I denne uge fik Steven Spielbergs “Lincoln” biografpremiere – et storslået historisk drama om USA’s 16. præsident, Abraham Lincoln, som kæmpede for at afskaffe slaveriet og ende den amerikanske borgerkrig.

Forleden bragte Filmz TV en reportage fra den danske gallapremiere på “Lincoln”, og i dagens Filmz TV-udsendelse går vi bag om filmens tilblivelse. 20th Century Fox har sendt os en række interviews med filmens Oscar-nominerede bagmænd og skuespillere, som vi selv har klippet sammen til en lille minidokumentar.

Spielberg taler bl.a. om belægget for at fokusere på de sidste fire måneder af Lincolns liv, Day-Lewis taler om ærefrygten for rollen som Lincoln, og den legendariske lyddesigner Ben Burtt taler om fundet af den ægte Lincolns gamle ur, som han optog for at styrke filmens autenticitet.

Klik i videoen herunder for at se den nye udgave af Filmz TV!


Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 zamm- 7 år siden

Jojo... meget interessant når hele castet bliver interviewet! :)
Yo, homie. Is that my briefcase?
Gravatar

#2 The Vossen 7 år siden

Kunne godt tænkes at Day-Lewis var up to date for en film mere med Spielberg, man må håbe at hvis det er tilfældet, at det så ender ud i hans kommende Sciencefiction film.
Gravatar

#3 elwood 7 år siden

Ben Burtt er simpelthen så fantastisk dedikerede i hans arbejde, bare hans lille eksempel, med og skabe lyd, fra en tid, hvor man reelt ikke har en chance for hel præcis og kende lydbilledet, som man kan når der var optagelser af lyd fra et årstal.
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#4 Kaversmed 7 år siden

Utroligt fascinerende interviews. Det er tydligt at mærke hvordan kærligheden til de enkelte håndværk - hvad enten det er instruktion, lyd, musik, fotografi eller skuespil - skinner igennem. Glæder mig til at se filmen.
Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#5 Riqon 7 år siden

Kaversmed (4) skrev:
Utroligt fascinerende interviews.


Hmm, jeg ved ikke rigtigt, jeg synes godt de kunne være kommet lidt mere ind på, hvordan det er at arbejde sammen, og hvor fantastisk en instruktør Steven Spielberg er.
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#6 Melisande 7 år siden

Det er særdeles interessante interviews. Spændende bl.a. at høre om lydmandens glæde over Lincolns ur! Jeg er helt enig med #4. Godt arbejde Filmz!

Skriv ny kommentar: