Abortmodstanderne i foreningen ‘Retten til Liv’ ville gerne købe reklameplads hos Nordisk Films biografer i 30 sekunder med budskabet om, at abort er en meget dårlig idé. Det fik de imidlertid et nej tak til.

Se også: 3D-film er god hjernegymnastik

Til Berlingske forklarer direktør hos Dansk Reklamefilm, der varetager reklamesalget i biograferne, Claus Rothoff Brix, at man afviste antiabort-reklamen af respekt for det kvindelige biografpublikum:

”Biografreklamer kan i sagens natur ikke fravælges. Det skærper vores pligt til at vise hensyn i sådan en situation. Og i lyset af den sag, vi havde i 2013, hvor vi havde så mange kvindelige gæster, som følte ubehag, så har vi valgt at sige nej tak til den her reklame,” siger Claus Rothoff Brix med henvisning til en reklamefilm fra Abortlinjen tilbage i 2013.

Den begrundelse forstår abortmodstanderne hos Retten til liv dog ikke:

”Budskabet er jo på ingen måder voldsomt, det er et meget positivt budskab. Vi kan konstatere, at det må være, fordi der ligger et tungt tabu over det at tale om abort. Men kan det virkelig passe, at der kun er plads til det politisk korrekte i det her ytringsfrihedens land?” siger Ellen Højlund Wibe, der er landssekretær hos Retten til Liv.

Hvad mener du: Bør der være grænser for reklamer i biografen?

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (14)
Gravatar

#1 De4_Kia 9 år siden

Ja. Folk kommer i biografen for at se film. Ikke for at se/høre på (politiske) budskaber og andet, som kan virke krænkende for nogen. Nordisk Film har derfor truffet den rigtige beslutning i denne sag.
Gravatar

#2 Jack Slater 9 år siden

#1
Jeg ville personligt ikke have det mindste imod at betale 15kr. mere for en billet, hvis der slet ingen reklamer var før filmen.

Når du køber et playstation-spil er der jo heller ikke lige 10 minutter reklame man skal igennem.
Gravatar

#3 knekker 9 år siden

Jeg synes også det er absurt at man betaler ved kasse et for at få lov og sætte sig i stolen inde i biografen, for derefter at skulle bombaderes med reklamer. Der er noget der slet ikke hænger sammen.
[i]filmz.dk - stedet hvor selvudnævnte film eksperter sammen, elsker at tude og brokke sig over Hollywood Block Buster film [/i]
Gravatar

#4 Jack Slater 9 år siden

#3

Min tanke præcis. Det ville give mening hvis det var gratis at gå i biografen, men det er det jo ikke!
Gravatar

#5 Christo 9 år siden

Come on guys, det er ikke gratis at drive en biograf ;)

#1 Fuldstændig enig!

#Retten til liv: Det er ikke fordi der er et tabu om at snakke om det, det er bare bredt accepteret i samfundet at abort ikke er en dårlig ting. I har helt misset skiven, og i diskriminerer den brede befolkning. I prøver tydeligvis at give folk dårlig samvittighed med denne reklame, og i denne sammenhæng, vil det også kunne ødelægge film-oplevelsen for en stor del af publikum. Ikke fordi folk ser verden i et helt nyt lys, men tværtimod forragelse, fordi I ikke anerkender samfundsnormen i dag, og i kalder seerne decideret onde. Derfor skal jeres reklame ikke vises! Det er ikke positivt at diskriminere folks holdninger og fremstå dem som onde!
Gravatar

#6 Gridlock 9 år siden

#5 Kunne ikke ha sagt det bedre selv.
Vi ser konstant plakaten husk mig og så mange fostre blev dræbt af en abort.
Og så videre og så videre.
Fint nok hvis det er sådan vi leger hvad med at man begynder og vise hvor mange kvinder der døde af en betændelse i underlivet eller en blødning eller andet sjovt, fordi de skulle ha fortaget en illegal abort på et beskidt køkkenbord.

Ønsker foreningen Retten Til Liv at vi vender tilbage til de tider? Jeg tror på trods af jeg er en mand at jeg kan tale på temmelig mange kvinders vegne når jeg siger "I må ha spidst søm."

Samtidig og tro at antallet af uønsket graviditeter falder hvis man forbyder abort, tjaa der kan jeg kun pege på Texas Amerika hvor Abstinent only bliver lært.
De har en skyhøj rekord i teenager graviditeter, så et forbud mod abort ville INTET gøre overhoved.

Så Retten til liv kan ta deres reklame og stoppe den op hvor solen aldrig skinner.
Gravatar

#7 Trew 9 år siden

#5 Nej det er ikke gratis, men det er vel også derfor at #2 nævner at han gerne vil give 15 kr. mere for billetten og ikke blot brokker sig over reklamerne.

Personligt er jeg også vanvittig irriteret over at blive tvangsindlagt til deres reklamer, når jeg i forvejen føler jeg har betalt rigeligt for at se film, samt betalt dobbelt for deres slik/sodavand. Dog kan det være en nødvendighed for at overleve og så kan vi jo ikke klage.

Og dog.

Kan de så i det mindste ikke ligge reklamerne før filmens egentlig start, istedet for at filmen er sat til at starte kl. 21 men der skal da lige 15 min reklamer ind, så vi først kommer igang 21:15. Biografen er alligevel 3/4 fyldt op 15 min før tid, så start da reklamerne der.
Gravatar

#8 LSR 9 år siden

Politiske/ideologiske reklamer hører ingen steder hjemme i en biograf. Nordisk briograf har truffet den helt rigtige beslutning.
Gravatar

#9 Den fede 9 år siden

LSR (8) skrev:
Politiske/ideologiske reklamer hører ingen steder hjemme i en biograf. Nordisk briograf har truffet den helt rigtige beslutning.


Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert her. Markedet er frit, og det står Nordisk helt frit for at vælge hvem i reklameindustrien, der kan spytte i deres kasse. Havde de sagt ja til reklamen, ville det give lige så lidt mening at protestere mod dette.
Gravatar

#10 steadi07 9 år siden

LSR (8) skrev:
Politiske/ideologiske reklamer hører ingen steder hjemme i en biograf. Nordisk briograf har truffet den helt rigtige beslutning.


Jeg så ellers en reklame for både SF og Socialdemokraterne i biografen i går, så det er nok nærmere, at reklamer, som kan støde et større antal biografgængere tillades ikke.

Skriv ny kommentar: