“The Passion of The Christ” er uden tvivl den film jeg har haft sværest ved at sluge, på flere måder, for alt afhængig af hvordan man vælger at anskue den – har jeg ikke det samme følelser for den. Derfor har jeg også svært ved at skulle bedømme den, eller bedømme den som den fortjener. Det er uden tvivl den film i nyere tid der har skabt mest debat, og en film masser har haft en mening om, også uden overhovedet at have set den.

Jeg ved ikke helt hvad man skal vurdere filmen efter, jeg vælger primært at kigge på det filmiske. Men den kan, og vil, også blive vurderet på det religiøse, moralske og det filosofiske. Det er en ret personlig film, og en karakter vil man stort set ikke kunne bruge til noget som helst. Gibson er med stor sandsynlighed ligeglad med hvad resten af verden synes om hans film – for det handler ikke så meget om hvad jeg vil have, eller hvad vi vil have – men om det Gibson har ment vi skulle have for at forstå hans idé. Jeg vil gerne have set en lidt mindre blodig film med mere baggrund, men resultatet ville måske så netop have været at jeg ikke havde bekymret mig nær så meget om handlingen. Det har måske netop været en katalysator for de tanker jeg havde bagefter filmen. For den har virkelig givet stof til eftertanke, for tv-nyheder og dagligdags vold har virkelig gjort os så immune, at der skal to timers intensiv vold og pinsel til at skabe bare lidt sympati, antipati medfølelse og dårlig samvittighed. De virkemidler jeg har syntes var det store minus, er netop også dem der har fået mig til at tænke over filmen.

Det er en film man bør se, om den har fået 2 eller 6 stjerner, for den kan kun vurderes på et selvsyn. Jeg var glad for filmen, utroligt at man kan sige det efter at have set 2 timers tortur, men den var bevægende, flot, intens – uden at virke pompøs eller formanende. Det er en unik og anderledes filmoplevelse der virkeligt gør indtryk og sætter sine spor.

Klik her for at læse mere om filmen i Moviola.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#111 lagoni 19 år siden

gimleno1, hvor gammel er du egentlig? Vil slet ikke starte en diskussion om du er for ung/gammel eller sådan noget, da denne diskussion efterhånden er gået nok væk fra emnet, men når kalder ks for 'lille ven', ville det være rart at vide hvor gammel du selv er... Selv om nogle måske vil være uenige med mig, vil jeg tro du er ældre end de to dage der profil siger :)
- Women remember, Steve. It's like they've got minds of their own.
Gravatar

#112 filmz-gimleno1 19 år siden

#111 Jeg er 31, ligesom jeg var da andre spurgte. Og før nogen kommer med kommentaren "Er du så ikke LIDT for gammel til at gide diskutere med en 19-årig", (eller i Nakalay's tilfælde, en 14-årig) og svaret dertil er et rungende JO!...så fik vi det ud af verden med det samme også ;-)

Sidste del af svaret var ikke møntet på dig, lagoni, men mere generelt. Folk herinde har enormt travlt med hinanden, så jeg ville bare spare en flok af dem for besværet ;-)
..my hovercraft is full of eels..
Gravatar

#113 filmz-principia 19 år siden

#112: Det lyder som om, du generelt synes, at alle "folk" i disse fora kun er ude på at ragge dig ned og være ondsindede. Jeg kan helt ærligt ikke se, hvorfor du så gider at bruge din tid på at kommentere på filmz.dk.

Det ser ud til at de fleste brugere herinde ikke er enige i dine holdninger og kommentarer. Det er da også pudsigt, at det "næsten" altid er dig der er indblandet i disse stridigheder, så det skulle være underligt, hvis du slet ikke på noget tidspunkt selv har været skyld i det!
Whoever saves one life, saves the world entire... (Schindler's List)
---------------
DVD: http://www.intervocative.com/dvdcollection.aspx/principia
Gravatar

#114 filmz-gimleno1 19 år siden

#113 hvis du nærlæser vil du kunne se at jeg ingen glorier pudser - selvfølgelig er jeg da involveret, og diskussioner er ok sålænge de bliver holdt på et sagligt niveau. Men problemet herinde er bare at er man ikke enig med bestemte mennesker (og bemærk, jeg siger ikke at ALLE mennesker herinde er sådan, det er ganske få individer) så får man mails med at ens mor er luder osv., og helt ærligt, når diskussioner på den måde går hen og bliver personlige blot fordi man har en anden holdning til visse ting, så er det vel ikke så underligt at tingene tager den drejning de gør.

Og nej, jeg mener så afgjort ikke at ALLE herinde er "efter mig", jeg har haft utroligt mange berigende og interessante snakke og diskussioner med folk herinde, der er blevet holdt på et både interessant og sagligt niveau, men én imellem slipper der dumme kommentarer igennem fra folk. Fælles for dem er ofte at de er ret unge - hvilket er fint nok, siger intet om det lige nu, det er blot tendensen jeg vil udpege med at sige det - og når man så svarer lidt igen, og de til sidst i desperation mailer mig og sviner mig personligt til, ja, så bliver det selvfølgelig personligt. Hvad ville du gøre hvis nogen kaldte din mor en luder eller sådanne ting? Ville du vende ryggen til?

Anyway, føler ikke det store behov for at retfærdiggøre mig selv men nu har i da fået lidt baggrundshistorie for hele denne ævle morads...og jeg skal da være den første til at indrømme at det er gået langt ud over grænserne for hvad jeg normalt gider deltage i...
..my hovercraft is full of eels..
Gravatar

#115 filmz-Bruce 19 år siden

#100 skrev at denne er forældet

"Den der glemmer historiens gang, er forevigt dømt til at gentage den."

Gode gamle Churchill havde nogle gode citater der med lidt god vilje kan henføres til dette.

"Men occasionally stumble over the truth, but most of them pick themselves up and hurry off as if nothing ever happened."

"Personally I'm always ready to learn, although I do not always like being taught."

Uanset hvor meget det er blevet påpeget, så har mennesket altid glemt og gentaget sine fejl. I et moderne samfund, hvor vi har ubegrænset adgang til information, må vi håbe, at det snart er på tide vi begynder at lære lidt.

Og så lige en enkelt udenfor kategori :)

"The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries."
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#116 ks 19 år siden

Bare fordi du er aldrig skal du ikke tro du er bedre end os andre.

Janteloven deluxe (c) Danmark.
Gravatar

#117 filmz-gimleno1 19 år siden

#116 - tjah, det er jo så nærmest hele essensen af janteloven du remser op der. Men hvor kommer den fra, hvorfor eksisterer den, og hvad får vi egentligt ud af den? Personligt mener jeg ikke at nogen af os kan bruge den til en ski', men ikke desto mindre så optræder den i utroligt mange henseender på utroligt mange forskellige måder... Jeg vælger at tro at du har læst mine sidste posts og at den derfor heller ikke på én eller anden måde er myntet på mig..
..my hovercraft is full of eels..
Gravatar

#118 ks 19 år siden

Der skulle naturligvis står ældre og ikke aldrig, en slem tastefejl.

Og jo, den var myntet på dig.
Gravatar

#119 filmz-gimleno1 19 år siden

#118 Jamen i så fald, ks, har du ubevidst lige bekræftet min sidste post, det være sig #114 så tak for det. Det slår mig også som morsomt at de som oftest forårsager jante mest, som regel er dem der praktiserer den mest. Men nok om det.
..my hovercraft is full of eels..
Gravatar

#120 ks 19 år siden

Hvad jeg prøver at sige, som du tydeligvis overser, er at det ikke gør nogen forskel at du er ældre end alle dem du diskuterer med. Er der nogen speciel grund til, at jeg ikke skulle være i stand til at diskutere med en på 31 år fordi jeg er 19 år gammel? Det giver ikke mening, nej. Så hvad jeg prøver at sige er bare, lad være emd at føle dig klogere og bedre end mig fordi du er ældre, eftersom du ikke kender mig særlig godt kan vi jo sagtens blive enige om at du ikke har noget at lægge den teori i.

Skriv ny kommentar: