Samtidig har man i forsøget på at gøre filmen mere spiselig for et ungt publikum renset historien for antydningen af vold og seksuelt overgreb, hvilket forvandler en fortælling, der med al rimelighed burde være en temmelig forstyrrende oplevelse, til en ukonkret og ligefrem nuttet beretning. Dermed fjernes også vores følelsesmæssige indgang til Susies forældre, og man forbløffes i stedet over, hvor flad, ligegyldig og decideret kedelig en fortælling om et børnemord faktisk kan være.

“The Lovely Bones” er i det hele taget en mindre katastrofe, og overraskende er det ikke mindst, at Peter Jackson her har fejlet så fælt med denne beretning, som småkvalmt idylliserer begivenhederne omkring et barnemord. Skuespillerne gør det alle glimrende, men ellers så stinker filmen værre end et par sure hobbit-tær.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#31 Lord Beef Jerky 14 år siden

#30 Vi er fuldstændigt enige så =)
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#32 wimmie 14 år siden

#31

Godt så! - store hjerner... (og alt det dér) ;)
"he won the Nobel Prize for inventing the artificial appendix.”
Gravatar

#33 filmz-OutOfSight 14 år siden

Lord Beef Jerky (27) skrev:
#26 Jeg synes dog stadig, det er en smule sært, at du vælger at være nedladende overfor dem der allerede har set filmen, og har negative kommentarer til den.


Hvor får du det fra?

Lord Beef Jerky (31) skrev:
#30 Vi er fuldstændigt enige så =)


wimmie (32) skrev:
#31

Godt så! - store hjerner... (og alt det dér) ;)


Jamen hurra for jer og jeres hjerner... Nu hvor I er med, får jeg lige set filmen, og vi kan tale om den.
Gravatar

#34 wimmie 14 år siden

Altså, jeg har heller ikke set filmen - kun læst bogen. Jeg har haft store forventninger til filmen men har forsøgt at skrue dem ned på det seneste. Dog har jeg en veninde der er rigtig glad for filmen - og jeg plejer at dele hendes filmsmag ret godt, så umiddelbart forestiller jeg mig at jeg får en okay oplevelse :)

"he won the Nobel Prize for inventing the artificial appendix.”
Gravatar

#35 BN 14 år siden

wimmie (30) skrev:
Jeg har læst én anmeldelse af "The Lovely Bones" som jeg ikke helt kunne tage alvorligt, og der havde anmelder skrevet hvordan filmen havde været meget bedre hvis de havde holdt den som en krimi eller en "who dunnit" - og droppet alt følelsespornoen og alt hvad der omhandlede pigens "himmelrige".... ja, det kan da godt være men nu er filmen jo baseret på en roman der foregår således, så det ville jo have været en helt anden film...


Jyllands-Postens anmelder skriver noget lignende, idet han kritiserer instruktøren Peter Jackson for, at det er en dårlig idé at indflette det overnaturlige element i 'The Lovely Bones':

"Alene antagelsen, at en bestialsk myrdet teenagepige skal finde glæde i himlen med andre ofre, er ikke helt fordøjelig. Man ser Jacksons idé, men den er mildt sagt ikke let at sluge." (MIN fremhævelse)

Og overskriften til anmeldelsen lyder:

"En stædig insisteren på at tvinge overnaturligheden ned over en thriller tvinger ”The Lovely Bones” i knæ."

Visse anmeldere sætter sig tydeligvis ikke ind i tingene, før de anmelder en film.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#36 wimmie 14 år siden

#35

Nej, og så når man tænker på hvor meget folk generelt (inkl. mig selv) kan brokke sig over at en film baseret på en roman tager sig alt for mange friheder i forhold til forlægget. Det havde jo været en helt anden historie hvis man ikke have haft det overnaturlige element med og ikke Alice Sebolds.
Desuden hedder romanen jo på dansk "Her fra min himmel" - dette havde jo ikke givet så megen mening hvis der ikke var nogen "himmel".

Nu ved jeg ikke hvordan filmen forhold sig til pigens himmel og religion i det hele taget, men jeg synes det var meget befriende at der i bogen ikke var tale om en kristen himmel (eller nogen anden religion for den sags skyld). Der var ikke tale om Gud eller andet fra kristendommen - hun kaldte det bare for "sin himmel".
"he won the Nobel Prize for inventing the artificial appendix.”
Gravatar

#37 BN 14 år siden

wimmie (36) skrev:
Nu ved jeg ikke hvordan filmen forhold sig til pigens himmel og religion i det hele taget, men jeg synes det var meget befriende at der i bogen ikke var tale om en kristen himmel (eller nogen anden religion for den sags skyld). Der var ikke tale om Gud eller andet fra kristendommen - hun kaldte det bare for "sin himmel".


Uden at vide det, så vil jeg gætte på, at Peter Jackson loyalt følger bogen på dette punkt. Historier der indeholder overnaturlige elementer fungerer nu også bedst, når de er religiøst neutrale, for dels bliver en historie derved mere universel og rammer bredere, dels bliver den åben for fortolkning.

Jeg kommer i den forbindelse igen til at tænke på Tolkien's udtalelser omkring "anvendelighed" kontra "allegori", hvor han foretrak, at folk selv brugte deres fantasi og hver især fik noget helt personligt eller individuelt ud af 'The Lord of the Rings', fremfor at der skulle presse nogen bestemt allegori eller pointe ned over hovedet på dem. (For sådan en havde han ikke.)
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#38 fazz 14 år siden

God film 5/6
"If you figure a way to live without serving a master, any master, then let the rest of us know, will you? For you'd be the first person in the history of the world."
Gravatar

#39 filmz-jonasgr 14 år siden

The Lovely Bones

Filmen er dårlig og gider ikke lave en så fyldig anmeldelse. En kedelig poleret film om en pige som bliver offer en barneseriemorder og havne i fantasiland. Sidstnævnte kunne de godt have skåret væk, for den er så kedelig og så ser den ualmindelig kunstig ud. Det føles som nogle photoshop baggrunde som er blevet klistret sammen. Desuden fandt jeg det ualmindelig irriterende at vi hele tiden skal have pigens tanker indover det hele, vi får knap nok lov til at sidde og tænke selv. Figurerne er også kedelige, pånær Stanley Tucci som er filmens lyspunkt. De scener hvor han medvirker er de mest intense og medrivende, men så klipper den naturligvis imellem disse intense scener og så tilbage til fantasiland og så kan man sidde og undre sig over om man skal græde eller grine. Der er ellers alle muligheder for at lave en intens spændingsfilm eller drama. I stedet bliver vi vidne til en alt for poleret teenagefilm. Gab !

3/10
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#40 filmkorn.dk 14 år siden

Dybt uenig med anmeldelsen!

For mange karakterer? Der er sku da så få, og de er nemt adskillelige.

Jeg synes filmen fungerede rigtigt godt, og jeg synes mellemverdenen var helt fin og i tråd med en 14-årig piges tankegang.

De eneste minusser er at fortællerstemmen overforklarer (hvilket nok er for for de mindstes skyld), og at de psykedeliske mellemverdensbilleder godt kunne være kortet lidt ned.

Men fremragende fortælling, der opslugte mig totalt.

Det handler om tab, om at give slip og om at komme videre, når det føles rigtigt.

#39 Poleret teenagefilm?! Har vi set den samme film? Bare fordi den ikke forfalder til en klassisk thrillerskabelon, gør den da ikke til en dårlig film. Jeg synes Jackson har turdet tænke anderledes.

4 stjerner!
www.filmkorn.dk - filmanmeldelser, også af film vi ikke har set, men alligevel har en mening om.

Skriv ny kommentar: