Filmstudier kæmper imod dvd-udlejningsbokse


Panikken stiger iblandt de store filmstudier i USA, hvor mobile dvd-udlejningsbokse kaldet Redbox begynder at true studiernes indtjeningsprocenter.

Redbox er et koncept fra firmaet Coinstar, som går ud på at opsætte nemt tilgængelige dvd-udlejningsbokse, der nogenlunde svarer til en sodavandsautomat eller lign., og som folk så nemt, hurtigt og billigt kan leje film fra.

Filmene lejes for blot 1 dollar per dag, og den billige pris lagt sammen med deres nemme og konstante tilgængelighed har fået filmstudierne op af stolen.


For imens at Redbox har fået Coinstars indtægter op med 110%, så er salget af dvd-film gået ned med 13,5 % i den første halvdel af året. Dette har ført til, at Universal har nægtet at supplere Redbox med film, hvilket har fået Coinstar til blot at købe dem i normale butikker i stedet for at få dem fra distributørerne.

Her stopper kampen dog ikke, da 20th Century Fox – som også er imod Coinstars metoder – har bedt butikkerne om ikke at sælge noget til Redbox, før nye udgivelser har været på markedet i 30 dage, således at dvd-salgene får et boost.

Også Sony Pictures er gået til kamp imod Redbox, men dog på hel anden vis. Studiet har indvilget i at sælge billigere film til Redbox til gengæld for, at de efter udlåning ikke sælger dvd’erne billigt, men derimod destruerer dem.Vis kommentarer (15)
Gravatar

#1 Clint 11 år siden

Men de må vel ikke udleje købefilm i USA, ligesom man ikke må det i Danmark. Eller gælder der andre regler derovre?

Men det var ellers nogle billige lejepriser. Lad os få Redbox til Danmark, så blockbuster har lidt at konkurere med.
Gravatar

#2 Thomsen 11 år siden

#1 - Der gælder helt andre regler i USA. I princippet kan enhver udleje sit købte eksemplar af en dvd-film.
... and in other news: grave robbers pry rifle from Charlton Hestons cold, dead hands.
Gravatar

#3 Kaversmed 11 år siden

Kunne være kanon med sådan en boks udenfor min hoveddør!
Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#4 filmz-Bruce 11 år siden

Normalt ville jeg sige. at jeg støttede filmbranchen og så en god indtjening som vejen til flere film, bedre film og råd til at satse. Problemet er blot, som gaijins link til artikel i går argumenterede for, at dette ikke sker. I stedet oversvømmes vi af et hav af gammel vin på nye flasker, og tredierangs (anden hvis vi er heldige) actionfilm. De fleste film i denne sommer er fint prissat af Redbox.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#5 Kviesgaard 11 år siden

#4

Helt enig. Transformers: Revenge of the Fallen er ikke mere værd end 1 dollar i leje. Ikke en nyhed der for mig til at ligge søvnløs på filmbranchens vegne (den amerikanske vel at mærke).
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#6 Outbound Sith 11 år siden

Universal, Sony og alle de andre store selskaber må bsre indse, at det 20. århundredes salgsmetoder ikke længere er gangbare i det 21. århundrede. De må forny sig eller gå neden om og hjem.

Og jeg vil egentlig ikke begræde, hvis de begynder at bukke under. Der vil altid komme ny og mere moderne studier frem med mere tidssvarende forretningskoncepter.
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder
Gravatar

#7 ducktorwho 11 år siden

Dette har ført til, at Universal har nægtet at supplere Redbox med film, hvilket har fået Coinstar til blot at købe dem i normale butikker i stedet for at få dem fra distributørerne.


LOL, så sagsøg dem dog? Det er s'gu da ophavsretsbrud at udleje film medmindre man har en aftale med distributionen.
Gravatar

#8 ducktorwho 11 år siden

Thomsen (2) skrev:
#1 - Der gælder helt andre regler i USA. I princippet kan enhver udleje sit købte eksemplar af en dvd-film.


Ikke ifølge de copyright beskeder der er på MINE amerikanske DVD'er.
Gravatar

#9 corleone82 11 år siden

Det er nu Fox der kræver de 30 dage. Universal vil have 45.... :)
Men vil sgu gerne se et lignende tiltag i Danmark.. double up på prisen ville også være acceptabelt, men hvem gider leje film til 40 kr når de efter et par måneder alligevel koster 50 kr i fona...? eller for den sags skyld kan købes nye for 10 pund på play.. den danske branche er nødt til at gøre noget.. Ligesom den amerikanske også er
Gravatar

#10 gi-jones 11 år siden

Jeg forstår det stadig ikke. Der må mangle noget info her. Jeg kan forstå hvis Blockbuster er bekymret, men hvordan kan de store filmstudier blive truet af det her? Redbox køber vel formodentligt filmene under samme betingeler som fx. Blockbuster og ergo må Universal og drengene jo tjene det samme på dem... Eller hvad?
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.

Skriv ny kommentar: