“Captain America: The First Avenger” må droppe titel i nogle lande


Når “Captain America: The First Avenger” får premiere i en række lande uden for USA, bliver det blot med titlen “The First Avenger”.

Undersøgelser i lande som Sydkorea, Rusland og Ukraine har vist, at publikum ikke har i sinde at se en film med “Captain America” i titlen, og Marvel har derfor valgt at udsende filmen i disse lande under et andet navn, der muligvis vil blive betragtet mindre militaristisk.

Til Marvels overraskelse har det dog kun vist sig nødvendigt i en række få lande, og den fulde titel vil blive bibehold og de fleste lande, hvor folk rent faktisk allerede har et vis kendskab til Captain America fra tegneserierne af samme navn.

I sin film om Marvel-helten har instruktøren Joe Johnston bevidst forsøgt at undgå de mest gennemsyrede patriotiske referencer, som måske kunne virke anstødelige uden for USA’s grænser, og har har i stedet valgt at lave en film, der i høj grad foregår på den internationale scene og har en række ikke-amerikanske skuespillere.

I Danmark udsendes filmen under dens fulde titel 11. august.

Klik her for at se en række billeder fra “Captain America: The First Avenger”.Vis kommentarer (21)
Gravatar

#1 Riqon 10 år siden

Hvad kommer han til at hedde? Sky Captain?
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#2 Frederik 10 år siden

#1: Bare "The First Avenger".
Gravatar

#3 MikkelHJ 10 år siden

Er det ikke kun i titlen, Captain America udelades? Han kommer forhåbentligt til at bibeholde sit navn i selve filmen. Det kunne da blive noget farligt rod, hvis man ikke engang må nævne hans navn:

Have no fear, 'Him' is here.
Don't you dare take Miles. You can take the children, but you leave me my monkey.
Gravatar

#4 micro 10 år siden

Det minder lidt om selvsencur, men hvad gør man ikke for at maksimere profitten... ;)
Gratis browserspil: http://www.konger-og-kejsere.dk
Gravatar

#5 Sweetiebellefan 10 år siden

Omdøb ham til Captain Jack.
Twilight Sparkle: "Real friends don't care what your cover is. Friendship is a wondrous and powerful thing.
Gravatar

#6 mr gaijin 10 år siden

Her er en glimrende artikel, om hvordan Hollywood ændrer sig på grund af verdensmarkedet:

http://latimesblogs.latimes.com/the_big_picture/20...

I bund og grund er reglen, at film skal være store, spektakulære og i 3D, så filmene ikke konkurrerer med det lokale produkt på diverse udenlandske markeder.

Seriøse dramaer, små komedier og film med ærkeamerikanske temaer duer ikke, da de bliver konkurreret ud af markedet af de lokale produkter. Det ser vi jo også i Danmark, hvor "Klovn" og "Hævn" dominerer over amerikanske film af samme type.

Jeg tror nu ikke, at "Captain America" er i problemer. Den har nok af store set pieces og farverig larm til, at lokale film ikke kan konkurrere med den.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#7 Riqon 10 år siden

MikkelHJ (3) skrev:
Er det ikke kun i titlen, Captain America udelades?


Åh ja, du har nok ret... så folk bliver lige narret til at betale for billetten, før de kommer ind i biografmørket og så får de ellers det amerikanske flag smidt i fjæset :)
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#8 Kruse 10 år siden

De burde omdøbe ham til Captain Morgan....
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."
Gravatar

#9 bnm 10 år siden

Lidt syndt de har valgt at lægge kursen sådan. Jeg synes det kunne være mere spændende at se en superhelte film som er gennemsyret af patriotisme i stedet for en generisk en af slagsen.

Hero og House of Flying Daggers bliver heller ikke dårligere af deres budskab (eller i det mindste deres subtext) er nationalistisk propaganda. Tvært imod. Jeg ser det mere som en måde film kan skille sig ud fra hinanden.

Og ikke den der selvironiske patriotisme som i Team America (som bestemt også har sin plads!), men straight up "Vi har den bedste forfatning i verden, så drop det!". Det ville være vulgært, smagsløst, skønt :)
Gravatar

#10 Djibyman 10 år siden

Kruse (8) skrev:
Captain Morgan....


Er det ikke tarveligt over for Captain Morgan, jeg synes ikke han skal sættes i forbindelse med det jeg har set indtil videre, jeg tror denne film bliver en gang pinlig lort;-)
I never Apologize, i´m sorry but that´s just the way i am.

Skriv ny kommentar: