I efteråret er filmprogrammet på P1 blevet ændret fra en solo af Per Juhl Carlsen til en duo nu med Christian Monggaard ombord. ”Holdningsonani for åben mikrofon,” kalder Kim Pedersen, formand for Danske Biografer, det nye setup.

Se også: Danske Biografer: Streaming bekymrer os ikke.

Kim Pedersen mener ikke, at opgraderingen til en duo giver mere alsidighed. Dertil kender de to værter hinanden for godt:

”Der er ikke tale om alsidighed, men derimod ensidighed af værste skuffe – og der er ikke tale om begyndelsen til et nyt venskab. Carlsen og Monggaard har været venner i mange, mange år. Carlsen og Monggaard har da også benyttet hinanden som ekspertkilder talrige gange i deres respektive medier og tildelt hinanden arbejde,” siger Kim Pedersen.

Han savner derimod ægte uenighed i det nye Filmland:

”Der har aldrig været tale om dyb uenighed eller debat i Filmland. Carlsen gør sig nemlig store anstrengelser for kun at invitere personer fra filmbranchen som holdningsmæssigt ligger meget tæt. Resultatet har været en omgang klappe, klappe kage i en rundkreds, hvor debattørerne nøje har været udvalgt til at bekræfte Carlsens – og hinandens – holdninger,” siger formanden for Danske Biografer.

Christian Monggaard kommenterer på Twitter angrebet med ordene:

”Ved ikke, om jeg skal grine eller græde.”

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 cain 7 år siden

KP er den største klovn i dansk film
Gravatar

#2 Jones 7 år siden

Jeg synes egentlig, at kritikken er meget rammende. Måske lidt for skinger, men ikke desto mindre er det også den opfattelse jeg har haft de gange, hvor jeg har lyttet til Filmland. Jeg har dog ikke hørt den nye udgave med Monggaard på holdet, så deres mangel på uenighed skal jeg ikke udtale mig om. Men måske er målet ikke at være et debatprogram (selvom det nok ville klæde en sådan type program), og så er det vel i orden. Der behøver for min skyld ikke at gå Smagsdommerne i den, men lidt debat om forskellige præferencer er vel altid sundt.
Gravatar

#3 Nagash 7 år siden

Så er Kim i gang igen. Den mand har ganske simpelt ikke en velfungerende hjerne. Hold kæft hvor har jeg taget mange debatter med den mand efterhånden og hver eneste gang, snakker han udenom og kryber rundt om de svære spørgsmål. Han vil bare have penge, penge, penge. Sjovt vi ikke fik en udtalelse om det nye mediaforlig, som pure afviste at indføre afgift på internet. Han påstod jo eller hårdnakket, at dansk film slet ikke kunne overleve uden.

Skriv ny kommentar: