Forbrugerrådet Tænk og ekspert i it-ret er uenige om lovligheden ved brug af VPN til at få adgang til udenlandske streamingtjenester.

Disney+ er nu tilgængelig i USA, Canada, Holland, Australien og New Zealand, men ikke i Danmark.

Vesteuropæere får nemlig først mulighed for at abonnere på Disney Plus i begyndelsen af 2020.

Det har fået flere VPN-tjenester til at lokke med adgang til Disney Plus allerede nu ved at omgå geoblokeringen af den nye streamingtjeneste. Men er det nu lovligt?

Forbrugerrådet Tænk mener, at der er tale om en juridisk gråzone, men advarer danskere om at gøre brug af muligheden:

”Vi synes, at det er bedre at vente, til det kommer til Danmark,” siger Martin Salamon, der er cheføkonom hos Forbrugerrådet Tænk med speciale i forsyningstjenester og konkurrence, til Politiken.

Diskussionen var den samme, da Netflix blev lanceret. It-advokat Peter Lind Nielsen med speciale i it-ret mente dengang, at man bør skelne imellem VPN-adgang som ulovlig og blot i strid med aftalebetingelserne:

”Vi har ikke set nogen sager på området, men jeg har svært ved at se, at det skulle være ulovligt ifølge dansk ret, men fordi det er i strid med de aftalebetingelser, som er indgået med Netflix, kan Netflix’ sanktion være, at man bliver hægtet af tjenesten,- eller hvilken anden tjeneste, som det nu måtte dreje sig om,” udtalte Lind Nielsen til ComputerWorld i 2015.

Filmz har været i kontakt med Peter Lind Nielsen, der også står ved udtalelsen i 2019.

Læs også ‘Disney+ gør klar til premiere i Danmark – Originals findes allerede på dansk‘.


Vis kommentarer (5)
Gravatar

#1 CaGoDa 7 måneder siden

man skal så også tænke får streamingtjensterne penge ved folk bruger VPN i min optik så er det ja
Gravatar

#2 OliverDK 7 måneder siden

”Vi synes, at det er bedre at vente, til det kommer til Danmark,” siger Martin Salamon....

En ukendt størrelse af kunder venter ikke i 2019 på et produkt der er tilgængelig andetsteds og har en masse indhold de vil se. Skulle der endelig komme et tiltag der forbød eller vaskeliggjorde brugen af VPN i tilfælde som dette, ja så vil det jo nok blot betyde endnu flere pirater.
Gravatar

#3 CaGoDa 7 måneder siden

#2 nemlig
Gravatar

#4 Pistolprinsen 7 måneder siden

#2: Ja, og da man jo betaler for servicen til udbyderne, ved netop, at bruge VPN, så kan man næppe beskyldes for at snyde dem for penge, så, hvad skulle de kunne trække folk i retten med?
Jeg har aldrig forstået 'Pound Me Too' bevægelsen???
Ønsker alle piger blot, at blive 'pounded'?!?
Gravatar

#5 Mads47 7 måneder siden

Min VPN har desværre ikke kunne give mig adgang til Disney+, jeg er mere end villig til at betale for enten Amerikansk/Canadisk/Hollandsk abonnement.

Disney skyder sig selv desværre lidt i foden her, for det betyder bare at dem der vil se The Mandalorian skal nok finde en måde at gøre det på. Dem der ville bruge en VPN til se Disney+ kan så istedet bruge den til at skjule deres ip adresse når de besøger Pirate bay i stedet for. Det er bare tabt indtægt for Disney.

Det giver desværre større anledning til net pirater eller folk der normalt ikke ville have gjort det kan nu "følge" sig nødsaget til at finde alternativer.

Skriv ny kommentar: