Steve McQueen indledte sin karriere som spillefilmsinstruktør med at vinde den prestigefyldte debutantpris Camera d’Or i Cannes i 2008. Det bedste rygklap, der findes i branchen, velsagtens. Med sin nu kun tredje film er McQueen og, ikke mindst, hele det imponerende hold af skuespillere foran kameraet i “12 Years a Slave” på fortjent Oscarkurs. Fremstillingen af Solomon Northups exceptionelle liv og skæbne er hos McQueen blevet til en sober og lige tilpas højtidelig film, der overskygger samtlige tidligere forsøg udi at fortælle om Amerikas betændte slavesamvittighed. En knugende, harmdirrende og indigneret historie om undertrykkelsens mange gradbøjninger.
#1 MOVIE1000 10 år siden
#2 Ispep 10 år siden
#3 X&O 10 år siden
#4 Ispep 10 år siden
Ingen kritik er ikke nødvendigvis lig med topkarakter. Det kan være emnet ikke siger nok en på det personlige plan (følelser) men det kan også være det er en type film man ikke ønsker at gense? Så helt firkantet er tingene nok aldrig men det er for så vidt også underordet om det er 5 eller 6?
#5 Aggeri 10 år siden
Hvis det er underordnet om den ligger til 5 eller 6 stjerner, hvad er så meningen med skalaen? Så kunne du jo lige så godt have en skala der slutter på 5?
#6 Fredag 10 år siden
#7 Ispep 10 år siden
Skalaen er også underordnet. Det skrevne er vigtigst!
#8 X&O 10 år siden
Eller også er det skrevne underordnet, når det ikke supplerer skalaen?
Uforklarlige meninger er forbeholdt folk der poster penge i Far til Fire reboots, det hører ingen steder hjemme i en saglig anmeldelse.
Jeg helmer ikke før anmelderen har givet mindst én god grund til at filmen ikke opnåede den sidste stjerne, for anmelderen må være klar over det selv. Hun skjuler noget for os!
#9 Ispep 10 år siden
Bingo!! Jannie er i virkeligheden Insider og Insider er BN. Nu har jeg afsløret mysteriet.
#10 Fredag 10 år siden