“Drive”-instruktøren Nicolas Winding Refn mener, at det er gammeldags at kritisere Netflix.

“Drive”- og “Pusher”-instruktøren Nicolas Winding Refn kritiserer Netflix-kritik ovenpå Cannes-sagen, hvor streaming-giganten har boykottet filmfestivalen, der krævede fransk biografpremiere til Netflix-film – læs mere her.

Instruktøren fortæller, at ikke alle film nødvendigvis skal have en biograf-premiere, når der bliver spurgt ind til Cannes-sagen:

Jeg kan ikke relatere til det længere. Den diskussion er så år 2000. Her er vi på den anden dag af Year Zero. Den eneste ting man skal vide er, at biograf-skærmen og telefonen eksisterer side om side. Den ene er ikke bedre end den anden. De sameksisterer,” fortæller Nicolas Winding Refn til The Guardian.

Refn mener desuden, at internettet er det bedste, der er sket for kunstnen og fortsætter med en kritik af biograf-industrien:

Folk vil altid gå i biografen. Men biograf-industrien er finansieret af en bestemt type film, hvis eneste formål er at maksimere profit så hurtigt som muligt. Det er der ikke noget galt med. Men hvad har ændret historien mest i de sidste 20 år? Et videokamera og en telefon. En af de vigtigste ting i den digitale revolution er, at det at dele ting, er den nye definition på kultur.

Refn afslutter med at sige, at tv er dødt og ikke vil komme tilbage. I stedet findes den digitale platform til underholdning. Biograf-film vil dog komme tilbage, mener han, men med en anden betydning.

Instruktørens gratis streaming-tjeneste, byNWR.com, er på vej til at blive lanceret. Her kan man se en ny restaureret version af en gammel film hver måned, udvalgt af en gæste-redaktør, der også laver tilhørende artikler, videoer og billeder til filmen – læs mere her.


Vis kommentarer (29)
Gravatar

#1 Jb-film 2 år siden

Nicolas Winding Refn bør lige spare lidt på sine argumenter. En filminstruktør, der selv har haft besværligheder med at få udbredt sine film.

Streamingtjenesterne, med Netflix i spidsen, er et forvirret Bilka-mekka, hvor alene udvalget har kun ganske få godbidder.

Omvendt, så er biograferne blevet et opblæst tilløbsstykke af Superhelte-film, publikum så kan vælge at drukne i.

Netflix er et tilbud, som ikke leverer noget der revolutionerer film- og tv-mediet.

De to platforme til trods, så kan jeg nyde mit ejet lager af indkøbte klassikere og smalle film.
Gravatar

#2 Geekalot 2 år siden

Refn har jo ret i hvad han siger. Længere er den sådan ikke.
Gravatar

#3 Mejse 2 år siden

han siger vel bare det samme som alle hele tiden har sagt, bare med fokus på enten den ene eller anden side....biograferne er gode for nogle film...streaming tjenester er gode for nogle film.
Gravatar

#4 Justin 2 år siden

Streaming er nutiden, men der vil altid være dem der syntes af alting var meget bedre i de gode gamle dage
Gravatar

#5 Kim Pedersen 2 år siden

Igen, igen, igen har Filmz en overskrift der hviler på manipulation og fordrejning. Winding Refn har aldrig udtalt at det er gammeldags at kritisere Netflix. Hvad han udtalt er, at diskussionen om at film skal have en biografpremiere eller ej for at deltage i Cannes Film Festivalen, er gammeldags.

Og i øvrigt udtaler instruktøren sig kun om hvad der vil være bedst for ham personligt. Ikke forbrugerne.

#1: Kun tre af de 25 mest sete film i 2018 har været superheltefilm, så din påstand om at publikum skulle drukne i superheltefilm er hentet i fantasiens verden.

#3: Præcis
Gravatar

#6 Mejse 2 år siden

#4 nej streaming er nutiden for visse film, hvorfor er det så alt eller intet med dig ? det har intet at gøre med at syntes ting var bedre i de gode gamle dage, og alt at gøre med at sætte sig lidt ud over ens egne ønsker, og faktisk kigge på tallene, og hvad der kan løbe rundt.
Gravatar

#7 Jb-film 2 år siden

Kim Pedersen, tre er OGSÅ for meget!

Om det er superheltefilm, fantasyfilm eller science fiction, så kommer det ud på ét!
Gravatar

#8 Mejse 2 år siden

#7 ja okay så kom din mening til at virke lidt ligegyldig hvis det er holdningen :) der skal vel være plads til alle slags film, men når det nu er den slags film folk gerne vil se, er det da dumt at ruinere sig selv bare fordi du tror det er det samme og ikke gider det ?
Gravatar

#9 Jb-film 2 år siden

Mejse (8) skrev:
#7 ja okay så kom din mening til at virke lidt ligegyldig hvis det er holdningen :) der skal vel være plads til alle slags film, men når det nu er den slags film folk gerne vil se, er det da dumt at ruinere sig selv bare fordi du tror det er det samme og ikke gider det ?


Min mening er ikke ligegyldig, det der foregår nu, er rent lefleri for den yngre generation!

Biografen mistede sin betydning med udgangen af 1990'erne!
Gravatar

#10 Mejse 2 år siden

#9 din mening bliver ligegyldig, når det bare ender op i brok over at det du kan lide ikke bliver prioriteret, hvilket er hvad der sker når du påstår det hele er det samme.....biografen har lige så stor betydning som altid, eneste forskel er den har mindre betydning for dig, det er altså ikke det samme.

biograferne er en forretning der gerne vil tjene penge, det gør de på at vise de film de gør, ikke dem du åbenbart kan lide, du kan ikke bare være sur på verden fordi den har en anden smag end dig.

Skriv ny kommentar: