Den mørke minedræberhistoriefilm ‘Blood Runs Coal’ af Universal har sikret sig en nyudklækket Oscar-vinder i hovedrollen, nemlig ‘Oppenheimer’-skuespilleren Cillian Murphy. Jez & John-Henry Butterworth adapterer Mark Bradley-bogen, og Davis Entertainment producerer sammen med Murphy.

To nætter før Cillian Murphy vandt en Oscar for Bedste Skuespiller for ‘Oppenheimer’, gennemførte studiet en pre-emptive acquisition (som er en forhandling filmstudier laver med de originale rettighedshavere når de filmatisere et værk) for Mark A. Bradleys bog ‘Blood Runs Coal: The Yablonski Murders and the Battle for the United Mine Workers of America’. Det er en episk historie om en korrupt fagforeningsleder, der myrder en rival og nedkæmpes af den dræbte kulminearbejders advokatsøn.

Murphy vil spille hovedrollen og producere filmen.

Jez Butterworth (Spectre, Ford v Ferrari) skriver manuskriptet med John-Henry Butterworth (Get On Up, Indiana Jones and the Dial of Destiny). Duoen arbejdede sammen om ‘Edge of Tomorrow’. ‘Blood Runs Coal’ finder sted i slutningen af 1960’erne i kulminerne i Pennsylvania og beskriver en af de mest berygtede forbrydelser i organiseret arbejds historie.

Om bogen:
Jock Yablonski var en kulminearbejder af anden generation, der blev aktivist i United Mine Workers-fagforeningen, efter at hans far blev dræbt i en mineeksplosion. Han kæmpede for sikkerhed, bedre arbejdsforhold og sundhedsydelser, da mange omkring ham blev ramt af kulsort lungesygdom og andre åndedrætsbesvær, og ulykker i minerne var alt for almindelige og forebyggelige. Han sørgede for, at hans børn blev uddannet og kunne finde arbejde over jorden.

Jock kom på kant med Tony Boyle, fagforeningspræsidenten, der ville gøre ting som at dukke op i en mineselskabs helikopter for at tale til arbejderne efter endnu en mineulykke og fortælle dem, at minedrift var en farlig forretning. Han syntes også at bruge fagforeningskassen som sin egen sparegris. Da Yablonski stillede op mod Boyle og fremsatte beskyldninger om uregelmæssigheder, blev Boyle – der brugte fagforeningsmidler på sin egen valgkampagne – genvalgt midt i anklager om stemmesnyd. Han blev så ophidset over den dristighed, der blev udfordret, at han siges at have beordret mordet på sin modstander. Efter tre forsøg blev Yablonski dræbt sammen med størstedelen af sin familie, da de samledes til nytårsaften.

Ikke alle var hjemme. Yablonskis søn Chip havde været i huset, men forlod det en dag tidligt. En arbejdsretsadvokat gjorde Chip Yablonski det til sin livsmission at få retfærdighed for sin far. Han anmodede om, at Arbejdsministeriet undersøgte og indgav søgsmål for at annullere valgene sammen med sin bror Kenneth. Efter at to af de dømte mordere pegede på Boyle som bagmand, der brugte forsvundne fagforeningsmidler til at betale lejemordere for at myrde Yablonski, hans kone og datter, blev fagforeningsbossen anklaget for tre mord, dømt i 1974 og idømt tre livstidsdomme i fængsel. Han døde bag tremmer i 1985.

Murphy vil spille Chip Yablonski, en rolle der synes skræddersyet til ham. John Davis og Jordan Davis vil producere gennem Davis Entertainment.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: