Vinder Netflix-filmen “Roma” i aften en Bodilpris, så kommer ingen på scenen for at modtage den. 

“Roma” er i aften blandt de fem nominerede til Bodilprisen i kategorien Bedste ikke-amerikanske film – se de øvrige nominerede her.

Vinder Netflix-filmen prisen, så kommer der dog ingen på scenen for at modtage Bodil-statuetten, erfarer Filmz.

Det er “Roma”-instruktør Alfonso Cuarón, der personligt er nomineret til prisen, men han kommer ikke til København som gæst ved Bodilfesten.

Netflix – der har europæiske kontor i London og Amsterdam – sender heller ikke en repræsentant til Danmark for at modtage prisen.

Den situation er dog ikke ny ved Bodilfesten. I de udenlandske kategorier er det traditionelt set den danske biograf-distributør, som kommer på scenen for at modtage prisen og sige tak på vegne af instruktøren.

Derfor ville det ifølge traditionen være Scanbox, som i tilfældet af “Roma”-sejr skulle på scenen og blære sig med at have distribueret en prisvinder. Det kommer næppe til at ske.

Scanbox vil ellers sandsynligvis have repræsentanter i salen, når showet begynder kl. 20 i Stærekassen i det indre København.

Distributøren er nomineret ved “Charmøren”, som de offentligt ønskede tillykke med Bodil-nomineringerne tilbage i januar – læs nærmere om det her.

Men Scanbox var tilsvarende tavse om Bodil-nomineringen til “Roma”, der ellers er blevet hjulpet ind i de danske biografer af netop Scanbox.

Det vil distributøren bare ikke offentligt stå ved. Måske fordi Netflix med “Roma” har brudt med det danske biograf-vindue, hvilket Scanbox har hjulpet dem med.

Filmz har spurgt Scanbox om denne “Roma”-tavshed flere gange – med tavshed som svar.

Derfor tyder Filmz’ oplysninger på, at ingen kommer på scenen i tilfælde af en Bodilpris i aften til Netflix-filmen “Roma”.

Det er anmelder-foreningen Danske Filmkritikere – heriblandt Filmz – der uddeler Danmarks ældste filmpris.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Justin 5 år siden

Det er da klart de vil ikke gøre biograferne sure ovre deres forsøg på at smadre biograf vinduet
Gravatar

#2 Johnny42 5 år siden

Altså hvis de ikke kan stå inde for filmen og den måde den er distribueret på, kunne de vælge at lade være med at være distributør på filmen.

Snup en tudekiks og gå op og modtag prisen på vegne af Alfonso Cuarón, hvis han vinder.
Gravatar

#3 Snipp 5 år siden

#2 enig utroligt at man opfør sig sådan.
I was once in a story... guess what, I was awesome!

Skriv ny kommentar: