Danmarks Radio styrker børne-området for at imødegå konkurrencen fra Disney+.

I dag præsenterede DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn det nye børneunivers Minisjang hos DR.

Det sker i en strategisk satsning på at henvende sig bredt til alle danske børn, der fra i denne uge også får muligheden for at streame Disney+.

Danmarks Radio vil for fremtiden ramme målgruppen af børn med Minisjang for de mindste på et til tre år, Ramasjang til børnene mellem fire og otte år, mens Ultra tager sig af de ældste mellem ni og 14 år.

Fra april i 2021 åbner Minisjang, der bliver et selvstændigt og afgrænset univers på DR’s streamingtilbud DRTV, ligesom der også bliver tale om en selvstændig app.

”Vores særkende og berettigelse i markedet er, at vi vil være dem, der kender danske børn bedst. Ikke kun som en algoritme i en international streamingtjeneste, men hele barnet og barndommen anno 2020. Derfor har vi også med hjælp fra blandt andre en kognitiv psykolog udviklet Minisjangs univers, figurer og indhold, så det tager højde for børnenes udvikling. For os er det nemlig ikke vigtigt, hvor meget de ser – det afgørende er, hvad de ser,” siger Morten Skov Hansen, der er chef for DR’s børnebrands.

DR annoncerer nu også, at det originale hold bag “Kaj og Andrea” vender tilbage på Ramasjang i anledningen af programmets 50-års jubilæum næste år.

Streaming-krigen imod Disney Plus kommer særligt til at udspille sig på animations-området, hvor amerikanerne råder over Disney og Pixar. Også her opruster DR.

Det sker blandt andet med “Team Nugget”, der er en ny dansk animations-serie til Ramasjang.

Også Jakob Martin Strids “Lille Frø” bliver en del af den kommende satsning på dansk animation hos Danmarks Radio.

Endelig er der teenage-drama til de ældste børn på Ultra i form af “Over grænsen”, der fokuserer på tematikker som dilemmaer, grænser og usikkerheder.

Læs også ‘Her er alt indholdet på Disney Plus i Danmark’.


Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 The one is back 1 dag siden

Måske i skulle lave forhistorisk til Kaj og Andrea for nå Kjeld Nørgaard gå bort Hvad så Det er nok på tide at sætte nogle nye stemmer ind hvis man skal have håb med at slå Disney

Skriv ny kommentar: