Instruktøren er jævnligt blevet adspurgt om slutningen, og skuespillerne har også bidraget til forvirringen.

Spoiler Alert! Artiklen diskuterer slutningen på Christopher Nolans “Inception”.

Da “Inception” udkom i 2010, var der i lang tid efter store diskussioner om hovedpersonens Cobbs skæbne. Cobb, som spilles af Leonardo DiCaprio, ender i slutningen af filmen med at omfavne sine børn, som har været tilbageholdt. I forgrunden af shottet spinner en snurretop rundt. Reglen opsat i “Inception” er, at hvis snurretoppen spinner for evigt, er Cobb stadig i drømmen, og gensynet er en illusion. Falder snurretoppen, er han i den virkelige verden.

Slutningen cutter, inden vi får svaret, og tvetydigheden har ledt til uenigheder blandt fans. 13 år senere bidrager instruktøren Christopher Nolan til diskussionen. I et interview med podcasten “Happy Sad Confused” udtaler Nolan: “Jeg tror, det var [producer] Emma Thomas, som gav det korrekte svar, hvilket er, at Leos karakter… pointen med skuddet er, at karakteren er ligeglad på det tidspunkt”.

Nolan har pointeret, at fans, som diskuterer Cobbs tilstand, ser bort fra filmens pointe: Nemlig at karakteren Cobb har udviklet sig. Han er ikke længere orienteret om missionen; han er i selskab med sine børn, og Cobb kunne ikke ønske sig mere.

Nolan blev adspurgt i forbindelse med en promoveringstour for filmen “Oppenheimer“, som kan ses i biograferne nu.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 thomas040 8 måneder siden

Den begynder at vakle lige akkurat inden at der bliver klippet til sort. Så udover at filmens pointe er at han er ligeglad fordi han nu er sammen med sine børn, så bliver der lagt op til at den er på nippet til at tippe, men som sagt, han er ikke længere bekymret over det.
Failure is a zero out.

Skriv ny kommentar: