Netflix har takket nej til en ekstra omsætning på 20 millioner dollars for “Roma”, viser ny biograf-analyse.

“Roma” har indspillet for estimeret 4-5 millioner dollars i de amerikanske biografer. Det eksakte beløb kender kun Netflix, der ikke deler biograf-tal.

Biograf-premieren på “Roma” har været af den smalle slags, fordi Netflix ikke har ønsket at overholde biografernes eksklusivitets-vindue. Derfor har et flertal af biograferne takket nej til “Roma”.

Men havde Netflix accepteret præmisserne for en bred biograf-premiere til “Roma”, så kunne den tredobbelte Oscar-vinder have omsat for et større beløb.

Det er IndieWire, der har regnet sig frem til, at “Roma” kunne have indspillet for 20 millioner dollars med en bred biograf-premiere i USA.

Netop en bred biograf-premiere vil Hollywood-profiler som Steven Spielberg gøre obligatorisk for i fremtiden at kunne deltage ved Oscar-showet – læs om det her.

“Roma” har haft et produktions-budgettet på estimeret 15 millioner dollars.


Vis kommentarer (20)
Gravatar

#1 Justin 8 måneder siden

Gad vide hvor meget biograferne havde tjent hvis de ikke havde holdt så kraftigt fast i deres eksklusivitets-vindue
Gravatar

#2 Mejse 8 måneder siden

#1 sikkert omkring det samme, alt efter hvilken aftale de lavede, dog er biograferne jo ikke et firma, med fælles økonomi, så per biograf, LANGT LANGT mindre, det er en god deal for alle at have 3-4 ugers eksklusivitet :)
Gravatar

#3 Geekalot 8 måneder siden

Indiewire glemmer så lige at hvis alle Netflix's film skulle igennem biograf møllen, så havde Netflix ikke det samme antal kunder. For det er en af de ting deres kunder gerne vil have, nemlig nye film med det samme bare der hjemme.
Gravatar

#4 Mejse 8 måneder siden

#3 de ville have præcis det samme antal kunder, for de ville stadig få nye film, der kun kom på netflix bare ikke med det samme, og desuden har få folk netflix for filmene, det er for serierne :)
Gravatar

#5 Johnny42 8 måneder siden

De skulle så også bruge flere penge på markedsførring, så under alle omstændigheder ville den ikke have tjent sig hjem i biografen. Det der sådan set er guld værd for Netflix har været den ekstra omtale der har været, og det er i forhold til om det har givet ekstra abonnementer, der er afgørende.
Gravatar

#6 Mejse 8 måneder siden

#5 nu er roma nok også et dårligt eksempel for det er jo ikke en film, der reelt er mange der gerne vil se og slet ikke betale for at se, men på længere sigt hvis de vil gøre sig på filmmarkedet, og med det at deres film bliver dyrere og dyrere og underskuddet større og større, ville det da være gavnligt for alle :)

men ja i forhold til roma var det jo kun for at kunne oscar nominerer den, og andre priser, så ja en bred udgivelse på den havde næppe givet meget mere :)
Gravatar

#7 Geekalot 8 måneder siden

Netflix for serier ? Er 2 jeg kan komme på jeg gider se. Men for ungerne, er de glade for serierne. Men skulle jeg til at vente på de film Netflix laver, eller opkøber skal i biografen sluttede mit medlemskab nok.
Gravatar

#8 Mejse 8 måneder siden

#7 det er du ret alene om :D i hvert fald når man snakker egen producerede ting :) men det er jo fair nok....men altså man kan jo sige, at du blandt andet siger at netflix filmene, er fuldt ud ligeså gode som dem i biografen, (begge dele har jo svingende kvalietet) hvilket jo må betyde at de har film der kan hive 4-5-600 millioner dollars hjem, hvis de havde været i biografen...det er altså en del penge at gå glip af, også meget mere end man ville miste i abonnements stop, fordi at folk har netflix for deres film, som de vil have med det samme :=)

men bare af nysgerrighed, synes du virkelig deres film, og mængden af dem de laver, er prisen værd ? hvilke film er det de har lavet du synes er så gode ? ingen kritik bare nysgerrig jeg kan da selv komme på et par stykker der er ret gode :)
Gravatar

#9 Justin 8 måneder siden

#5
Ja det har været underholdende og følge vreden fra biograf-film-personer og priser

Gad vide om Biograferne går samme vej som blockbster
Gravatar

#10 Geekalot 8 måneder siden

1 film i måneden på Netflix. Så har det betalt sig hjem. Det samme pris som biografen. Og ja, jeg syntes der er flere Netflix film der er på fuld højde med dem der kommer i biografen.
Nu gider jeg ikke til at finde 10 film på telefon og skrive, kan dem ikke lige i hovedet alle sammen.

Skriv ny kommentar: