“Drag Me to Hell” er klassisk Sam Raimi-horror, og filmen kan snildt måle sig med de bedste af instruktørens tidligere bloddryppende mesterværker. Fantasifuldheden og humoren er allestedsnærværende i det, der indtil videre må betegnes som årets mest vellykkede, groteske og underholdende gyserfilm. Et must for alle, der elskede Raimi, før han spandt sig selv ind i Spider-Mans net.

Læs mere om Sam Raimis film i artiklen Sam Raimi – Fra filmnørd til superhelt.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#21 Michael Andersen 14 år siden

#18 Er Lalos afviste musik (eller "fucking mariachi music" som William Friedkin så elegant kaldte det, da han smed det ud) fra "The Exorcist" med? Fedt. Hvad er forbindelsen - er der en grund til at det er med til sidst i "Drag Me to Hell"?
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#22 Nicki52 14 år siden

Highland Park (18) skrev:
Det var også det, jeg tænkte, så derfor så jeg den mandag eftermiddag, før stanken af popkorn bredte sig, og mens der kun var få mennesker i biografen.

Jeg blev desværre skuffet. Den første halve times tid er meget fed - med scenen i parkeringskælderen som det absolutte højdepunkt; vanvittig, sjov og suverænt eksekveret (hvis bare hele filmen havde været på denne måde) - men derefter var det så som så med Raimis opfindsomhed, galgenhumor og kreative vildskab. Han benyttede de samme virkemidler alt for mange gange, og der var så mange gentagelser fra "Evil Dead"-filmene, at de mere fremstod som kedeligt genbrug end indforståede referencer. Jeg kom hvert fald til at savne Campbells rablende vanvid og galningegrin. Det er bare ikke det samme at se Lohman blive udsat for pinsler, der minder meget om, hvad Ash gennemgik. Hun gør det skam godt gennem hele filmen (også i den for Raimi efterhånden obligatoriske våd T-shirt-scene) - og er tilmed ret sød at se på. Jeg var positivt overrasket, men ligesom evermind synes jeg ikke, at hun gennemgik en stor nok udvikling. Hun så for sund og pæn ud til, at djævlekabalen i sidste ende gik op. Med tanke på de rædsler hun gennemgik, savnede jeg at kunne konstatere en mere mærkbar forandring i hendes fysiske fremtoning. I det hele taget var filmen lige en tand for pæn i det visuelle udtryk, og det generede mig, både at flere af effekterne bestod af dårligt udført CGI, og at f.eks.
Der var da nogle fine idéer ind imellem – især brugen af skygger var fed – men jeg ville ønske, at Raimi havde gået planken ud frem for at spille sine kort lidt for sikkert. F.eks.

Lorna Ravers var intet mindre end perfekt som Mrs. Ganush.

Christopher Youngs musik fungerede fint – især under scenen i bilen hvor den jazzede lyd af en legesyg kontrabas flot akkompagnerede desperationen og den sorte humor. Temaet med den ensomme sigøjnerviolin og de dystre, dæmpede djævlebrøl er også pragtfuldt. Og så var det fedt at høre Lalo Schifrins ”The Exorcist Symphony” under rulleteksterne.

Og ja, der var så afgjort gustne gummebid!


Geden forskrækkede mig lige da den kom ind. Og hvad
var det for noget med den dansende Lamia, jeg var ved at flække af grin.
Jeg kunne bedst lide
Mrs. Ganush i parkeringskælderen for det var så sjovt, hvad der skete med hende dernede.
Jeg har ikke hørt om de Evil Dead før nu, jeg skal helt klart se den, hvis den er uhyggelig :)
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"
Gravatar

#23 Highland Park 14 år siden

Michael Andersen (21) skrev:
... "fucking mariachi music" som William Friedkin så elegant kaldte det, da han smed det ud...

Haha! Stakkels Schifrin... Han taler også lidt om den ubehagelige oplevelse i dette interview:
http://www.scoremagacine.com/Entrevistas_eng_det.p...

Her er den trailer, Schifrin omtaler:


Raimi nævner selv "The Exorcist" efter at have sagt "I am a fan of very particular types of horror...":

(fra 3:05)
Derfor går jeg ud fra, at brugen af musikken er ment som en hyldest til Schifrin. Jeg har lige fundet dette 45 minutter lange interview med Young, som jeg er ved at lytte til. Måske nævner han noget om brugen af "The Exorcist Symphony":
http://www.filmmusicmag.com/?p=3141
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#24 jessup 14 år siden

Super god underholdning - det er lang tid siden jeg i bio har siddet med smil på læben i hele filmen kun afbrudt af småklukken. Det er heller ikke hver dag at en instruktør går så meget op i boodyli fluids - i hvertfald ikke udenfor porno:)

4,5/6
This is just until June
Gravatar

#25 Thomsen 14 år siden

Nice. Jeg må hellere få set den i denne uge, før det bliver for sent.
... and in other news: grave robbers pry rifle from Charlton Hestons cold, dead hands.
Gravatar

#26 Benway 14 år siden

Så fik jeg også omsider set den og for pokker, hvor var den dog afsindig underholdende. Det er virkelig en oplevelse, at se hvordan Raimi mestre sine virkemidler, og skiftevis anvender sorthumor og gys. Det er næsten ikke noget mere dræbende kedeligt end en dårlig gyser, og efter film som f.eks. "The Haunting in Connecticut" som jeg anmeldte for nylig, er det alle tiders endelig at se en rigtig velfungerende en af slagsen igen.

En af grundende er utvivlsomt at Raimi giver en tid til at grine og trække vejret, så man ikke bliver kvalt af kronisk trykkende stemning. Den måtte godt have været lige en tand mere blodig for min skyld, men i betragtning at den er PG-13, så må man sige, at Raimi slap af sted med en del. Stakkels Christine – hun kunne da dårlig nok åbne munden uden at et eller andet klamt røg i. :)
"Here I was born, and there I died. It was only a moment for you; you took no notice."
Gravatar

#27 elwood 14 år siden

Stakkels Christine – hun kunne da dårlig nok åbne munden uden at et eller andet klamt røg i. :)

Nu lyder det som en hel hel anden genre.
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#28 Benway 14 år siden

Der blev i hvert fald sprøjtet med væsker til højre og venstre. ;)
"Here I was born, and there I died. It was only a moment for you; you took no notice."
Gravatar

#29 Nicki52 14 år siden

elwood (27) skrev:
Stakkels Christine – hun kunne da dårlig nok åbne munden uden at et eller andet klamt røg i. :)

Nu lyder det som en hel hel anden genre.


Benway (28) skrev:
Der blev i hvert fald sprøjtet med væsker til højre og venstre. ;)


Det har I helt ret i!:D
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"
Gravatar

#30 tranberg 14 år siden

"Drag Me To Hell" er en skøn film i sin genre, der netop forstår at følge de gamle, originale retningslinier for splattergysergenren fra 80'erne.

Jeg nød især mængden af humoren i filmen; det var skønt at se en film, der ikke tog sig selv særlig serist og formåede, trods uhygge og chok, at skabe en højst useriøs atmosfære.

Raimi har netop fundet den perfekte balance og det er rigtig lang tid siden, at jeg en Hollywood-gyser har underholdt mig så meget. I det henseende er Raimi ubetinget mester i gysergenrens allerbedste virkemidler.

Sam Raimi has come home.

5/6
The end is closest to the beginning

Skriv ny kommentar: