Med kun små tre måneder til at første del af Peter Jacksons længe ventede filmatisering af J.R.R. Tolkiens kanoniske fantasy-børnebog “Hobbitten” rammer biograferne verden over, har Filmz taget et kig på fem fremragende bøger, der sidenhen også blev til fem fremragende film.

Selvom langt størstedelen af film, der produceres i Hollywood og verden over, er baseret på bagvedliggende inspiration og materiale, så er det et fåtal af legendariske bøger, der også bliver til enestående og selvstændige film.

Læs artiklen her og hør vores bud på fem værdige klassikere.Vis kommentarer (23)
Gravatar

#11 tiany 10 år siden

Andre vellykkede: Den Grønne Mil, Out of Sight (faktisk er flere af Elmore Leonards bøger blevet til udemærkede film)


Burde aldrig være filmatiseret: 7 år i Tibet - den fjernede alt det gode ved bogen.
Valar morghulis
Gravatar

#12 elitehater 10 år siden

En verden udenfor (Stephen King)

Burde ikke være lavet - Arn bøgerne øv en skuffelse.

Burde laves - Bernard Cornwells Sidste Kongerige serie.


#4 - Helt enig.
Gravatar

#13 Hr. Jensen 10 år siden

Mario Puzos "Godfather" ("Mafia" på dansk) er en fremragende bog, og vi kan vel hurtigt blive enige om, at filmen også er fremragende. Jeg så dog filmen før jeg læste bogen, men da jeg læste bogen, tænkte jeg virkelig, at filmen er castet til den store guldmedalje. De fysiske træk og manerer som figurerne i bogen har, passer helt perfekt med filmen. Genialt.
Gravatar

#14 Ambus 10 år siden

Gøgereden!!!!
Gravatar

#15 Tarantrier 10 år siden

moulder666 (5) skrev:
Det kunne også være ret genialt med en artikel over "Bøger, der ALDRIG burde have været lavet til film"

Sådan lige skudt fra hoften: Hitchhiker's Guide to the Galaxy og Philip Pulman's The Golden Compass!


Er helt enig i, at filmen var en stor, stor skuffelse, men jeg har nu stadig en våd drøm, om en ligeså gennemført og perfekt filmatisering, som tilfældet var med Ringenes Herre. Jeg synes virkelig, at der er massere af stof til en fabelagtig film i de tre bøger (His Dark Materials)!

Enig i artiklens film, men kunne godt have tænkt mig at se nogle Kubrick-filmatiseringer også - f.eks. Rumrejsen eller Barry Lyndon, som jeg mener er Kubricks bedste og mest undervurderede film!
Remember, always be yourself. Unless you can be Batman. The be Batman.
Gravatar

#16 Richard Burton 10 år siden

#15 Hvad 2001 angår, mener jeg det er en af de få gange, hvor filmen overgår sit forlæg. Kubricks behandling af tematik og ønsket om at servere sagerne mere diffust, er en genistreg, som inciterer til mere tankevirksomhed hos seeren, end hos læseren. En film, som må siges at benytte de audio-visuelle virkemidler maksimalt.
Jeg glemmer aldrig smagen af Werners ægte!
Gravatar

#17 moulder666 10 år siden

Er helt enig i, at filmen var en stor, stor skuffelse, men jeg har nu stadig en våd drøm, om en ligeså gennemført og perfekt filmatisering, som tilfældet var med Ringenes Herre. Jeg synes virkelig, at der er massere af stof til en fabelagtig film i de tre bøger (His Dark Materials)!


Er rørende enig! Bøgerne havde et filosofisk element og tog fat i nogle problemstillinger, som filmen tydeligvis havde enorm berøringsangst overfor!

Bøgerne var dog nogle gange så rabiate overfor kristendom, at man liiige fik lyst til at bede dem slappe lidt af - men havde de forholdt sig mere tro overfor oplægget, vil jeg stadig mene, at de havde endt med en meget mere interessant film end den tandløse Harry Potter-univers-efterligning de endte med!
Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

Gravatar

#18 PsychoCowboy 10 år siden

Jeg må desværre erklære mig uenig i forhold Bladerunner. Jeg mener at filmen er længder bedre end bogen, nok ikke mindst fordi den er så langt fra bogen.

Andre gode (eller i det mindste meget tro):
1984
Hunger games
Engle & Dæmoner samt Da Vinci Mysteriet
Out of Africa


Bøger det burde blive til film:
Dragonlance chronicles & Legends....kunne blive en franchise uden lige i adventure genren


Deudover glæder mig enormt til Enders Game som kommer næste år...formidabel bog...kan nok kun blive skuffet...
- There ain't nothing to it, Point, Pull, Repeat. Try to hit them in the head! - Jill Valentine
Gravatar

#19 Riqon 10 år siden

De fem valgte film virker lidt random, synes jeg. Rigtig mange gode film baseres jo på gode bøger. Men ellers "thumbs up" for at Filmz poster en artikel--det er altid hyggeligt, når det skrevne medium tages i brug til andet end anmeldelser :)
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#20 Neranders 10 år siden

"My first girlfriend turned into the moon."
"That's rough, buddy."

Skriv ny kommentar: