Den danske Oscar-komité har udvalgt tre film, der har muligheden for at blive det danske Oscar-bud i den internationale film-kategori.

Anders Walters “Når befrielsen kommer”, Nikolaj Arcels “Bastarden” og Lea Globs dokumentarfilm “Apolonia, Apolonia” udgør de tre film, som Oscar-komitéen har vurderet værdige til at komme i betragtning til filmverdenens mest præstigefyldte prisceremoni. Det fortæller Det Danske Filminstitut i en ny pressemeddelelse.

Kun én film kan dog i sidste ende blive indsendt til vurdering. Den endelige kandidat bliver besluttet den 26. september.

“Når befrielsen kommer”, der ledes an af Pilou Asbæk, har netop fået premiere i hele landets biografer, mens “Bastarden” må vente lidt endnu. Arcel-filmen, der har Mads Mikkelsen i hovedrollen, står over for sin verdenspremiere ved filmfestivalen i Venedig og får biografpremiere herhjemme den 5. oktober.

Du kan se den første trailer til “Bastarden” lige her.

“Apolonia, Apolonia” har allerede vist sig som en prisvinder, efter den vandt hovedprisen ved International Documentary Filmfestival Amsterdam. Den sidste film, der repræsenterede Danmark ved Oscar-uddelingen var også en dokumentar, nemlig Jonas Poher Rasmussens “Flugt”. Den sidste danske Oscar-vinder kom i 2021 i form af Thomas Vinterbergs “Druk”.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: