Star Wars: The Clone Wars
Udgivet 15. aug 2008 | Af: filmz-maelström | Set i biografen
Star Wars. Ideen om en galakse langt langt borte, hvor det gode og det onde, det lyse og det mørke og det røde og grønne lyssværd er i evig kosmisk duel må siges at have kastet en del af sig siden George Lucas i 1970’erne præsenterede verden for rumoperaen. Utallige bøger, computerspil, brætspil, kostumer, alskens legetøj, kaffekopper, sengetøj, en massiv global fanbase, en online religion – jediisme – og seks spillefilm senere står verden nu overfor det syvende kapitel i sagaen – der dog kronologisk befinder sig mellem det andet og tredje.
Lucas, der lancerer “Star Wars: The Clone Wars”-animationsfilmen som en appetitvækker og introduktion til tv-serien af samme navn har fra starten udtalt, at serien og filmen stilistisk skal adskille sig fra spillefilmene. Et godt træk, når man tænker på, at seriens uropførelse sker på Cartoon Network og dermed appeller til et noget yngre publikum end de øvrige seks film. Instruktør Dave Filoni, der bl.a. stod bag den Emmy-vindende “Avatar: The Last Airbender” har heldigvis ført en smule af den asiatiske tegnestil videre over på “Star Wars: The Clone Wars”, hvilket blandet med vestlige strøg skaber charmerende træfigur-lignende karakterer som Obi-Wan og Anakin med kantede ansigter og marionetled. Stilen er enkel og lige præcis ærlig nok til ikke at fornærme hardcore Star Wars-fans, der måske forventer en “Star Wars 7”, for det er “Star Wars: The Clone Wars” ikke.
Star Wars-universet vil dog altid være helt fantastisk. De endeløse bizarre skabninger med ligeledes endeløse dialekter boende på planeter med uudtalelige navne stopper ikke med at fascinere – heller ikke efter 30 år i George Lucas’ fantasiverden. I “Star Wars: The Clone Wars” er der masser af kreativt udløb fra de dygtige folk på Lucasfilm Animation, og sulten efter robotkrige, laserkanoner og jedi-kampsport skal nok blive stillet.
Som filmens musikalske tema læner sig op ad den oprindelige udødelige John Williams-symfoni, dog med en mere umiddelbar og infantil tilgang, så er filmen også en lettere sag brygget på filtreret råstof fra de oprindelige spillefilm. Venner og fjender er alle tilstede, men selv om kridtstregerne ikke er så tydelige, som de plejer, og kraften så stærk, er gensynet alligevel hyggeligt.
Læs mere om George Lucas og “Star Wars” i Moviola: George Lucas – manden, man elsker at hade
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet