 Davekryten 13 år siden

Oh How The Mighty Have Fallen. Jeg holder BB ansvarlig for lukningen af to af mine yndlings videobikse, så jeg kan ikke lade være med at smile lidt. Alligvel indrømmer jeg at jeg nok vil savne deres billige brugt børs.
Gravatar

#26 Cyrus44 13 år siden

Nu må i da lige! det er BB usa og ikke BB Dk
Mvh
BB ansat
Gravatar

#27 loki 13 år siden

Har i nogen ide om hvor ¤#¤#%¤# besværlige en moviebox eller en playstation er at udleje (!) Det tager (tog, heldigvis) en evighed at får dem gjort parat og få fat i depositum samt gyldig ID osv...
www.peakoil.dk
Gravatar

#28 DJAS 13 år siden

stef elna (21) skrev:
damn.s;
det er min yndlingsbutik og man kan virkelig sparer på de film der allerede har været lejet ud, og der er aldrig fejl på hvor imod der altid er noget galt med dem fra stereo.. jeg tror jeg dør hvis blockbuster lukker.xD


haha, det er faktisk en OK arbejdsplads.

Som #27 dog siger, så er det ting der hænger, og de butikker jeg har arbejdet i, er håbløst forældede.

#26 Men mon ikke det er en fin pejling til hvor det bærer hen, for hele kæden ?? :)
Gravatar

#29 misuma 13 år siden

Jeg plejer at bilde mig selv ind at hvis bare min lille skodby har en biograf og en blockbuster, overlever jeg nok.

Jeg besøger min BB flere gange om ugen og er efterhånden et kendt ansigt derinde. Jeg har brugt en formue i BB og skal nok øge mit forbrug hvis det kan hjælpe, hehe.

Jeg kan dog ikke forestille at lige "min" BB er i problemer. Der er masser af kunder og det eneste sted som sælger/udlejer film samt spil...
Redrum Redrum Red...Rum Red...what?
Gravatar

#30 wimmie 13 år siden

Jeg har ikke lejet film i BB i ca. 3 år - til gengæld køber jeg en del derinde, så jeg vil da være ked af at se dem gå konkurs :/

Deres lejepriser for premierefilm er simpelthen alt for høje når man tænker på hvor hurtigt prisen på købefilm bliver sat ned.
"he won the Nobel Prize for inventing the artificial appendix.”

Skriv ny kommentar: