Instruktøren Brett Ratner blev i forbindelse med filmen “Svindel på højt plan” spurgt, om han afholder prøver og forberedelser med sine skuespillere, før optagelserne går i gang, hvortil Ratner svarede, at ”prøver er for bøsser”.

Bemærkningen fik efterfølgende kommentatorer til at kræve, at udtalelsen fik konsekvenser, og at Ratner blev fyret fra jobbet som Oscar-producer til næste år.

Se også: Prinsesse Leia: Vi ved alle, at John Travolta er bøsse.

I mellemtiden har Ratner dog udsendt en undskyldning, hvor han udtaler, at det var en dum måde at udtrykke sig på, og at han som historiefortæller burde have været mere bevidst om, hvor stor betydning ord kan have.

“Svindel på højt plan” har premiere i de danske biografer i denne uge.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.



Vis kommentarer (27)
Gravatar

#11 Frederik 10 år siden

HonoDelLoce (8) skrev:
Du mener da vel ikke seriøst, at du kan danne dig et retfærdigt billede af en personlighed udfra hvad du læser på nettet og diverse kulørte blade om personen?



Jeg ved ikke hvorfor du har et behov for at fordreje hvad jeg skriver. Hvornår har jeg nævnt noget om kulørte blade? Der er samtlige officielle filmrelaterede interviews, q&a's og endda filmklip hvor han har opført sig yderst uprofessionelt. Du skal ikke længere tilbage end til sidste uge hvor han i et interview (der endda kan ses på Youtube) om Tower Heist begynder at gå i detaljer om hans sexliv. Bagefter, optrådte han på Howard Stern's radioshow og fortalte om at kaste vandballoner på hjemløse (igen, på Youtube). Før det har han svinet filmstuderende til for at se "some fag shit i stedet for Rush Hour 3.



Jeg synes ikke at det er forkert at sige, at han ikke længere burde repræsentere Oscar-uddelingen og en stor del af filmindustrien, der til trods for dens kommercialisme, har gjort et forsøg på at yde et godt miljø for homoseksuelle.



Det er virkelig ikke kompliceret: Der er en grænse bestående af almindelig anstændighed og almindelig høflighed, og Brett Ratner har efter min mening gentagne gange krydset den, offentligt.



Imens jeg skrev dette er han så blevet fyret/trådt af, så for en gangs skyld er der noget af være glad for.
Gravatar

#12 HonoDelLoce 10 år siden

Frederik (11) skrev:
hvor han i et interview (der endda kan ses på Youtube) om Tower Heist begynder at gå i detaljer om hans sexliv


Og det gør ham til et røvhul...... Hvorfor?

Frederik (11) skrev:
Bagefter, optrådte han på Howard Stern's radioshow og fortalte om at kaste vandballoner på hjemløse


Der er jeg ganske enig - også selvom intet, der foregår hos Howard Stern, som regel skal tages sådan vildt bogstaveligt eller alvorligt..

Frederik (11) skrev:
Før det har han svinet filmstuderende til for at se "some fag shit i stedet for Rush Hour 3.


Så han er umoden i sin måde at udtale sig på (ligesom i denne sag med at bruge ordet "gay".) Det er den slags udtalelser, som man normalt ikke ville rynke på næsen over, hvis de skete til en fest i en brandert, og det kom fra en af sine venner. Så kan man kalde det diskriminerende over for bøsser, men i 99% af tilfældene er det vel mere for at gøre grin med den anden part end for at gøre grin med homoseksuelle.

Men det er fint nok, du synes han er et røvhul af den grund. Troede bare ligesom vi var ovre den tid, hvor vi alle skulle være så politisk korrekte i vores udtalelser..

Det er bare sjovt, at en komiker kan få lov at stå og kalde homoseksuelle for alle mulige sjove ting, men at så snart nogle bruger ordet "gay" som et tillægsord, så er verden af lave. Det er fandme gay!
Jeg har intet problem med ikke at have ret. Det er kun, hvis nogen påpeger det, jeg bliver stædig!
Gravatar

#13 Rasputin 10 år siden

Rattners udtalelse afslører endelig hvorfor han laver så elendige film!! Han er homofob, og han er panisk angst for at prøver og forberedelse vil få hans medarbejdere til at tro at han er homo.

Omfavn din indre bøsse Rattner i stedet for at foragte ham!! (Så kan det være at vi endelig kan få en ordentlig film fra din side!!!)

;O)
Gravatar

#14 Muldgraver 10 år siden

HonoDelLoce (12) skrev:
Det er bare sjovt, at en komiker kan få lov at stå og kalde homoseksuelle for alle mulige sjove ting, men at så snart nogle bruger ordet "gay" som et tillægsord, så er verden af lave. Det er fandme gay!

Det er et spørgsmål om "social genre". I vores kultur er det almindeligt, at man i en kontekst baseret på humor, kan tillade sig at benævne tabuer, udvise dårlig smag og vende tingene på hovedet for at tilvejebringe det latterlige og/eller groteske. Som vi så kan grine af. Ligesom narren engang havde den slags funktioner, og ligesom karnevalet er en norm-omvendende kontekst. Og ligesom vi hver især har det med at justere vores norm alt efter, hvilken social kontekst vi befinder os i. Det er slet ikke så besynderligt :)
"Mørk ånde i det grønne krat." G. Trakl
Gravatar

#15 filmz-loke76 10 år siden

Frederik (7) skrev:

Nu nedtoner nyheden jo også sprogbruget en del. Der er stor forskel på at bruge ordet "bøsse/gay" (filmz) og ordet "fag" (Ratner).
.


Gay er faktisk mere som homoseksuel og Faggot er mere som bøsse. Det sjove ved disse ord er dog, at er man homoseksuel er det helt ok at bruge ordet faggot, lidt ligesom sorte og nigger.

Sjovt nok ser de fleste homoseksuelle heller ikke ordet fag som værende specielt nedgørende længere, men der er jo altid interesse organisationer der skal kaste sig over enhver lille udtalelse og udråbe folk som homofobe/racister/whatever. Hvis ikke der er noget negativt skal de nok navlepille noget frem, det er jo deres eksistens grundlag.
That´s what I like about them highschool girls man. I get older, they stay the same age.
Gravatar

#16 Friendlymots 10 år siden

#15
Gravatar

#17 Moog 10 år siden

#15 Sprog-etik er noget kompliceret noget, måske det hele ville blive lidt lettere hvis vi alle kunne holde op med at være så stødte hele tiden.

Edit: Det gælder selvfølgelig ikke kun sprog.
Gravatar

#18 Collateral 10 år siden

Nu har han sagt op på Oscarshowet.

http://m.imdb.com/news/ni17851583
"You can't please everybody. In fact sometimes I don't please anybody" - Oliver Stone
Gravatar

#19 mr gaijin 10 år siden

Hvorfor går vi rundt i Danmark og tror, at man kan svine sine medmennesker til uden, at det skaber problemer? Alt, hvad man siger, kan have konsekvenser. Det er ikke ulovligt, og det bør aldrig blive ulovligt. Men ligesom man er i sin fulde ret til at komme med grove kommentarer, så er folk også i deres fulde ret til at blive forargede.

Der er ingen love imod at lave en joke på bekostning af homoseksuelle. Og hvis man siger det i den rigtige kontekst og med det rigtige glimt i øjet, så kan man sagtens slippe afsted med det. Ligesom man kan lave racistiske jokes med nære venner af anden hudfarve, og man kan lave kønsdiskrimerende jokes, hvis kvinderne i lokalet er med på, hvad man rent faktisk mener og ikke mener.

Men du kan ikke undgå at støde nogen eller blive misforstået, hvis du kommer med grov ironi eller grove jokes i et offentligt forum. Og så må man tage konsekvensen, hvis du har stødt nogen, som er målgruppen for det, du lever af at arbejde med.

Der er såkaldte pink dollars i Oscar-showet. Hvis homoseksuelle slukker for fjernbetjeningen under oscar-showet på grund af den vittighed, hvilket er deres fulde ret, så er det ikke godt for økonomien i showet. Og derfor er det helt naturligt, at han siger op.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#20 The Insider 10 år siden

#19, amen, brotha.
War. War never changes.

Skriv ny kommentar: