Det længe ventede “RoboCop”-remake har biografpremiere i denne uge, og Filmz TV har talt med en af filmens mange stjerner: Jackie Earle Haley.

Haley blev Oscar-nomineret for sin indsats i “Little Children”, men han er nok bedst kendt som den maskerede antihelt Rorschach i “Watchmen” og den hæslige, hævngerrige Freddy Krueger i “A Nightmare on Elm Street”-remaket fra 2010, som vi i sin tid interviewede Haley omkring.

I “RoboCop” har Haley rollen som militærmanden Rick Mattox, som har ansvaret for at gøre RoboCop til en toptunet dræbermaskine. Og vi talte med Haley om alt fra forskellen på den gamle “RoboCop” og den nye, genindspilningens kontroversielle PG-13-rating og muligheden for en “Watchmen 2”.

Klik i videoen herunder for at se den nye udgave af Filmz TV!Vis kommentarer (17)
Gravatar

#11 Driver 8 år siden

#10

Siden hvornår vurderer man om folk er skurke ud fra, hvor let/hurtigt, de besejres?

ED209 dræber mennesker og forsøger på at dræbe RoboCop. At den let besejres er underordnet og desuden kunne den sparsommelige scenetid jo tænkes, at skyldes, at det både har været dyrt og svært at få ED209 til at fungere i filmen. Sådan ser det i hvert fald ud.

Men med dit syn på skurke, så svarer det jo til, at man heller ikke mener, at Kurtwood Smiths håndlangere er skurke og det må være tiltrods for, at de tilmed dræber mennesker bl.a. Alex Murphy og prøver at dræbe RoboCop.

En skurk er i følge den danske ordbog:

En person der opfører sig på en utiltalende, uhæderlig eller ondsindet måde.
Opdigtet figur i et stykke fiktion med rollen som heltens onde modpol og fjende.
Person eller ting der er eller gøres ansvarlig for problemer eller ulykke.


Passer da meget godt på ED209.
“Of course, it’s a friendly call. Listen, if it wasn’t friendly, you probably wouldn’t have even got it.”
Gravatar

#12 Høegh 8 år siden

Driver (4) skrev:
RoboCop har en af de mest opfindsomme slutninger i en film, jeg faktisk nogensinde kan mindes at have set.
At ED209 besejres ved at snuble ned af nogle trappetrin
er, for mig at se, simpelthen intet mindre end genialt! Det står i så voldsom kontrast til de utallige film, hvor skurken helst skal dræbes på den mest bestialske og badass måde, at det er forfriskende som bare pokker. Den film bliver aldrig forældet! Klassiker.Det sker ikke i slutningen. Men derimod på et tidspunkt hvor der er over 30min tilbage af filmen. Og ED-209 bliver ret beset kun midlertidigt sat ud af spillet der.

I slutningen (den slutning hvor der ikke er 30min tilbage af filmen) bliver ED-209
netop elimineret på en "badass" måde, ved at Robocop nonchalant springer den i luften med sin nye mega-gun.

Det der må ske må ske, måske

Gravatar

#13 Høegh 8 år siden

Desuden er ED-209 omtrent lige så "ondsindet" som de våben der bliver brugt i filmen. Det er en tankeløs robot, som kun gør hvad den er programmeret til.

Den er et produkt af Richard "Dick" Jones grådighed og inkompetence.
Det der må ske må ske, måske

Gravatar

#14 The-new-meister 8 år siden

Lækkert interview:) regner med at se den originale I aften og så tag ind og ser den Nye I morgen.

Batsy (8) skrev:
http://www.youtube.com/.. men intet kommer til at slå den scene og musikken bag den. Lets go on a feel ride.


Ja det er et rimelige epic øjeblik :)
Gravatar

#15 Driver 8 år siden

#12

Hvis vi åbenbart skal fluekneppe, så bliver ED209 besejret ved trapperne omtrent 20 min før, at Clarence bliver dræbt. ED209 er dermed en del af slutningen omend, den ikke er, hvad der besejres til sidst (- scene hvor RoboCop skyder den til sidst). Ufatteligt at du gider flueknepper det så hårdt, men jeg fik da korrigeret dig. 20 minutter, ikke 30.

En skurk er vel en skurk = En der vil eliminere RoboCop. Baggrunden derfor, er da BEDØVENDE ligegyldig. Du kalder den tilmed tankeløs så enten forstår du ikke betydningen af det ord eller også medgiver du, at den ikke tager hensyn til nogen og dermed er en skurk - en bad guy. Der er virkelig folk (mig selv inkl.) herinde, der bare burde nyde film i stedet for at pille dem i stykker og overanalysere.

Men du kunne jo også bare have læst #5s indlæg og dermed have sparet dig selv ulejligheden.
“Of course, it’s a friendly call. Listen, if it wasn’t friendly, you probably wouldn’t have even got it.”
Gravatar

#16 Høegh 8 år siden

Driver (15) skrev:
Hvis vi åbenbart skal fluekneppe, så bliver ED209 besejret ved trapperne omtrent 20 min før, at Clarence bliver dræbt. ED209 er dermed en del af slutningen omend, den ikke er, hvad der besejres til sidst (- scene hvor RoboCop skyder den til sidst).


Jeg har nu svært at se det som flueknepning når min pointe netop er, at filmen gør præcis det modsatte af hvad du roser den for.
Og som jeg skrev, så sker trappe-scenen på et tidspunkt hvor der er 30min tilbage af filmen. Intet sted skriver jeg at det sker 30min før Clarence bliver skudt (hvilken relevans har det iøvrigt også?).

Hvis du så stadigvæk vil holde fast i at det høre med til filmens slutning, så skal det naturligvis stå dig frit for. Men jeg vil personligt mene det er lidt løst, at beskrive den sidste trediedel af filmen som "slutningen". Oh well...

Driver (15) skrev:
men jeg fik da korrigeret dig.


Nope. Men du fik læst forkert ;-)

Driver (15) skrev:
En skurk er vel en skurk = En der vil eliminere RoboCop. Baggrunden derfor, er da BEDØVENDE ligegyldig.


Hey, det var dig der highlight'ede Onsindet i din ordbogs-definition. Nu har du så lavet en ny definition igen. En som er endnu bredere. Er politiet så også skurke nu? De prøver i hvert fald, kort efter trappe-scenen, at eliminere Robocop :)

Driver (15) skrev:
Du kalder den tilmed tankeløs så enten forstår du ikke betydningen af det ord eller også medgiver du, at den ikke tager hensyn til nogen og dermed er en skurk - en bad guy.


Det er en robot uden selvstændige tanker og uden følelser. Selvfølgelig tager den ikke hensyn til nogen, medmindre den er programmeret til det. Så selvfølgelig er den tankeløs. Det gør den bare hverken ond eller ondsindet.


Driver (15) skrev:
Der er virkelig folk (mig selv inkl.) herinde, der bare burde nyde film i stedet for at pille dem i stykker og overanalysere.


Hvor har jeg pillet Robocop-filmen i stykker, eller for den sags skyld overanalyseret den?
Jeg er bare uenig med dig i din forståelse af filmen. Ikke andet.


Driver (15) skrev:
Men du kunne jo også bare have læst #5s indlæg og dermed have sparet dig selv ulejligheden.


Vi skriver nu nogle ret forskellige ting.
Det der må ske må ske, måske

Gravatar

#17 Batsy 8 år siden

Ja ED209 kan betegnes som en skurk, men en hjerneløs og klodset skurk. Det var sådan han blev besejret ved trappen, en juggernaut.

Han var for mig Bane i batman og robin, ikke sælig betydelig for handlingen andet end en chance for ha som kom op med ideen til Robocop.

De andre skurke som du snakker om kunne sagtens have være undladt, de gjorde jo ikke en stor trussel mod Robocop ligeså meget som Clarence gjorde. Jeg synes bare ikke ED209 var hovedskurken og havde ikke en stor betydning for mig, Clarence var for mig the main atteraction, han gjorde mest skade, var skræmmende, kaotisk og bare that 70's bad guy.

Over and out. Vi kan være enige at ED209 var en skurk, men ikke en hovedskurk eller hovedgrunden til at Robocop fik bank. Det var så menneskerne bag ED209 og Clarence der var grundene, Brains beats muscle.
"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it".Skriv ny kommentar: