Tidligere på ugen blev det afsløret, at det er Nils Malmros’ film “Sorg og glæde”, der skal kæmpe for Danmarks ære i kapløbet frem mod næste års Oscar-uddeling. Et dårligt valg, mener Claus Christensen, der er chefredaktør for Filmmagasinet Ekko.

Se også: Disse tre danske film kan løbe med en Oscar

”Der skal et mirakel til, hvis vi skal have en nominering igen. Det forløbne år har været uden Oscar-potentiale,” konstaterer Christensen.

De to andre muligheder for Danmark var på forhånd Niels Arden Oplevs roste “Kapgang” og dramaet “En du elsker” med Mikael Persbrandt.

Blandt de tre var “Kapgang” eneste film med Oscar-muligheder, vurderer chefredaktøren, imens de andre ikke fungerer på den store scene.

”‘Sorg og glæde’ er en film, man har svært ved at forstå i udlandet. Den forudsætter et kendskab til Malmros’ oeuvre, som Oscar-medlemmerne ikke har. ‘En du elsker’ har Mikael Persbrandt og en bredt appellerende familiehistorie, men handlingen er for forudsigelig, og filmen stikker ikke dybt nok til at kunne gøre sig gældende på den store scene,” siger Claus Christensen.

I 2011 vandt Susanne Biers “Hævnen” en Oscar.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 raylewis 8 år siden

den redaktør bør klart fyres.

NM fortjener en oscar,som en hyldest til et langt livsværk af høj klasse.
Gravatar

#2 Nicki52 8 år siden

Nu siger han jo ikke han ikke fortjener, men siger det er rigtig svært at vinde en oscar. Især for hans film.
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"

Skriv ny kommentar: