“Sweeney Todd – Den djævelske barber fra Fleet Street” fungerer fortrinligt i musicalens rammer, fordi Burton vender genrens glansbilledefortælling på hovedet og lægger hovedvægten på de mørkere aspekter. Og det er ikke kun fortællingen, der er dyster, også omgivelserne er præget af forfald og mørke. London ligner til forveksling Gotham City i en film noir-fantasi præget af 1930’ernes horrorfilm. Burton kører muligvis i samme gotiske rille, han altid har gjort, men det er stadig visuelt en fornøjelse – faktisk er det sjældent set så flot – og hans greb om den charmerende fortælling er kun blevet bedre. Og så er filmen velsignet med Sondheims vidunderlige musik.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#31 Highland Park 16 år siden

#30: HAHAHAHA!!! :D Fremragende! (stående applaus)

#29: Tjah, Depp er ellers gudfar til Tim Burtons søn: Billy Ray Burton. Tæller det ikke? ;)
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#32 gizmomis 16 år siden

Fantastisk film efter min mening.. Fantastiske billeder og perfekt stemning :-) Godt nok har Depp ikke verdens største stemme, men han har en fantastisk indlevelse og følelse i sin stemme..
Synes faktisk også Carter gør det ganske godt og er god i rollen.. så er jeg egentlig ligeglad hvem hun er kæreste med :-)
Gravatar

#33 Lady Arwen 16 år siden

Kan godt være dette spørgsmål er totalt åndsvagt når man tænker på handlingen... Men jeg skal ind og se filmen med min mor(hun er også lidt af en Depp fan) og hun er ikke lige så voldsomt glad for BLODIGE film...... Ja jeg ved det godt hvorfor så den her... Så så lige anmeldelsen i morges i God Morgen Danmark og han sagde at "volden" var meget grafisk... Men er blodet osv. meget realistisk eller er det mere Sleepy hollow agtigt altså sådan lidt urealistisk... Vil virkelig gerne vide... Please HJÆLP... :)
Doctor Who <3
Gravatar

#34 filmz-Crystalstar1200 16 år siden

# 33 Den er blodig og mere makaber end Sleepy Hollow, så er hun sart på det punkt vil jeg nok ikke tage hende med. Farvenøglen Burton har valgt gør også at det virker stærkere.
---------------------------------------

*** Den Som Elsker Meget - Udretter Meget ! ***
Gravatar

#35 Lady Arwen 16 år siden

#Ja men hun vil sgu med... :) Men er det ikke ureliastisk altså ved godt det lyder dumt men foredtiller mig bare ikk Burton lave noget der er totalt= Det ligner sgu totalt rigtigt blod...........
Doctor Who <3
Gravatar

#36 filmz-jonasgr 16 år siden

Jeg er ikke decideret fan af Tim Burton, men jeg kan godt lide at han tør tage chancer, gå andre veje, og lave noget helt anerledes. Noget alle instruktører kunne lære noget af. Så denne skal da nok ses engang.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#37 filmz-Kadann 16 år siden

Jeg var inde og se den her til aften og jeg kan ikke rigtigt bestemme mig for hvad jeg synes om den.

Jo, den er flot, bortset fra enkelte scener, hvor blodet lige var en kende for falsk - men det flotte er mere eller mindre det typiske man ser i mange Burton-film, det sort/hvide tema, det sorte omkring øjnene og alt det der gør at det er en Burton-film, på godt og ondt. Dog mest ondt, da det efterhånden ser ud til at Burton er løbet tør for fantasi.

Jep, det er en musical og jeg er bestemt ikke stor fan af musicals, men sangene står nærmest i kø for at blive sprøjtet af, så jeg sad og blev lidt utålmodig, da historien ikke rykkede sig så meget p.g.a. sang, visse steder. Depp har en ganske fin stemme, men i forhold til andre i filmen, er den en kende tyndbenet til genren.

Men stadig er der et eller andet der holder mig tilbage fra at erklære den for dårlig. Den skal nok have endnu et kig, før jeg bestemmer mig, dog ikke i biografen, da analoge fremvisere slet ikke yder filmen retfærdighed.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#38 blahblah 16 år siden

En del af musical-genren er jo også at plot-punkterne og historien bliver ført videre via sangene, og det synes jeg lidt Sweeney Todd manglede.
Gravatar

#39 filmz-BrotherJack 16 år siden

Hvordan kan man overhovedet diskutere nepotisme når det handler om film og kunst?
Det er nepotisme når et filmselskab støtter film af familiemedlemmer fremfor for andre, måske mere dygtige, filmskabere. Når det handler om produktion og penge. Når en producer insisterer på at hans datter SKAL spille en stor rolle osv.

Men det at skabe en film er jo ikke en mekaniske proces, og det handler jo om kemi. Hvis Burton har god kemi med Carter og Depp, og mener han kan få mest ud af dem, så er det jo klart at de skal spille hans hovedroller. Det har da intet med nepotisme at gøre. Hvis hun spillede forfærdeligt, hvilket jeg absolut ikke mener hun gør, ville han jo nok ikke vælge hende. Der er jo ikke ligefrem nogle af de to hovedrolleindehavere der har skidesvært ved at få roller.
Gravatar

#40 filmz-Kadann 16 år siden

Nå ja, der var lige en lille øjenbæ, man kan takke oversætteren for. I løbet af en af sagene, bliver en sætning oversat til noget i retning af "det er en ommer" - jeg afskyr det udtryk i forvejen og dét gjorde det ikke bedre.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org

Skriv ny kommentar: