“Bastarden” bliver det danske håb om en Oscar-nominering i kategorien Bedste udenlandske film.

Nikolaj Arcel og Mads Mikkelsen har for anden gang vist sig som noget af en succeskombination. Efter deres første samarbejde, “En kongelig affære”, i 2012 tog det ganske land med storm, har de nemlig slået sig sammen om endnu et dramatisk period piece, nemlig storfilmen “Bastarden”.

Du kan se traileren til “Bastarden” lige her.

Og nu er deres anden film – ganske ligesom deres første – blevet udvalgt som den danske Oscar-kandidat for prisuddelingen i 2024. Det har Det Danske Filminstitut meldt ud.

Arcel og co. trækker sig altså sejrsrigt ud af kampen om Oscar-kandidaturet, der stod mellem “Bastarden”, Anders Walters “Når befrielsen kommer” og Lea Globs dokumentarfilm “Apolonia, Apolonia”.

Det skal understreges, at det ikke betyder, at filmen er nomineret til en Oscar – endnu. Nu skal den nemlig konkurrere mod resten af verdens ikke-engelsksprogede film om at blive en af de få, der får æren af en nominering. Det er dog unægteligt et stort skridt i den rigtige retning.

Vi kan nu vente i spænding på, at de nominerede bliver offentliggjort sammen med resten af Oscar-kategorierne den 23. januar næste år.

Inden da kan vi se “Bastarden” i biograferne den 5. oktober.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: