En af den danske dagspresses største filmskribenter, Jacob Wendt Jensen, blogger på Filmz om sine oplevelser i Cannes, hvor man forleden tog hul på den seneste udgave af planetens allerstørste filmfestival.

Både Cannes-filmfestivalens program og persongalleri er ufatteligt broget. I går skrev Jacob om sit møde med den brasilianske fodboldlegende Pelé, mens han i dag skriver om en film, der nærmest ikke kunne have mindre med sydamerikansk boldakrobatik at gøre: “Young & Beautiful”, der er instrueret af “Swimming Pool”-instruktøren François Ozon, og som er en af de film, der dyster om at vinde filmfestivalens hovedpris: Den Gyldne Palme.

Jacob er enormt glad for filmen, der omhandler en 17-årige piges seksuelle udfoldelser, og han betegner Ozon som en mand, der er ”for dygtig til at vinde Den Gyldne Palme”. Hvorfor? Det må du læse artiklen for at få svaret på!

Læs mere i den anden artikel fra Cannes 2013 her.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Lord Beef Jerky 9 år siden

Jeg læste artiklen, men forstår stadig ikke, hvordan Ozon skulle være for dygtig til at vinde prisen. Han kan sit kram - uden tvivl - det har adskillige nomineringer og vundne priser da spået om igennem længere tid. Men blot fordi han har fuldendt sit udtryk stilistisk, og har styr på sine filmteknikker, er det vel ikke en forhindring for ham hvad angår Cannes' priser?
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#2 paideia 9 år siden

Jeg tror, det har noget at gøre med, at Ozon udfordrer publikum med subversive midler lige under overfladen.. Cannes har altid godt kunnet lide de folk, der eksperimenterer med formen mere lige på. Til tider kan denne fascination grænse til vanvid. Jeg synes stadig, det er en skandale, at Bruno Dumont har vundet Grand Prix to gange.
ODI PROFANVM VVLGVS ET ARCEO
Gravatar

#3 Lord Beef Jerky 9 år siden

Men Cannes har da netop også belønnet mere underspillede film. Haneke vandt da I hvert fald engang, jeg har dog ikke tjekket yderligere, men mon ikke der findes flere eksempler?
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"

Skriv ny kommentar: