Undercover

InstruktionNikolaj Peyk

MedvirkendeLinda P., Roland Møller, Paprika Steen, Anders Baasmo Kristiansen, Ali Kazim, Mia Lyhne, Casper Crump

Længde95 min

GenreKomedie

IMDbVis på IMDb

I biografen24/11/2016


Anmeldelse

Undercover

1 6
Under alt andet

Jeg går undercover. For at slippe for Linda Petersens opkast og tyndskid i en film, der får “Blå Mænd” og andre af Mick Øgendahls største værker til i sammenligning at være dansk stand-ups guddommelige komedier. For Casper Christensens jokes i munden på en evigt idiot-stirrende Linda P. er så pinlige, at alle medvirkende i “Undercover” burde gå under jorden som minimum frem til jul.

Det begynder ellers lovende, da Roland Møllers bølle-vidne sætter sig ind i bilen til Linda P., der som ‘panser’ skal fragte ham fra København til Svendborg. ’Ingen samtaler under kørslen!' siger/lover hun, hvilket ingen af dem holder. Desværre. Men inden Christensens “Live fra Bremen”-jokes begynder at vælte ud af de to, bydes der på slapstick. Møller kan ikke få selen på. Han skal hive flere gange i den, før han bliver spændt fast. Hold op, hvor den driller. Det er sådan “Undercover” laver sjov.

Uheldigvis bliver de to på flugt jagtet af Omar med guldkæder, der vil have sine penge tilbage assisteret af et hold håndlængere, som taler for hårdt yalla-dansk med omvendt kasket. Nu må de to have hjælp fra vennen Burhan, som Linda P. kalder for Turban, fordi han jo er sådan en Mellemøsten-type, og så rimer Burhan på Turban. Og så holder Turban, undskyld, Burhan jo belejligt ikke jul her på den 24. december. Han holder i stedet Ramasjang, siger Linda P. Tø-hø, hun mener jo nok Ramadan, det andet er jo en DR-kanal. Hø!

Om bord på Burhans hvide varevogn fortsætter turen til Fyn nu sammen med et par rå ruller kebab. Bare de nu ikke får fråder på, efter den joint de grinagtigt lige har røget. Men det gør de. Nu skal hun brække sig ude midt på vejen som konsekvens af det rå måltid, men det er intet ved siden af den tyndskid, hun får, da hun har spist et par dårlige klejner af en fordærvet julemand. Hun skal skide helt vildt, nu! Det bliver på sydfynsk swingerklub, hvor Møllers bølle får smæk i dominatrix-numsen af en læderklædt Mia Lyhne, imens Linda P. tyndskider og sender snapchat-beskeder til den norske politikollega om hjælp.

Selv om det kan være svært at sende et snap, når man er en stirrende idiot, så kommer nordmanden Thorbjørn alligevel til undsætning, hvilket giver senior-stand-upperen Carsten Bang mulighed for at gøre grin med, at Thorbjørn jo nok er fra Sverige eller Finland. Men det er han ikke. Han er fra Norge. Det gør Paprika Steens politichef til gengæld sjov med, der siger noget med nordmænd og olie. Og at hun var med i et gangbang og tog coke, da hun selv var på undercover-mission engang. Her savnede jeg Mick Øgendahl, måske Thomas Wivel eller endda en jubilæumsaften med “Hatten Rundt”. “Undercover” er under alt andet.

’Du kan gøre det,' siger Linda P. som en usjov reference til Ole Wedel fra Thy med kone fra Thailand. Nej, det kan du ikke, Linda. Dit mundlort er ikke en tyndskid værd. Bliv i Svendborg, eller gå under jorden. Go’ Lorte Jul.


Trailer

Der er endnu ingen trailers til denne film

Kort om filmen

Rikke er besat af jul og glæder sig til andesteg og ris á la mande. Lillejuleaften tager hendes karriere dog en ny og overraskende drejning, da hun sendes ud på sin første undercover mission. Hun skal transportere småforbryderen og kronvidnet Mick til Fyn, inden den berygtede gangster boss Omar og hans håndlangere når at få fingre i ham og de 900.000 kr., han har stjålet.

Meget mod sin vilje tager Rikke opgaven på sig og kører af sted med Mick på slæb. Med morderiske gangstere i hælene indser det umage par, at de må danne en højst usædvanlig alliance, hvis de skal slippe levende gennem julen.