Det er næppe forbigået nogens opmærksomhed at filmatiseringen af den populære roman “Da Vinci mysteriet” i disse dage har premiere verden over.

Og på trods af de høje forventninger fra millioner af fans, bliver filmen dog modtaget køligt ved Filmfestivalen i Cannes.

Stephen Schaefer fra Boston Herald udtaler: ”Der var ikke rigtig noget, der virkede. Den er ikke spændende. Ikke romantisk. Og den er slet ikke sjov.”

Han fortsætter: ”Det virker som om man sidder derinde i en evighed. Og man bliver bevidst om, hvor hårdt alle har haft det med give mening til noget, der måske vanskeligt lader sig filmatisere”

Hollywood-magasinet Daily Variety skriver, at der mangler kemi mellem de to stjerner Tom Hanks og Audrey Tautou og at filmens historie højst sandsynligt aldrig var blevet overvejet i Hollywood, hvis ikke det havde været for bogen.

I en af nøglescenerne begyndte en af journalisterne ligefrem at grine, mens der i slutningen af filmen var flere der udvandrede fra biografen.

Filmen har premiere i Danmark på fredag.



Vis kommentarer (50)
Gravatar

#41 filmz-Bruce 17 år siden

Jeg har ikke læst bogen og det ser ud til, at jeg springer filmen over og låner dvd'en engang.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#42 dolphinfriendly 17 år siden

#33 Udgangspunktet er anmeldelserne, da det er ret imponerende at den har fået så mange elendige anmeldelser. Og den fortjener hver og en. :)

Det er oplagt at starte en længere diskussion om bogens "kvaliteter", men magter det egentlig ikke. Efter en masse hidsige debatter med Brownies, der tager kritik af bogen helt igennem personligt, har jeg vendet mig til at ryste på hovedet over folk der lovpriser den. Pludseligt var det jo et helt fænomen, hvilket jeg aldrig har fattet - hvordan er det muligt, at så ringe litteratur kan blive så stor en happening? Jeg ser den som litteraturens svar på "Bad Boys". Derfor kan det være grunden til, at den falder igennem som film - for vi har for fanden da set noget tilsvarende op til flere gange. Sjovt nok er bogens form - specielt karakterne - ligeså karikeret, fladpandet, overfladisk og forudsigelig som en Hollywood film. Derfor pudsigt, at den skal filmatiseres for at folk bemærker hvor ringe historien er. For jeg mener ikke, at der er meget forskel på værk og film.

Måske bør folk læse lidt mere (af de gode sager), i stedet for at blive bjergtaget af Brown litteratur :).

Gravatar

#43 Yoda 17 år siden

#42

Tja, hvad kan jeg sige andet, end at jeg er fuldkommen enig!
Steven Spielberg: "Every time I go to a movie, it's magic, no matter what the movie's about."
Gravatar

#44 lyspunkt 17 år siden

Et af de største kritikpunkter har været, at filmen følger bogen. Den kritik forstår jeg så ikke. Ringenes Herre blev rost af samme grund.
Nogen bliver skuffet over de ikke bliver overasket over slutningen. King kong havde heller ikke det store mysterium, men blev også et rimeligt hit.
Tilbage er altså kun at filmen er generel kedelig og uvedkommende, hvilket så må være op til den enkelte tilskuer.
"Ud fra størrelsen på halen har vi beregnet, at dyret har været kæmpemæssigt" Prof. Martens - Reptilicus
Gravatar

#45 filmz-Sjovhat 17 år siden

jeg kan forestille mig at problemet kan være at når man skriver en bog har man ubegrænset sideantal at strække sin historie over, og i denne bog er der jo mange oplysninger der er vigtige for historien som skal med i filmen, men da man ikke har ubegrænset tid her skal alt det vigtige præsses sammen så det passer ind plus lidt action plus lidt handling.
Har dog ikke set filmen men vil først bedømme den herefter
Gravatar

#46 Bates 17 år siden

Fra EB.dk
http://ekstrabladet.dk/underholdning/film/article1...

"BT.dk fulgte efterfølgende trop og gav i en anmeldelse på deres hjemmeside filmen 3 stjerner. I dag har papirudgaven af avisen dog valgt at følge i kølvandet på Ekstra Bladet og Politiken og ændret deres vurdering til 2 stjerner."

Det virker da lidt plat og amatør agtigt. Så har aviserne bare fuldt trop, og giver filmen en lorte karakter pga de ikke "tør" andet...?
Gravatar

#47 filmz-herskegut 17 år siden

#46
De er nok bange for de religiøse fanatikere.. de kigger jo nok tilbage på jyllands posten, og hvad muhammed tegningerne gjorde.
Nu tør de ikke skabe røre.
Ifølge DR, Danmarks 8.-største filmnørd! ;P
The next sentence is fake,
The previous sentence is true.
Gravatar

#48 jessup 17 år siden

Til Jer som er utilfredse med BT ændring af stjernerne kan jeg oplyse om at Maltins movieguide (den lille fede) ændrede karakteren af Reptilicus fra ** i 1993,1994 (kan ikke helt huske hvilken en) til 0 stjerner i 2000 (det var der jeg opdagede det!) - jeg ved det godt - nu er i really pissed:)
This is just until June
Gravatar

#49 Yoda 17 år siden

#48

PIS! "Reptilicus" skal sgu da have 5-stjerne! ;-)
Steven Spielberg: "Every time I go to a movie, it's magic, no matter what the movie's about."
Gravatar

#50 filmz-Bruce 17 år siden

BT, Hanks havde det hårdt!

Nu erkender Tom Hanks i Cannes, at han ikke havde det nemt med sin rolle som Robert Langdon.

- Jeg synes, det var svært at spille Robert Langdon, siger Tom Hanks på filmfestivalen og uddyber:

- Han forsøger at tænke og løse svære problemer samtidig med, at han er jaget og flygter for livet. Han er en forsker, som kan meget, og jeg forsøgte at give ham autoritet, siger den amerikanske skuespiller.

- Det er svært at spille folk med kundskaber. I bogen kan Langdon forklare noget på fem sider, mens de kører i bil. Det kan man ikke i en film, forklarer Tom Hanks.


Kommer til at tænke på Laurence Olivier og Dustin Hoffman i Marathon Man:

There's a famous anecdote about Dustin Hoffman and Lawrence Olivier. Reportedly while filming Marathon Man Hoffman's character was supposed to be extremely tired and worn out. So Hoffman, a method actor, stayed up all night before the day of the shoot and came to the set exhausted. Olivier asked Hoffman why he looked so awful, and Hoffman explained. Olivier quipped, Why not try acting?


Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

Skriv ny kommentar: