Amerikanske Cinemark Theaters indgår aftale med Universal Pictures – justerer aftale med AMC.

Det sendte chokbølger igennem filmindustrien, da Universal og AMC tidligere på året indgik en historisk ny biografaftale, der forkortede det såkaldte biografvindue til blot 17 dage mod tidligere 90 dage.

Det betyder, at Universal for fremtiden må sende premierefilm videre til en digital PVOD-premiere blot 17 dage efter premieren i en AMC-biograf.

Nu tilslutter Cinemark-kæden sig aftalen med Universal – dog med én afgørende ændring, som også bliver en del af AMC-aftalen.

For fremtiden vil Universal arbejde med to biografvinduer. Ét på de omtalte 17 dage til små og mellemstore film, mens storfilm med en åbning større end 50 millioner dollars først må sendes videre på PVOD efter 31 dage.

Det sidste scenarie vil formentlig gælde en kommende Universal-film som “Fast & Furious 9”, der altså får fem weekender eksklusivt i biografen før PVOD.

Læs også ‘Overraskende analyse: Biografaftalens vindere er 3 streaming-tjenester‘.

Danske Biografer har tidligere afvist at forkorte biografvinduet – læs om det her.Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 [ikke godkendt bruger] 11 måneder siden

[Denne bruger afventer at blive godkendt til at deltage i diskussionen.]
Gravatar

#2 thomas040 11 måneder siden

Jamen det var jo hvad man kunne forvente. Samtidig er produktionsomkostningerne steget med 30% i forbindelse med Covid sikring. Gad vide hvilken del de vil spare på i fremtiden for at få det til at hænge sammen.
Failure is a zero out.

Skriv ny kommentar: