“The Road” blev desværre et finansielt flop i modsætning til den Pulitzer-belønnede roman, som filmen tager udgangspunkt i. Men John Hillcoats postapokalyptiske thriller er en spændende og stemningsmættet perle, der er lige så skræmmende, som den er inspirerende, og lige så uhyggelig, som den er rørende. Dvd’ens transfer skuffer, men udgivelsens DTS-lydspor er eminent, og selvom her ikke er meget ekstramateriale, er “The Road” absolut værd at stifte bekendtskab med.
#41 didriksen86 14 år siden
Faderen dør, drengen er i sorg i et bestemt tidsperiode, et par timer eller et par dage. Men da han følger sig klar til at gå videre tog han de ting han havde brug for. Så mødte han familien og han spurgte efter om de var "carrying the flame", som var hans "mission" i livet. Manden(Guy) forstod ikke i første omgang hvad der mentes men forstod det lidt senere.
Manden var måske også lidt ligeglad eller indifferent med drengen men familien havde måske presset manden til at acceptere drengen ind i familien.
Sådan forstod jeg det ihvertfald. Altså at verden var stadigvæk sort men nogle personer ville bære flammen med sig.
#42 MOVIE1000 14 år siden
#43 astor 14 år siden
Uh, hvilken film er det du har set kære anmelder? Den dreng var da den mest irriterende snotunge jeg har set på film! Han er alene grunden til at filmen blev ødelagt for min del...
#44 evermind 14 år siden
EDIT: Og please, hvis han er den mest irriterende snotunge, du har set på film, så brug et par timer på The Mummy 2 ... For satan da, dét er ren Pippi Langstrømpe! :O
#45 filmz-Utyske 14 år siden
Men, det er jo præcis som børn er i virkeligheden. Hollywood har en tendens til at gøre børn på film til små voksne, der præcis ved hvad de skal gøre i alle situationer.
Knægten i "The Road" derimod, har kun haft sin far som kontakt hele sit liv, men besidder selvfølgelig stadig et barns nysgerrighed og tankeløshed, samtidig med at han, ganske som mange normale børn, føler sig uretfærdigt behandlet, når faren må sætte ham på plads, simpelthen fordi han ikke helt forstår hvor stor fare de potentielt er i.
Første gang jeg så filmen, fandt jeg ham også forholdsvis irriterende, indtil det gik op for mig, at han jo bare er et barn, på godt og ondt og for en gangs skyld har vi med en barne-karakter der er velskrevet og troværdig at gøre.
Jeg husker da i hvert fald fra min egen barndom, at jeg også blev sur på mine forældre, når jeg blev sat på plads og da jeg blev ældre, kunne jeg sagtens se fornuften i hvad de sagde dengang og de jo kun gjorde det, fordi de var bange for at jeg kom til skade.
Og hvis du mener at han er slem, så prøv at se "The Legend of Zorro". ;)
#46 astor 14 år siden
Man kan ikke rigtig sammenligne filmer som Mummy 2 og TLoZ med The Road. Det er jo helt vidt forskellige genrer.
Men, jeg har en følelse af at ungen skal være lidt Jesus-agtig. Vende det andre kind til, elske sin fiende, være myk og god, så ordner det sig til slut. Det var jo det der med at bære den indre flamme. Om barnet bliver som alle de andre, så har han ikke længer flammen. Så har han ikke et budskap at give videre.
The Road er ellers en fed film, et fedt univers, og selv om ungen er irriterende, så betyder det vel bare at han spiller sin rolle som han har fået besked på. Men, det var en dealbreaker for mig. Sådan er vi jo forskellige.
#47 BN 14 år siden
Ikke overraskende finder man stor lighed mellem virkelighedens børn og barneskuespillere.
Når som helst børn siger noget der faktisk er fornuftigt eller klogt, lyder de gammelkloge.(Det er som regel noget, som de har hørt fra de voksne, og som de nu kopierer.) De fleste af deres replikker lyder stive, kluntede og naive, ikke flydende og "naturlige". Børn er tuttenuttede og søde. De er glade og muntre det meste af tiden, mens de græder, jamrer og er opmærksomhedskrævende og/eller medlidenheds-fremkaldende resten af tiden, hvilket indikerer, at de også kan være møgirriterende og anstrengende sommetider. De er meget impulsive og tankeløse, samt til tider egoistiske.
Børn ser (normalt) tilværelsen i et meget lyst og positivt, ja, nærmest rosenrødt skær. Dette afspejles i såvel deres kommentarer om og spørgsmål til ting og personer omkring dem som i deres handlinger.
Børn kræver i sig selv et stort mål af kærlighed, tid, tålmodighed og overskud fra de voksne.
Hvorfor skulle det være anderledes, bare fordi det er film? ;-)
#48 astor 14 år siden
JA! om jeg vil se på irriterende møgunger, så kan jeg bare besøge børnehaven lige her nede. Det er jo trods alt fiction det her, hvorfor skal ungen være så realistisk at han er mere realistisk end unger IRL
#49 wimmie 14 år siden
I The Road er drengen bange og klynger sig for det meste til sin far som er den eneste han kender. Faderen har opdraget ham til at være på vagt og flygte hvis der sker noget - altså IKKE til at være heltemodig og krigerisk. Drengen har lært at overleve og ikke andet - det gør ham bestemt ikke til B.S. Christiansen ;)
Han er bange for at blive efterladt alene; for at faderen skal dø.
Derudover så har han jo set folk dræbe og spise hinanden - ville de ikke traumatisere de fleste.
Jeg synes han var rigtig god i rollen - især fordi den er skrevet lige efter bogen; der er han også skrevet som et barn - ikke en lille kæk Lille-Per-type.
#50 MOVIE1000 14 år siden