Den 7. november skal de politiske partier forhandle om en ny filmaftale herhjemme, og står det til Dansk Folkeparti skal multinationale selskaber som Apple, Netflix og Google være med til at spytte i den danske filmkasse.

Se også: Dansk Folkeparti: Ingen støtte til navlepillende kunstfilm.

”I dag skummer de multinationale selskaber fløden uden at levere mælken. De sælger de kunstneriske produkter videre, de bruger teleoperatørernes net, og samtidig etablerer de sig i Luxembourg, hvor der er lav skat. Det giver dem en konkurrencefordel i forhold til de hjemlige aktører,” siger Dansk Folkepartis kulturordfører Alex Ahrendtsen til Politiken.

I Frankrig indførte man for et par år siden en afgift på 2 procent på alt hvad Netflix tjener over 10 millioner euro om året. Og den model burde man også indføre herhjemme, mener Alex Ahrendtsen.

”I Frankrig giver afgiften på 2 procent millioner til fransk film, og det bør vi også gøre herhjemme,” siger Ahrendtsen og kalder Google, Apple og Netflix for ”lykkeriddere”, fordi de bruger deres magt til at underminere markedet i stedet for at betale til Danmark.

Claus Bülow Christensen, der er teleanalytiker fra Zebra Digital Media Group, kalder DF’s forslag for ”unødvendig støj”. Han mener, at en sådan afgift vil tirre giganterne og gøre dem irriteret på det danske marked. Og det ville være et gevaldigt selvmål, vurderer han.

”Kritikken går på, at Netflix ikke har meget dansk indhold, men det her er bare starten på en ny måde at gøre det på. Selvfølgelig er der den slagside, at Netflix sender en lille trekvart milliard ud af landet om året, men lad nu bare amerikanerne komme. Vi kan åbenbart ikke gøre det bedre selv, og så skal de nok få sparket liv i vores produktionsmiljø,” siger han til Politiken.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (14)
Gravatar

#1 Star Trek fever 8 år siden

Synes da nærmere at Netflix og co bør have en belønning af staten for at bruge server plads til det skrammel

Spild af plads er vist kendetegnende for 99,8% af dansk "film"
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#2 Thorsen2011 8 år siden

Typisk dansk lovgivning. Så får vi endelig noget ordentligt og så skal man fare i flæsket på det. Nu er vi i årevis blevet taget i r*** af såkaldte hjemlige tjenester med ligegyldige titler og tv-kanaler, nu vælger vi sgu selv og det skal de danske politikere eller dansk film ikke blande sig i.
Gravatar

#3 Kaversmed 8 år siden

Det ender vel bare med, at denne ekstra skat, i sidste ende, rammer forbrugeren.
Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#4 Snyltetast 8 år siden

#3 Overvæltning af skat på forbrugeren er som udgangspunkt ikke tilladt.
Gravatar

#5 Kaversmed 8 år siden

Snyltetast (4) skrev:
#3 Overvæltning af skat på forbrugeren er som udgangspunkt ikke tilladt.


Nej, men der er vel intet, der holder streaming-tjenesterne tilbage fra at hæve priserne?
Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#6 rensor 8 år siden

NetFlix og alle de andre streaming tjenester har vel forhandlet omkring priserne med de danske film distributører....Hvis de er utilfredse med aftalen hvorfor sagde de så ja?
Gravatar

#7 skywave 8 år siden

Dem, der gerne vil se danske film, må jo så hygge sig med de danske kanaler, men lad dog os, der gerne vil se udenlandske film have vores streamningtjenester.

De danske film er stereotype, skuespillerne er elendige og man kan ikke skelne den ene film fra den anden. Os der elsker fantasy, sci-fi og god action må finde andre løsninger end de danske kanaler. Lad os da have det i fred
Gravatar

#8 Nicki52 8 år siden

skywave (7) skrev:
skuespillerne er elendige

Ikke alle, vi har nogle stykker guldkorn.
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"
Gravatar

#9 Kisbye 8 år siden

Og så hører Danmark da også til blandt de bedste filmlande.
Det er ærgerligt at man ikke påskønne vores kulturarv noget mere, men jeg går ud fra at det skyldes at en del herinde ikke har øjne for andet end amerikanske popkornsfilm.
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)
Gravatar

#10 Den fede 8 år siden

Held og lykke DF. Not gonna happen.

Kisbye (9) skrev:
Og så hører Danmark da også til blandt de bedste filmlande.


Hvad snakker du om? Danmark er som filmland sindssygt overvurderet. Hvis vi sætter kroner og øre-snakken til side, må du gerne nævne blot tre titler i de seneste 5 år, der har internationalt format og kvalitet. Jeg kan ikke.

Skriv ny kommentar: