“The Passion of The Christ” er uden tvivl den film jeg har haft sværest ved at sluge, på flere måder, for alt afhængig af hvordan man vælger at anskue den – har jeg ikke det samme følelser for den. Derfor har jeg også svært ved at skulle bedømme den, eller bedømme den som den fortjener. Det er uden tvivl den film i nyere tid der har skabt mest debat, og en film masser har haft en mening om, også uden overhovedet at have set den.

Jeg ved ikke helt hvad man skal vurdere filmen efter, jeg vælger primært at kigge på det filmiske. Men den kan, og vil, også blive vurderet på det religiøse, moralske og det filosofiske. Det er en ret personlig film, og en karakter vil man stort set ikke kunne bruge til noget som helst. Gibson er med stor sandsynlighed ligeglad med hvad resten af verden synes om hans film – for det handler ikke så meget om hvad jeg vil have, eller hvad vi vil have – men om det Gibson har ment vi skulle have for at forstå hans idé. Jeg vil gerne have set en lidt mindre blodig film med mere baggrund, men resultatet ville måske så netop have været at jeg ikke havde bekymret mig nær så meget om handlingen. Det har måske netop været en katalysator for de tanker jeg havde bagefter filmen. For den har virkelig givet stof til eftertanke, for tv-nyheder og dagligdags vold har virkelig gjort os så immune, at der skal to timers intensiv vold og pinsel til at skabe bare lidt sympati, antipati medfølelse og dårlig samvittighed. De virkemidler jeg har syntes var det store minus, er netop også dem der har fået mig til at tænke over filmen.

Det er en film man bør se, om den har fået 2 eller 6 stjerner, for den kan kun vurderes på et selvsyn. Jeg var glad for filmen, utroligt at man kan sige det efter at have set 2 timers tortur, men den var bevægende, flot, intens – uden at virke pompøs eller formanende. Det er en unik og anderledes filmoplevelse der virkeligt gør indtryk og sætter sine spor.

Klik her for at læse mere om filmen i Moviola.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#31 nakalay 18 år siden

#29 Så vidt jeg husker, var det kun de magtfulde/lærde jøder, der snakkede hebræisk dengang. Resten af befolkningen snakkede aramæisk.

(Jeg kan tage fejl)
We've got chicken tonight. Strangest damn things. They're man made.
Gravatar

#32 SpielbergFreak 18 år siden

#30

endelig er jeg ikke alene! Jeg er glad for at jeg ikke brugte penge på den, jeg havde optjent fribilletter, fordi jeg har været statist på den nye TV-serie om H.C Andersen (Unge Andersen)
Gravatar

#33 filmz-Horn 18 år siden

Den almindelige befolkning talte dengang aramæisk.
I Jesus tilfælde talte han en galilæisk del af den aramæiske sproggren.
Det kan ikke diskuteres, det er historisk fakta, basta!
_
Den der glemmer historiens gang,
er forevigt dømt til at gentage den.
Gravatar

#34 filmz-Kadann 18 år siden

#33 -

Hvilket du jo så fint understøtter med.. ingenting? :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#35 filmz-Horn 18 år siden

Jeg ved ikke om amn kan finde noget om det på nettet, men prøv at slå det op i et leksikon og du vil finde min holdning så absolut korrekt.
_
Den der glemmer historiens gang,
er forevigt dømt til at gentage den.
Gravatar

#36 filmz-Kadann 18 år siden

#35 -

Jo, men nu er det jo ret anvendt, at hvis man kommer med sådan en statement, så underbygger man det med et link eller lign., i stedet for bare at skrive "basta".

Og om Jesus talte det ene eller det andet, er vel stadig en formodning, eftersom jeg går ud fra, at der ikke har været folk fra vores tidsalder der talte med personen Jesus fra dengang?
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#37 filmz-Horn 18 år siden

Så tjek det her http://hjem.get2net.dk/sprogbog/afroasia.htm

Det er ikke der jeg har min udtalelse fra.
Internettet er ikke så godt angående den slags detaljer. Jeg har min "påstand" fra mere specifikke kilder.
_
Den der glemmer historiens gang,
er forevigt dømt til at gentage den.
Gravatar

#38 filmz-Koenig 18 år siden

Faktisk taler de engelsk HELE vejen igennem, det er bare sådan at Mel gav dem en god omgang speed til hver optagelse, og så kørte det derud af og lød som aramæisk, hebræisk og latin!
"Como estan, bitches?"
homo proponit sed Deus disponit
www.haddock100.com
Gravatar

#39 filmz-Horn 18 år siden

Jesus talte ARAMÆISK!!!!!!
_
Den der glemmer historiens gang,
er forevigt dømt til at gentage den.
Gravatar

#40 lagoni 18 år siden

Der er en dame på imdb der er sikker på Jesus talte engelsk. Hendes begrundelse er at Biblen er på engelsk (hun er vist amerikaner selv), og det Jesus sagde, står jo i Biblen...
- Women remember, Steve. It's like they've got minds of their own.

Skriv ny kommentar: