Roland Emmerich er normalt ikke en mand, der er bleg for at smadre ikoniske symboler og steder i sine film – Empire State Building og det Hvide Hus måtte lade livet i “Independence Day”, Manhattan blev raseret i “Godzilla”, og Jesus-statuen i Rio de Janeiro bliver offer for Jordens undergang i den kommende katastrofefilm “2012”.
Alligevel valgte Emmerich at droppe sin oprindelige ide om at lade Kaaba – det store hellige tempel i Mekka – være et af de ikoniske steder, der ville gå under i “2012”, da han frygtede, at det kunne ende med en fatwa på hans hoved.
”Vi må alle i den vestlige verden tænke over dette. Du kan lade kristne symboler gå under, men hvis du gør det med et arabisk symbol, vil du få en fatwa, og det lyder som den tilstand, verden er i,” udtaler Emmerich.
”Så det er noget, jeg alligevel ikke rigtig mente var et vigtigt element i filmen, så jeg inkluderede det ikke,” slutter instruktøren.
Se også: Katastrofefilmen “2012” skaber panikstemning – men NASA maner til ro.
#51 myshkin 15 år siden
- internet anonymous
#52 filmkorn.dk 15 år siden
Er du sikker på man skal lægge så meget i filmen?
#53 myshkin 15 år siden
Er det at lægge meget i filmen??
- internet anonymous
#54 Ericmase 15 år siden
#55 Ericmase 15 år siden
Links
1. "Tidal Waves":
2. "Destruction of LA":
3. "Practical Effects":
#56 filmkorn.dk 15 år siden
-Eiffeltårnet ryger i Frankrig
-Taj mahal i Indien
-Munkeloster i Himalaya
-osv.
#57 myshkin 15 år siden
Jeg tror du har ret til dels; et monument som det hvide hus, der når rumvæsenerne kommer til jorden, bliver smadret fuldstændig er Emmerichs måde at vise at her har vi et af vores største monumenter, som vi holder meget af, men det bliver nu ødelagt, det er en magtdemonstration, det viser håbløsheden, osv. nu er dette aspekt af vores verden ødelagt. Det tror jeg du har ret i.
Men der er også et andet aspekt ved at ødelægge et religiøst symbol som Jesus-statuen. Et er at signalere, at nu er det Brasiliens tur til at blive ødelagt og gå under, det har du pointeret, men ødelæggelsen af statuen burde, vil, sige at "Jesus" eller "Gud" her intet kan stille op mod ødelæggelsens rasen. Og det er ganske vidst en rasen som ikke er guddommelig så vidt jeg kan se. Det er de spørgsmål som publikum vil stille sig. I hver fald dem som er religiøst disponeret (og jeg tror også areligiøse mennesker gør sig den tanke).
Pointen er at Emmerich er bevidst om begge aspekter. Derfor, det som kommer til at ske i Emmerichs film ligesom det skete i Independence Day er at når vores hovedpersoner er i knibe, jamen så går de ikke i kirke (institutionelle), men griber til religion ved at bede eller gøre noget andet som viser de har en religion (levende religion). Tror du mig ikke, så vent at se.. :)
- internet anonymous
#58 gi-jones 15 år siden
#59 myshkin 15 år siden
- internet anonymous
#60 Ericmase 15 år siden
Titel: "Vegas in Ruins". Link: