Filmz mener: Vi vil se film efter midnat


CPH PIX har de seneste uger indtaget hovedstadens biografer, og vanen tro har festivalen budt på et hav af forskellige film. Her er bogstaveligt talt noget for enhver smag, hvilket er mere, end man kan sige om det almindelige udvalg af film. Tak til PIX for at give muligheden for at opleve reinkarnerede cheerleaders tømme unge high school-bøller for blod på storskærm. Det var tiltrængt!

Men ikke nok med, at man for en gangs skyld har kunnet få sit bloddryppende fiks i en biografsal, så har PIX genindført en sjældenhed i dansk biografkultur: midnatsvisninger. De fleste af filmene i festivalens serie “Thrills and kills” har i løbet af de sidste to uger haft visninger i Gloria på det for mange ugudelige tidspunkt, klokken 23.59.

Og hvilken succes. Fuld sal til Tommy Wirkolas norske nazi-zombier, noget nær det samme til Lucky McKees førnævnte cheerleader-splat og flot og engageret fremmøde til både “The Station”, “In Darkness We Fall” samt slasher-musicalen “Stage Fright”.

Det er noget helt unikt over at gå i biografen, når klokken passerer det mytologiske tidspunkt på døgnet, hvor alskens onde ånder siges at vågne. Stemningen i biografens foyer er anderledes, når de spændte natteravne indfinder sig forventningsfulde og opsatte på, at halvanden times vanvid fra den uhyggelige, blodige, morsomme eller psykedeliske skuffe holder dem vågne. For midnatsfilmene gælder det om, at pulsen på publikum skal op, så søvnen ikke vinder.

Men når PIX nu slutter, så er det tilbage til kedelige 19.30-forestillinger i CinemaxX eller Palads. De danske biografer burde forsøge sig med midnatsvisninger uden for festivalperioden. Der produceres hvert år massevis af fænomenale genrefilm, der aldrig når dansk biografdistribution, men som ville gøre sig fabelagtigt på det store lærred midt om natten.

Alternativt kan der gribes tilbage til det uendelige katalog af 70’er- og 80’er-klassikere, der stadig den dag i dag kan begejstre og skræmme. PIX har vist, at publikummet er der – lad os få noget blod på det nattelærred!

Hvad mener du?Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: