Den kan meget vel ende som den største billetsælger i 2018. “Black Panther” har fået en forrygende start på biograf-livet, hvor den aktuelt har solgt billetter for over 700 millioner dollars. Derfor kræver de amerikanske biografer nu flere mangfoldige film.

Se også: ”Black Panther” går forbi “Justice League” på kun 10 dage

For med den store “Black Panther”-succes kunne det tyde på, at der er et marked for vellavede blockbusters med et mere mangfoldigt cast, end vi ellers normalt ser det fra Hollywood.

Derfor opfordrer formanden for National Theater Owners Association, John Fithian, på vegne af de amerikanske biografer nu til, at Hollywood fortsætter med mangfoldige skuespillere:

”En film med et sort cast og en sort instruktør kan slå rekorder. Race eller køn betyder intet, det gør kun kvaliteten af filmen,” siger John Fithian til Variety.

Sidste sommer var det “Wonder Woman”, der solgte billetter for 821 millioner dollars og dermed beviste, at publikum er klar til superhelte-blockbusters med en kvinde i hovedrollen.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (21)
Gravatar

#1 Hive 5 år siden

Race eller køn betyder intet, det gør kun kvaliteten af filmen skrev:


...så derfor skal vi nu til at spamme flere film med et overvejende sort cast? Godt så.
Gravatar

#2 Gorman 5 år siden

#1 spammes med sort cast? Jeg er nysgerrig på hvorfor du skriver dette. Der er vel så mange slags film du ikke interesserer dig for i forvejen (sådan har vi alle det vel, eks. børnefilm, feelgood film, gyserfilm, Bollywood film etc. ), så hvad er den dybere årsag til at denne nyhed skal have en bemærkning fra dig om spamming? Er det ikke bare et valg for den enkelte om man har lyst til at se genren?
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#3 nwinther 5 år siden

Jeg forstår ikke problemet.

Jeg så New Jack City, Cosby Show, Coming to America og Malcom X uden at have det mindste problem med at føle empati for karaktererne.

Jeg så ikke på skærmen og tænkte "Hvad mon ham den brune er for en? Jeg kan da slet ikke forstå, hvorfor han siger det dér, han er jo BRUN!!! Det kan jeg ikke relatere til".

Hvis en film har et godt plot, en god skuespilspræstation og er ordentligt klippet, er jeg da klam i røven over, hvilken farve de har.

Er det noget jeg ikke gider se, så er det superheltefilm (uanset hudfarve) eller film som er hypet fordi de er "mangfoldige". Når det er et "selling point" er jeg stået helt af. En film skal leve på sine meritter, ikke de medvirkendes hudfarve.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#4 Geekalot 5 år siden

#3 nu nævner du film der er udkommet med hvor mange års mellemrum ? :) I den tid var det hvert fald skævt fordelt. Men ja ligesom dig nyeder jeg også film om det har et sort cast eller et hvidt cast. Det kommer helt an på hvor god en kvalitet filmen er.
Gravatar

#5 Justin 5 år siden

Comming to America er en rigtig god film, men den blev heller ikke solgt på en 100% neger produktion

Men hvis de vil fortsætte deres mangfoldighed, syntes jeg næste punkt må være personer der faktisk taler det rigtige sprog
Gravatar

#6 Mejse 5 år siden

#5 og hvad er det rigtige sprog i en fiktiv afrikansk nation ?
Gravatar

#7 Gridlock 5 år siden

Justin (5) skrev:

Men hvis de vil fortsætte deres mangfoldighed, syntes jeg næste punkt må være personer der faktisk taler det rigtige sprog


Tsk tsk du tænker slet ikke mangfoldigt nok du må hellere tjekke dine privilegier :P
Næ vi ved alle at hvis vi skal ha en ordentlig mangfoldig film, skal vi ha en med en sort handicappet kvinde der er størrelse ++.
Og så skal den ha de rigtige feministiske idealer, ellers går det ikke :P
Gravatar

#8 Bachone 5 år siden

jeg synes Hollywood skulle prøve med kun hvide mænd i både instruktør og cast.
og i titlen skal den selvfølgelig også hedde noget med "White"

ps:
jeg synes det er latterligt så meget fokus der er på køn og hudfarve, kan da være komplet ligegyldigt.
Gravatar

#9 Kaversmed 5 år siden

Bachone (8) skrev:
jeg synes Hollywood skulle prøve med kun hvide mænd i både instruktør og cast.
og i titlen skal den selvfølgelig også hedde noget med "White"


Take your pick
Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#10 nwinther 5 år siden

Geekalot (4) skrev:
#3 nu nævner du film der er udkommet med hvor mange års mellemrum ? :)


Øh, det var ligesom pointen - at der gennem mange år(tier) er udkommet film, der fortæller en "sort" historie, med - naturligvis - sorte skuespillere. Og jeg har ikke haft svært ved at se eller forstå de film, eller følt "Jeg er ikke repræsenteret, for der er jo ingen hvide med! Øv!!!".

Så jeg her ærligt talt svært ved at tage det alvorligt, når en sort mand kigger på en filmplakat, konstaterer at der ikke er sorte (eller endda primært sorte) karakterer, og derpå konstaterer, at det ikke er en film for ham.

"Venner" blev beskyldt for at være "for hvid", fordi der ingen sorte skuespillere var med. Og hvad så? Derfor var den da sjov alligevel!

"Men der er mange, der ikke kan identificere sig med karaktererne fordi dit og dat" - undskyld mig, men skal man have noget særligt til fælles med en karakter, for at identificere sig med dem?
Jeg har intet til fælles med løver - så Løvernes Konge var ikke en film for mig?

Man må være enormt racistisk, hvis man bringer hudfarven på karakteren ind i, hvorvidt en film er relevant, god, dårlig, eller et hav af andre tillægsord.

Det eneste tidspunkt jeg kan stille mig bag en beslutning af den karakter, er hvis der er tale om at fremstille noget historisk eller faktuelt korrekt. Det ville være mærkeligt, at caste en asiatisk kvinde som Barack Obama, eller dronning Elizabeth som en sort mand i en biografisk film.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman

Skriv ny kommentar: