“Mulan” åbner dårligere i Kina end “Tenet”.

Den er skabt til det kinesiske marked med optagelser i Kina med kinesiske skuespillere og en fortælling placeret i Kina.

Disney har spenderet 200 millioner dollars til at gøre “Mulan” til først og fremmest en kinesisk succes. Det bliver den næppe.

For selv om “Mulan” er sendt direkte på Disney Plus i flere lande, så insisterede Disney på at fastholde en kinesisk biografpremiere.

Her var forventningerne på forhånd en åbning mellem 30-40 millioner dollars efter “Tenet”-åbningen på 29,6 millioner dollars i netop Kina.

Sådan gik det ikke. “Mulan” er åbnet med 23,2 millioner dollars i Kina – en stor skuffelse.

Det sker efter en direkte ordre fra det kinesiske styre til landets medier om ikke at omtale “Mulan”.

Årsagen er angiveligt den vestlige kritik, som “Mulan” har modtaget for at støtte konkrete krænkelser af menneskerettighederne imod mindretal i Kina.

Læs også ‘Kina med ordre til medierne: Ingen omtale af “Mulan”‘.

“Mulan” får dansk premiere på Disney Plus den 4. december.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Johnny42 1 år siden

SÅDAN. Disney vil gerne fremstå som den familievenlige virksomhed, men menneskerettighederne er mindre vigtige. Nogen der er mere hyklerisk skal man godt nok lede længe efter.
Gravatar

#2 filmz-Den Lyserøde Panda 1 år siden

Det ville jo være rart hvis det her betød at studierne er færdige med at lefle for kineserne... men der er jo penge involveret, så selvfølgelig er de ikke det.
Gravatar

#3 h0iby 1 år siden

Sååå...

Disney fjerner dragen Mushu for at gøre kineserne glade, og gør alt andet for at gøre dem glade - og alligevel fucker kineserne dem?

Hvad med bare at lave de film man har lyst til istedet for at være styret af politisk arbejde?

Skriv ny kommentar: