For omkring to måneder vandt Michelle Yeoh en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle i vinderen af årets bedste film-kategorien.

“Everything Everywhere All At Once” brød flere barrierer ved den seneste Oscar-uddeling. Med dens syrede fortællinger om immigration og multiverser stak filmen ud på alle parametre.

Imidlertid endte “Everything Everywhere All At Once” som den helt store vinder med syv priser. Dog har hovedrollen Michelle Yeoh meldt ud, at der ikke kommer til at være en efterfølger. Årsagen er, at de ville ende med at lave den samme film igen.

Blandt priserne var Yeohs overrækkelse for bedste kvindelige hovedrolle særligt bemærkelsesværdig. Det skyldes, at hun var den første kvinde af asiatisk afstemning til at modtage prisen.

Oven på succesen får hun nu tilbudt flere store roller, men det vigtige for hende er, at hun ikke er typecastet. Variety har interviewet Yeoh, hvor hun fortæller om hendes lange karriere, hvor hun er blevet tilbudt en større samling roller beskrevet som ‘asiatisk-lignende kvinde’.

Det er ikke længere tilfældet. Hun anser skiftet i casting som et tegn på, at der kommer mere diversitet inden for filmbranchen. Her fremhæver hun også “Everything Everywhere All At Once” som en film, der ikke ville have haft en chance for et årti siden. Hun er derfor rigtig glad for at bidrage til en kulturel udvikling.

Michelle Yeoh vender snart tilbage til “Star Trek”-universet i et kommende spin-off. Læs mere her.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 Squeszh 4 måneder siden

"“EVERYTHING EVERY ALL AT ONCE” FÅR IKKE EN EFTERFØLGER, IFØLGE HOVEDROLLE"

Det hedder den ikke....

Skriv ny kommentar: