Spørg en kristen om Gud findes. Spørg en Real Madrid-fan om alle Barcelona-spillere filmer. Eller spørg en hardcorefan af Marvel eller Wes Anderson om de forgående film i serien alle er perfekte. Svaret er et stort, fedt og ukritisk ”JA!”

Filmfans har en formidabel evne til kun at se det positive ved deres favorit-franchise eller ditto instruktør, hvilket er både begejstrende herligt og kedeligt diskussionsdræbende.

Torsdag var der premiere på Wes Andersons film “The Grand Budapest Hotel”. Han er en instruktør, der har en stor gruppe af meget dedikerede fans, der elsker alt, hvad han laver. En af de største fans af Anderson er en dansk filmjournalist, der flere gange utvetydigt har erklæret, at ingen Wes Anderson-film er bedre end andre – de er alle geniale og perfekte, forstås.

Den slags filmpassion er fantastisk til at mobilisere forelskelse i film – det er der brug for. Men samtidig så dræbes enhver diskussion om filmene hurtigere, end man kan nå at sige Bill Murray. Det er en skam. For fanmiljøer lever af snak, debat og forventninger om og til film. Selve filmen er blot kirsebærret øverst på kagen, men filmsnakken er de knasende makroner, der gør, at vi ser frem mod det næste kirsebær.

I den anden ende findes dem, der er på tværs af film-religionerne. Dem, som sætter en ære i at være i opposition til alt, der er mode og mainstream. Her kan det lyde, at alle film fra eks. Marvel eller Wes Anderson skam måske nok er kirsebær, men i så fald er de dyppet i lort. Det diskussionsdræber også. Det er nuancerne, som her dyppes i lort.

Derfor er det herligt at opleve, at diskussionstråden til ugens Filmz-toppen: De bedste Marvel-filmatiseringer er fyldt med forskellige meninger og alternative lister. I sådan en diskussion er det en fornøjelse at være filmfan. For absolute sandheder burde kun være for religiøst troende (og Real Madrid-fans). Med mindre vi naturligvis taler om Coen-brødrenes film. Alt de laver, er jo perfekt, det ved alle…

Hvad mener du?Vis kommentarer (46)
Gravatar

#31 kennedy 7 år siden

ja rådet var LIGHTEN UP
I must have some booze. I demand to have some booze.
Gravatar

#32 Morten Vejlgaard Just 7 år siden

#31 Og så tilbage til filmsnakken, takker.
Gravatar

#33 kennedy 7 år siden

Ok massa....May I get mah cornbread now massa?
I must have some booze. I demand to have some booze.
Gravatar

#34 The Insider 7 år siden

Jeg er Kruse-fan!
War. War never changes.
Gravatar

#35 Høegh 7 år siden

Jeg er 100% enig med Kruse og Kochie i den her tråd. Alt for meget børnehave-fnidder, øgenavne og trækken i håret på hinanden. Alt for mange personlige angreb og alt for lidt indhold.

For første gang føler jeg faktisk at det kunne være helt rart med et par moderatorer på Filmz. Eller i virkeligheden kunne jeg selvfølgelig også bare løse problemet ved at smide en 3-4 brugere på 'ignore'. Men som det allerede er blevet bevist, så resultere det bare i endnu flere ligegyldige og fjollede posts.


Det der må ske må ske, måske

Gravatar

#36 Ispep 7 år siden

Høegh (35) skrev:
løse problemet ved at smide en 3-4 brugere på 'ignore'. Men som det allerede er blevet bevist, så resultere det bare i endnu flere ligegyldige og fjollede posts.


Desværre ja, men det er også den eneste medicin mod trolls.
Gravatar

#37 Kyllingebenet 7 år siden

Okay, hvis vi endelig skal pege fingre, så må jeg ærligt indrømme, at jeg har været pisse træt af BN og Ispep's uendelige lange diskussioner, hvor de har siddet og stukket til hinanden konstant. Det var underholdende i starten, men efterhånden er det bare blevet sørgeligt og trist at se på. Og det gælder dem begge. Og så synes jeg også, at det er latterligt, at gøre sig selv så pisse vigtig, bare fordi man kan lide nogle film - fair nok at du har en mening, men det gør dig ikke bedre end alle andre, der måske ikke kan lide filmen.

Og så synes jeg måske også, at det er ækelt, når man prøver at fralægge sig ethvert ansvar.
Mental striptease..
Gravatar

#38 Riqon 7 år siden

Morten Vejlgaard Just (28) skrev:
Nogle gange afventer vi og modererer efterfølgende. Men vi skal også være de første til at lægge os fladt ned og sige, at vi har været for langsomme på de omtalte tråde her. Vi forsøger at stramme op efter bedste evne.


Det er jo ganske flot og fair sagt, og nu skal jeg ikke komme og sparke til dem, der har lagt sig fladt, men ... ;p
Det undrer mig altså lidt, når man opretter en nyhed og udvælger sig en tråd og ligefrem gør den til genstand for ros, som er tilfældet med #0, hvor I kalder Marvel-tråden for "herlig" læsning. Jeg synes snarere, det var pinlig læsning. Pinligt for brugerne selv, men særlig pinligt for filmz, når de offentligt giver "thumbs up" til aktiviteten i tråden.

Ispep (36) skrev:
Desværre ja, men det er også den eneste medicin mod trolls.


Enig. Min erfaring er, at det at ignorere folk eller afvise debat ganske rigtigt kan provokere dem mere end noget andet, men hvis de ikke har nogen til at "enable" dem, så bliver deres aggressive udbrud alligevel kortvarig og derfor mindre skadeligt for forummet på længere sigt.
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#39 Morten Vejlgaard Just 7 år siden

#38 Du sparker bare løs ;)

95 % af den tråd, vil jeg holde fast i, er herlig læsning. Der er gnist og diskussionslyst - også med kant, som er ok.

De sidste 5 % skulle være stoppet før - som de nu også er blevet - og det er helt fair at kalde det pinligt, vi er OBS på de fejl, vi har begået.
Gravatar

#40 Ispep 7 år siden

Nåh, nu har BN forladt os.

Skriv ny kommentar: