Filmz mener: Filmfans er religiøse – på godt og ondt


Spørg en kristen om Gud findes. Spørg en Real Madrid-fan om alle Barcelona-spillere filmer. Eller spørg en hardcorefan af Marvel eller Wes Anderson om de forgående film i serien alle er perfekte. Svaret er et stort, fedt og ukritisk ”JA!”

Filmfans har en formidabel evne til kun at se det positive ved deres favorit-franchise eller ditto instruktør, hvilket er både begejstrende herligt og kedeligt diskussionsdræbende.

Torsdag var der premiere på Wes Andersons film “The Grand Budapest Hotel”. Han er en instruktør, der har en stor gruppe af meget dedikerede fans, der elsker alt, hvad han laver. En af de største fans af Anderson er en dansk filmjournalist, der flere gange utvetydigt har erklæret, at ingen Wes Anderson-film er bedre end andre – de er alle geniale og perfekte, forstås.

Den slags filmpassion er fantastisk til at mobilisere forelskelse i film – det er der brug for. Men samtidig så dræbes enhver diskussion om filmene hurtigere, end man kan nå at sige Bill Murray. Det er en skam. For fanmiljøer lever af snak, debat og forventninger om og til film. Selve filmen er blot kirsebærret øverst på kagen, men filmsnakken er de knasende makroner, der gør, at vi ser frem mod det næste kirsebær.

I den anden ende findes dem, der er på tværs af film-religionerne. Dem, som sætter en ære i at være i opposition til alt, der er mode og mainstream. Her kan det lyde, at alle film fra eks. Marvel eller Wes Anderson skam måske nok er kirsebær, men i så fald er de dyppet i lort. Det diskussionsdræber også. Det er nuancerne, som her dyppes i lort.

Derfor er det herligt at opleve, at diskussionstråden til ugens Filmz-toppen: De bedste Marvel-filmatiseringer er fyldt med forskellige meninger og alternative lister. I sådan en diskussion er det en fornøjelse at være filmfan. For absolute sandheder burde kun være for religiøst troende (og Real Madrid-fans). Med mindre vi naturligvis taler om Coen-brødrenes film. Alt de laver, er jo perfekt, det ved alle…

Hvad mener du?Vis kommentarer (46)
Gravatar

#21 Kisbye 6 år siden

Jeg syntes det er at sætte det lidt firkantet op.
Det kan da godt være at der nogle der er i opposition til alt, der er mode og mainstream, men så vil jeg så også sige at der findes dem der er i opposition til alt der ikke er mode og mainstream.

Personligt syntes jeg det må handle om at udvide sin horisont, ikke kun begrænse sig til altid at se de samme film der alle ligner hinanden.
Tror det vil være sundt hvis man udover mainstream Hollywood, også så lidt andet engang imellem.

Jeg syntes ikke Wes Anderson er lort, syntes bare ikke hans film er specielt interessante.
Har givet de film set af ham 7/10, fornær Moonrise Kingdom, som jeg har givet 8/10.
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)
Gravatar

#22 Doom 2: Hell on Earth 6 år siden

Er det svært at fatte, at de ting udspringer af, at manden har mig på ignore, og at joken derfor er, at jeg kan skrive om ham hvad jeg vil, uden at han kan læse det?

EDIT: Red.
Doctor Last Warning
Gravatar

#23 Kruse 6 år siden

#22: Det fremstår skam tydeligt nok, men det gør det da ikke mere passende at skrive det.
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."
Gravatar

#24 Morten Vejlgaard Just 6 år siden

#22 Så kommer der lige en venlig henstilling om lidt mere filmsnak og meget mindre personangreb.

På forhånd tak.

Vh. Filmz-teamet.
Gravatar

#25 Doom 2: Hell on Earth 6 år siden

Kære Morten og Johan og alle andre,

Henstilling er helt fair!

Lige en sommerhilsen:

Flere har kaldt mig troll. Det står dem ganske frit, jeg kunne ikke være mere ligeglad. Jeg mener dog selv, at det er galt afdmarcheret. I min optik er en troll en hvis primære formål er at ægge til debat uden mening. Trollen kan starte seriøst nok, og når nogen bider på, bliver det mere og mere bizart (med eller uden grov tone, det er underordnet). Når den er kørt helt ud, trækjker trollen ofte i land og bedyrer sin bodsgang - blot for at starte forfra. De fleste kender nok Yellow TV-eksemplet, en meget begavet - eller i hvert fald effektiv - troll, der stadig spøger i folks bevidsthed som en skygge i natten!

Jeg arbejder helt anderledes. Hvis man ikke kan se, at jeg er en seriøs skribent på Filmz, er man enten blind eller vil ikke se det. Når noget pisser mig af, så bliver jeg let hidsig. Det er mega barnligt og tåbeligt, no doubt. I can't help it. [Pænt bortredigeret. EDIT: Red.] Når jeg synes nogen er en nar, så kan jeg ikke styre mig. Jeg er som sagt den første til at indrømme, at det er barnligt og vidner om mangel på kontrol.

Nå, nu har Doom travlt med det rigtige liv de næste par måneder, herunder konstruktion af kvarterets ubetinget største klatrestativ og færdiggørelse af min 2. bog. Vi ses til mere hidsighed senere på sommeren!

Hav det forrygende alle i freaks, loosers og røvhuller.

I'll be back! MUHAHAHA!

Hilsen det største røvhul af dem alle :-D

EDIT: Red. - Vi glæder os til at se dig tilbage senere på sommeren :)
Doctor Last Warning
Gravatar

#26 Doom 2: Hell on Earth 6 år siden

Ligegaard=Lidegaard.
Doctor Last Warning
Gravatar

#27 Kochie 6 år siden

Doctor Gelbes Fernsehgerät Zwei Doom (22) skrev:
Er det svært at fatte, at de ting udspringer af, at manden har mig på ignore, og at joken derfor er, at jeg kan skrive om ham hvad jeg vil, uden at han kan læse det? Fatter man ikke det er man enten ignorant eller dårligt begavet.

Jeg forstår udmærket joken. Jeg synes ikke, den er sjov, og jeg fatter ikke, at Filmz tillader dig at skrive sådanne ting. Det er fuldstændig grotesk i mine øjne, at sådanne indlæg får lov til at eksistere på en side, der tager sig selv så seriøst, som Filmz ellers gør.

Jeg var som sådan ikke ude på at diskutere tekstens mening med dig, da jeg allerede forstår den, men jeg håbede, at en fra staben kunne forklare mig, hvorfor dit indlæg stadig findes.

Om det er skrevet i sjov eller alvor eller for at provokere en bruger, der er blevet så træt af dig, at han har ignoreret dig, er i og for sig ligegyldigt. Men nu vi er ved det, har jeg så også særdeles svært ved at forstå, hvordan du kan finde på at skrive sådan om andre mennesker. Hvis du opfører dig sådan over for folk, du møder i din hverdag, tvivler jeg på, at du er et særligt behageligt bekendtskab.

Det er i mine øjne ikke sjovt. Det er ikke kækt eller vovet eller på nogen måde givende for noget som helst forum som det, Filmz ellers er. Det er intet andet end bras, og det burde virkelig blive slettet.
Gravatar

#28 Morten Vejlgaard Just 6 år siden

Om moderering: Vi forsøger at tillade en stor grad af voksen ytringsfrihed på forum. Denne tråd + den omtalte Filmz-toppen er blevet modereret løbende, men også vi kan fejle og lade ting smutte igennem, der er over grænsen. Nogle gange afventer vi og modererer efterfølgende. Men vi skal også være de første til at lægge os fladt ned og sige, at vi har været for langsomme på de omtalte tråde her. Vi forsøger at stramme op efter bedste evne.

Vh. Filmz-teamet (og fortsat god filmdebat).
Gravatar

#29 kennedy 6 år siden

Kruse (12) skrev:
9: Right....det er Ispep der er en troll, og ikke ham(læs: dig) der ødelægger grundlaget for debat ved at blive personlig og tilsvine andre brugere med unødvendig grim tone.


puha ikke ha så travlt,har lagt mærke til dine kommetar flere stede , LIGHTEN UP LITTLE MAN ! du opfører dig som en bedemand...en deprimeret bedemand

(du ved vel du ikke er ansat i Filmz politiet ?)
I must have some booze. I demand to have some booze.
Gravatar

#30 Kruse 6 år siden

kennedy (29) skrev:
puha ikke ha så travlt,har lagt mærke til dine kommetar flere stede , LIGHTEN UP LITTLE MAN ! du opfører dig som en bedemand...en deprimeret bedemand

(du ved vel du ikke er ansat i Filmz politiet ?)


Så fordi at man ønsker en nogenlunde ordentligt tone, som ikke bare består af mudderkastninger og personlige tilsvininger, der udelukkende ødelægger den seriøse debat på et filmforum, så er man en bedemand eller politiet? Nå, det er da godt vi har dig til at fortælle hvad man bør gå op i. Har du andre gode råd?

Desuden så er den kommentar du har citeret, møntet på at Doc Doom var så overrasket over at blive kaldt en troll(og at det var Ispep der opførte sig som en troll i den tråd), og det synes jeg bare var så absurd at jeg ville påtale det.
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."

Skriv ny kommentar: