Spørg en kristen om Gud findes. Spørg en Real Madrid-fan om alle Barcelona-spillere filmer. Eller spørg en hardcorefan af Marvel eller Wes Anderson om de forgående film i serien alle er perfekte. Svaret er et stort, fedt og ukritisk ”JA!”

Filmfans har en formidabel evne til kun at se det positive ved deres favorit-franchise eller ditto instruktør, hvilket er både begejstrende herligt og kedeligt diskussionsdræbende.

Torsdag var der premiere på Wes Andersons film “The Grand Budapest Hotel”. Han er en instruktør, der har en stor gruppe af meget dedikerede fans, der elsker alt, hvad han laver. En af de største fans af Anderson er en dansk filmjournalist, der flere gange utvetydigt har erklæret, at ingen Wes Anderson-film er bedre end andre – de er alle geniale og perfekte, forstås.

Den slags filmpassion er fantastisk til at mobilisere forelskelse i film – det er der brug for. Men samtidig så dræbes enhver diskussion om filmene hurtigere, end man kan nå at sige Bill Murray. Det er en skam. For fanmiljøer lever af snak, debat og forventninger om og til film. Selve filmen er blot kirsebærret øverst på kagen, men filmsnakken er de knasende makroner, der gør, at vi ser frem mod det næste kirsebær.

I den anden ende findes dem, der er på tværs af film-religionerne. Dem, som sætter en ære i at være i opposition til alt, der er mode og mainstream. Her kan det lyde, at alle film fra eks. Marvel eller Wes Anderson skam måske nok er kirsebær, men i så fald er de dyppet i lort. Det diskussionsdræber også. Det er nuancerne, som her dyppes i lort.

Derfor er det herligt at opleve, at diskussionstråden til ugens Filmz-toppen: De bedste Marvel-filmatiseringer er fyldt med forskellige meninger og alternative lister. I sådan en diskussion er det en fornøjelse at være filmfan. For absolute sandheder burde kun være for religiøst troende (og Real Madrid-fans). Med mindre vi naturligvis taler om Coen-brødrenes film. Alt de laver, er jo perfekt, det ved alle…

Hvad mener du?Vis kommentarer (46)
Gravatar

#1 Kviesgaard 7 år siden

Jeg finder den omtalte diskussion i Filmz-toppen: De bedste Marvel-filmatiseringer drønkedelig!

Indlæg efter indlæg, hvor visse brugere sidder og kaster mudder efter andre brugere. Det er som at overvære en tv-valgkampagne mellem blå og rød blok. Sagligheden er nærmest ikke-eksisterende og person-angreb har mere eller mindre sat sig på dagsordnen.

For mit eget personlige vedkommende, ja så er jeg som udgangspunkt ret begejstret for Marvels filmatiseringer for tiden. De rammer et punkt ved mig, som vækker genklang. Det har DC's filmatiseringer ikke rigtig formået endnu ( til gengæld har de præsenteret mig for den ubetinget værste filmoplevelse i 2012 ).

Dermed ikke sagt, at al Marvel er guld, snarer tværtimod. Iron Man startede rigtig godt, men har ikke kunnet bevare de gode takter i efterfølgerne. Thor 2 fandt jeg heller ikke var helt så god, som den kunne have været. Men blandt svipserne er der også snapsene. For mit personlige vedkommende er det film som The Avengers og Captain America II: The Winter Soldier.

Men igen det er min personlige holdning, og indtil det modsatte er bevist, så er jeg selv af den opfattelse, at jeg ikke har et religiøst forhold til Marvel film.

Men jeg håber alligevel, at Guardians of the Galaxy bliver en positiv overraskelse.
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#2 Doom 2: Hell on Earth 7 år siden

Kviesgaard (1) skrev:
visse brugere sidder og kaster mudder


Kviesgaard (1) skrev:
The Avengers


Svin! Dø!

:-)
Doctor Last Warning
Gravatar

#3 Kyllingebenet 7 år siden

Tja, jeg mener selv, at jeg har en meget bred filmsmag - ærlig talt, så går jeg ikke så fandens meget op i det - så jeg kan sagtens finde en hjernedød blockbuster, som værende et mesterværk. Så længe filmene tiltaler og undeholder mig, så er det jo godt nok.

Selvfølgelig kan der gå fanboy'isme i diskussionerne herinde, og det det kan gå voldsomt til, men det betyder dog ikke, at man går hen og bliver dødsfjender i virkeligheden. Jeg er lidt ligeglad med, hvordan folk tiltaler hinanden på et forum - jeg kan godt lide en god tone, ligeledes kan jeg også lide bad language. Hvis man ikke er så meget til det sidstenævnte, kan man jo gå udenom dem man ikke gider høre på, det er trods alt dét 'ignore' er til for.

I den sidste ende handler det nok ikke om filmene man diskuterer, men om de mange forskellige personligheder, der begår sig på et forum.
Mental striptease..
Gravatar

#4 Ispep 7 år siden

#1

Fandt du ikke dele af debatten ret okay? Hvis du måske udelukker en enkelt troll eller to, så synes jeg da jeg gjorde mit for at sætte lidt gang i en god debat med BN og Thomas sideløbende. Vi brænder jo for den slags og synes det kom til udtryk uanset lidt beskidt sprog - vi er altså kun mennesker med kort lunte indimellem ;)
Gravatar

#5 HonoDelLoce 7 år siden

Jeg er sådan set ikke enig i denne "Filmz mener", mest fordi jeg ikke er enig i præmissen.

Ja, måske 13årige fodboldfans ikke kan anerkende andre holds styrker - på samme måde som 13årige filmfans ikke kan kan anerkende åbenlyse svagheder ved deres yndlingsfilm.

Måske ikke kun 13-årige, men i hvert fald kun folk med sind som en 13årig.

Jeg er f.eks. Real Madrid-fans, og jeg anerkender gerne, at ikke alle Barcelona-spillere filmer. De har et par stykker, der gør det, ja, men de har samtidigt et par af fodboldverdens mest sympatiske spillere.

Jeg er kæmpe Nolan-fan. Men alle hans film har svagheder (ofte de samme, faktisk, men ikke altid).

Det, jeg mener er, at det ikke er et spørgsmål om at være fan eller ej. Det er et spørgsmål om at være et fornuftigt, modent menneske. Der findes idioter over alt, ja, men de kan da ikke bruges som målestok for, hvordan resten af verdens befolkning agerer.

Jeg synes faktisk som regel, at der er meget bred enighed om herinde, at de fleste film ikke er perfekte. At være fan af noget er ikke at se det som perfekt, men at se UD OVER uperfekthederne. De få individer, der ikke formår at forstå det, og nærmest ser det som et personligt angreb, når (en af) deres yndlingsfilm ikke ses i samme lys af andre, de kan heldigvis tælles på få hænder (og ignoreres).
Jeg har intet problem med ikke at have ret. Det er kun, hvis nogen påpeger det, jeg bliver stædig!
Gravatar

#6 Fredag 7 år siden

Et oplæg der vist mest afføder floskler!
Gravatar

#7 Kviesgaard 7 år siden

#4

Hvis jeg skal være en anelse mere konkret, så har jeg ikke noget, at udsætte på dine indlæg.

Til gengæld må jeg vel også være ærlig og tilstå, at jeg ret hurtigt kører død i indlæggene fra henholdsvis DocDoom og BN. Da de samtidig, efterhånden som tråden skrider frem, fylder mere og mere af indlæggene, så finder jeg personligt der svært og finde de gode indlæg i debatten.

Der er en grænse for, hvor mange indlæg jeg overkommer, at skimme igennem, for at finde de få, som har et indhold med noget kød på, som relaterer til emnet i tråden.

Tag ikke fejl. Jeg er skam for en god diskussion og debat, hvad jeg bilder mig ind mine indspark i Prometheus tråden, gerne skulle give bevis på. Debatten skal bare gå filmen og dens indhold og ikke på mudderkastning mellem forskellige brugere på Filmz.

Igen. Min egen personlige holdning til emnet.
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#8 Ispep 7 år siden

#7

Tak og helt fair mht. hvordan du har det.

Husker godt du var med i Prometheus tråden. Keep up the good work ;)
Gravatar

#9 Doom 2: Hell on Earth 7 år siden

Ispep (4) skrev:
#1

Fandt du ikke dele af debatten ret okay? Hvis du måske udelukker en enkelt troll eller to, så synes jeg da jeg gjorde mit for at sætte lidt gang i en god debat med BN og Thomas sideløbende. Vi brænder jo for den slags og synes det kom til udtryk uanset lidt beskidt sprog - vi er altså kun mennesker med kort lunte indimellem ;)


EDIT: Red.
Doctor Last Warning
Gravatar

#10 Doom 2: Hell on Earth 7 år siden

EDIT: Red.
Doctor Last Warning

Skriv ny kommentar: