“Gøg og Gokke” er biopic-filmen om de legendariske komikere Stan Laurel og Oliver Hardy.

I “Stan and Ollie” – på dansk “Gøg og Gokke” – følger vi de to stumfilms-komikere Laurel og Hardy på én sidste turne rundt i efterkrigstidens Storbritannien.

Det er komikeren Steve Coogan (“The Trip”), der spiller Stan Laurel, imens John C. Reilly (“Guardians of the Galaxy”) er Oliver Hardy.

Gøg og Gokke er senest genopstået i en animeret serie – læs om det her.

“Gøg og Gokke” får dansk premiere d. 25. april.Vis kommentarer (5)
Gravatar

#1 Star Trek fever 5 år siden

Åh ja. Gøg og Gokke. Jeg er solgt. Biografen bliver indtaget til april
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#2 Kris_n 5 år siden

Elsker hvordan man fremhæver John C. Reilley og ignorer Steve Coogan i en film om et kendt komikerpar.....
Gravatar

#3 Gridlock 5 år siden

Lidt ærgerligt at dance of the cuckoos kun kan høres i slutningen, da det jo virkeligt er en stor del af hvad vi opfatter med Gø og Gokke.
Hvad der bliver spændende og se er hvor meget filmen faktisk læner sig op af virkeligheden.

Ja ved godt det normale argument med at dette ikke er en dokumentar, men stadigvæk, når du laver en film baseret på virkelige hændelser mener jeg dog at man skal forsøge så vidt som muligt og holde sig til virkelige hændelser og så vidt som muligt forsøge og holde sig fra og opfinde nye ting som aldrig har fundet sted.

Og det kan sagtens lade sig gøre bare se på film som blandtandet Waterloo eller den film der vidste hvordan burgerkæden McDonalds blev skabt.
Jovidst der var visse ting der ikke var helt sandt så som et bal i Waterloo der blev vidst og blive holdt på et slot hvor i virkeligheden det blev holdt i en lade.
Eller i den anden film hvordan en mundtlige aftale blev vidst og være skriftelig istedet.

Så hvis de kan, mon ikke andre film også kan?
Gravatar

#4 nwinther 5 år siden

Gridlock (3) skrev:
Lidt ærgerligt at dance of the cuckoos kun kan høres i slutningen, da det jo virkeligt er en stor del af hvad vi opfatter med Gø og Gokke.
Hvad der bliver spændende og se er hvor meget filmen faktisk læner sig op af virkeligheden.


Problemet - selv med store stjerner som Hardy og Laurel - er at de færreste personer er igennem mange, seværdige, dramaer i deres liv.
Der er vel en af grundene til, at Hollywood godt kan lide at sætte noget kærlighedsdrama på en historie.

Tag en film som Pearl Harbor, hvor en stor del af dramaet er trekanten, og hvor man nok vælger at følge de forkerte karakterer, hvis man gerne vil fortælle hele den historie som PH fortalte, og samtidig forsøger at være tro mod virkeligheden.

Den umiddelbare sammenligning til Gøg og Gokke er Chaplin-filmen, som også tog sig nogle friheder, fordi den skulle dække et helt liv, som godt nok var dramatisk, men det blev kogt noget sammen, fordi det enkelte drama oftest ligger årevis fra det næste drama.

Jeg er spændt på filmen fordi jeg godt kan lide skuespillerne - og deres forlæg var også fantastiske. Men om der er tilstrækkeligt drama, eller om historien kan fortælles interessant uden at gå helt grassat bliver også spændende.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#5 Gorman 5 år siden

#4 jeg kunne godt lide chaplin-filmen, men synes umiddelbart at traileren viser at gøg og gokke filmen er temmelig tam med udgangspunkt i deres karrieremæssige efterår. Skuespillerne er dog godt castet. Vi må se.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!

Skriv ny kommentar: