Filmen har et overbud af rædsomme one-liners, og et meget skidt forceret romantisk side-plot. Skuespillerne giver stort set alle kedelig uinspirerede præstationer. Vi får ofte følelsen af at de står og læser op af manuskriptet. Jessica Alba som Sue Storm er ret stiv i det, og Chris Evans gentager som Johnny Storm stort set blot de samme replikker om og om igen: ”sejt”, ”for vildt”, ”jeg skrider” og den slags. Som den eneste formår Michael Chiklis som Ben Grimm i det mindste at tilføje en smule hjerte til sin rolle, der uheldigvis er så dårligt skrevet at det slår til som en skrædder i helvede. Værst er dog Ioan Gruffudds Reed Richards rolle. Ikke alene har han overhovedet ikke formatet eller udstrålingen til at bære en sådan hovedrollen. Rollen som holdets leder er også så dårligt udformet at han uundgåelig fremstår som en meget svag og utilstrækkelig leder.

Filmen mangler i katastrofal grad en eller anden form for interessant konflikt, hvilket får slutningen til at føles som et kolossalt anti-klimaks. Den er udsultet for enhver form for magi eller begejstring over sit eget emne. Når figurerne i så høj grad mangler engagement for deres egne liv, og er så uimponerede over deres egne evner, hvorfor i alverden skulle publikum så få det på deres vegne?

“Fantasic Four” er en usædvanlig skidt film. Det eneste den har at byde på er sine effekter der er ganske gode, men som det er svært at bliver duperet blot det mindste af, når man hele tiden bliver distraheret af den tåbelige historie og de lamme replikker.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#41 filmz-madsvangsgaard 18 år siden

Det er da blevet en kassesucces i USA, så vidt jeg ved. DEn har fået karaktereen 6,0 i IMDB.com, som må siges at være udemærket..

Kan det ikke bare være fordi at hvis man er tegneseriefreak kan det godt være den ikke lever op til forventningerne (ligesom anmelderen tydeligvis er) men for os andre, tror jeg det kan være en god actionfilm. Det er også det jeg har læst i IMDB.com af de folk der har set den!
Gravatar

#42 filmz-cluas 18 år siden

Det lyder meget mærkeligt at F4 kun skulle få et enkelt kamera. Men okay Benway er ikke til tegneserier ?

I hvert fald er det lykkedes for f.eks Daredevil at få 3 kameraer, så den undrer mig sgu en del, denne her anmeldelse.
/Cluas
Gravatar

#43 Jay El 18 år siden

Jeg så filmen i går til gallapremieren og jeg må sige, at jeg var positivt overrasket.

Det var langt fra den bedste tegneserieadaption jeg har set, men det var så absolut heller ikke den dårligste.

At give den 1 af 6 synes jeg er lige i underkanten. Et 3-tal til en god gennemsnitsfilm vil være mere passende i min bog.

Jeg vil erkende, at den har flere scener, hvor man sidder og undrer sig af den ene eller den anden grund. Men ud fra de småklip og trailers jeg havde set, så var mine forventninger sat noget lavere, end de havde behøvet at være.

Alt i alt en film der sagtens kan ses - efter min mening - uden dog at være banebrydende på nogen punkter. Men det er så også svært, at være banebrydende i en udvandet genre.

Min holdning kan så sagtens skyldes, at jeg ikke er bekendt med de tegneserier figuerne kommer fra. Faktisk har jeg ikke læst en eneste tegneserie omhandlende nogle af de figurer der nu er kommet på det store lærred.

- Ignorance is bliss -
Gravatar

#44 filmz-Kadann 18 år siden

#42 -

Well, det er Benway der har anmeldt denne film og Insider der har anmeldt "Daredevil".. det burde give dig et lille hint om hvorfor du ikke kan sammenligne de to anmeldelser.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#45 ks 18 år siden

#43 - Det da ikke særlig længe siden, at det lykkedes Batman på ny at være banebrydende i denne "udvandede" gerne.
Gravatar

#46 El vez 18 år siden

Ditto Sin City :)
"I wonder if a little rum could get this back on its feet."
Gravatar

#47 filmz-Kadann 18 år siden

#45 og #46 -

Enig. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#48 filmz-kaotmus 18 år siden

"DEn har fået karaktereen 6,0 i IMDB.com, som må siges at være udemærket.."

Haha!

Jeg synes ikke det virker som om anmelderen var fordomsfuld inden han så filmen. Og jeg synes det er helt ok at være satirisk, når man giver bundkarakteren. Guderne skal vide at jeg også har gjort det nogle gange i mit tidligere liv som filmanmelder. Anmeldelser er en subjektiv holdning, ikke en objektiv varedeklaration.

Jeg synes også det er fint, at anmelderen sammenligner med tegneserien. Men jeg kan også selv irriteres over LotR, Harry Potter, Bridget Jones osv. anmeldelser, der kun sammenligner med bogen. Det er filmen, der skal anmeldes, ikke filmatiseringen. Det er ikke det bærende tema i denne anmeldelse, men for en del af læserne vil det være relevant, så det er fint nok at nævne.
Gravatar

#49 filmz-vassago 18 år siden

Den har fået 2 ud af 6 i metroxpress/cinemazone.
"For me, the cinema is not a slice of life, but a piece of cake" - A. Hitchcock
Gravatar

#50 davenport 18 år siden

Jeg vil aldrig se den. Jeg vil heller aldrig se Spiderman II og alle de andre. Den slags film har for lidt at byde på for min smag. Jeg kan ellers godt lide effekter, men jeg tror bare ikke superhelte interesserer mig så frygtelig meget.
Af dem jeg HAR set, var Hulk nok den "bedste", men jeg skal ikke eje den.
..Med det sagt, så var det en sjov anmeldelse - lige min smag i humor, og hvad jeg havde forventet at læse da jeg klikkede.
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!

Skriv ny kommentar: