Danmarks Filmakademi skærper kravene for optagelse – 500 færre filmfolk kan nu stemme til Robert-prisen.

I 2019 kunne Filmz afdække, at det var ganske nemt for alle – også for folk uden for filmbranchen – at blive medlem af Danmarks Filmakademi, der uddeler den danske pendant til Oscar – Robert-prisen.

Nu skærper Danmarks Filmakademi deres optagelseskrav, der nu kræver, at man har arbejdet på minimum to film over de seneste tre år, hvis man ikke er medlem af et fagforbund, skriver Kulturmonitor.

Samtidig har Filmakademiet inddraget medlemskabet for alle medlemmer, der er blevet bedt om at genansøge for at kunne stemme til årets Robert-uddeling.

Det har betydet, at Danmarks Filmakademi nu har under 2.000 aktive medlemmer, hvorimod der var 2.500 stemmeberettigede til Robert-prisen i 2019.

Filmakademi-formand Jacob Neiiendam siger til Filmz, at oprydningen er sket i forbindelse med en planlagt udskiftning af databasen. Neiiendam begrunder videre det nye optagelseskrav:

”Der er kommet et aktualitetskrav oveni for at sikre, at det er den aktive del af branchen, som er medlemmer,” siger Jacob Neiiendam siger til Filmz.

Én af de filmfolk, der har mistet sit medlemskab i forbindelse med indførelsen af det nye krav, er den uafhængige dokumentarist Sebastian Cordes, der mener, at kravet om to credits over tre år er urimeligt, hvilket han uddyber på Twitter.

Læs også ‘Robert-afsløring: Nem adgang til det danske Oscar-akademi‘.

Robert-prisen uddeles i år den 26. januar.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 MacGuffin 4 år siden

Klamt at et Bodil-komité medlem medvirker til at tilsvine Robert. Men okay, Filmz har altid gået i bittesmå sko. Intet er for småt.

Skriv ny kommentar: