Filmz’ to PIXperter, Johnny Vinther Jensen og Thomas Borgstrup, fortsætter i dag deres artikelserie omkring årets CPH PIX-filmfestival.

Vores yderst dedikerede PIXperter – som nu ni døgn i træk har set adskillige film om dagen – kastede sig i går over bl.a. den rystende, australske gyser “Snowtown” og den gakkede “The Legend of Kaspar Hauser”, hvori Vincent Gallo danser disko, mens ufoer flyver forbi(!). Vi kan på forhånd afsløre, at den ene af de to film får masser af ros, mens den anden kategoriseres som en bundskraber af begge skribenter.

Klik her for at læse dagens rapport fra vores kyndige PIXperter!Vis kommentarer (9)
Gravatar

#1 paideia 12 år siden

Hmm, på den sidste film har jeg vist fået en ufortjent kreditering. Jeg kan selvfølgelig være faldet i søvn og have set filmen og anmeldt den i søvne, men en mere plausibel forklaring ville nok være, at det var Thomas, der havde anmeldt den.
ODI PROFANVM VVLGVS ET ARCEO
Gravatar

#2 The Insider 12 år siden

Hov, godt spottet! Til gengæld var jeg lidt skræmt over, at du i første omgang havde skrevet, "Jamie bor sammen med min mor" i "Snowtown"-anmeldelsen... har du nogle uhyggelige relationer, du ikke har delt med os andre? :-/
War. War never changes.
Gravatar

#3 bjarke 12 år siden

...well, jeg vil bare lige smide en noget mere varm anbefaling afsted mod Matsumotos søde Scabbard Samurai. Det kan godt være, at den stikker i mange retninger, men jeg synes nu ikke at denne 'genre-sprælskhed' var forstyrrende.

Man finder godt nok ikke samme mængder af vanvid som i hans to første film - den aparte komedie Symbol og den herligt bizarre og småmelankolske Big Man Japan - sidstnævnte har en af de sjoveste og mest overraskende finaler jeg har set. Scabbard Samurai er mere afdæmpet (hvis man kan sige det?) og en lettere tilgængelig sag - den har dog Matsumotos flair for skæv komik og deadpan timing intakt. Jeg kan bestemt kun anbefale den - samt hans to øvrige film :)

Ja, Snowtown var en væmmelig sag - den får opbygget en fantastisk ond og knugende stemning. Den bliver dog for mig en smule slatten undervejs - men det river bestemt ikke den foruroligende intensitet ud af løjerne...
Mit filmsite Filmskribenten.dk. Nyeste anmeldelser: Guardians of the Galaxy | Deliver Us From Evil: http://filmskribenten.dk
Gravatar

#4 samek 12 år siden

- The Legend of Kaspar Hauser
Var mega fed i mine øjne.
5/6.
Det er en moderne Jim Jarmush, eller aki kaurismaki. For dem der elsker Alejandro Jodorowsky.
Betagende smukke billeder og imponerende stemninger.
Det er en film jeg på det varmeste kan anbefale.
Gravatar

#5 Castanea 12 år siden

Nå, Kaspar Hauser var ellers en af de mest interessante film på festivalen. Nuvel.
Gravatar

#6 paideia 12 år siden

#2. Du ved for meget, Johan.. Jeg tror, vi to skal ud på en køretur.

#4. Er ikke ganske sikker på, at vi har set den samme film. Af de tre instruktørsammenligninger er det kun Jodorowsky, jeg kan genkende. Jodorowsky er dog en uendeligt mere begavet billedskaber. Jeg vil meget gerne høre, hvad du synes om Dharma Guns, der kørte på festivalen sidste år. Hvis du altså så den..
ODI PROFANVM VVLGVS ET ARCEO
Gravatar

#7 Outbound Sith 12 år siden

#4 Visse steder gjorde det fysisk ondt at se "Kasper Hauser". Og ikke på den gode måde!
Eksempelvis scenen, hvor han hinker i ruder og de samme replikker gentages fire-fem gange, var en prøvelse for mit blodtryk...
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder
Gravatar

#8 frahm-2 12 år siden

#7
nu har jeg ikke selv set filmen, men jeg tror næppe at der er nogen der giver den 3/6. Det er vel enten helt i top eller helt i bund.....der kommer i øvrigt en ekstravisning.
Se verdens bedste indiefilm online på indiemondo.com
Gravatar

#9 Outbound Sith 12 år siden

#8
Det er helt sikkert en film, man enten hader eller elsker. Der er ingen gylden middelvej her, og det er umuligt at være sådan lidt meh omkring den. :)
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder

Skriv ny kommentar: