Hvor den tredje “Terminator”-film ofte direkte parodierede forgængerne, behandler McG mytologien med enorm respekt. Selv seriens tilbagevendende citater – ”I’ll be back” og ”come with me if you want to live” – leveres sobert. Danny Elfmans udmærkede score genbruger heller ikke Brad Fiedels gamle, iørefaldende “Terminator”-tema i tide og utide, og introsekvensen med dens flyvende bogstaver er en herlig nyfortolkning af titelsekvensen i seriens allerførste kapitel. Men måske er “Terminator Salvation” alligevel for respektfuld. I sin iver efter at falde i hak med de forrige films handlingsforløb og ære sine rødder glemmer filmen indimellem at slippe tøjlerne og have det sjovt. En seværdig, men forglemmelig tilføjelse til en filmføljeton, der sagtens kunne være stoppet med kapitel to.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#11 hey now 14 år siden

Var til forpremiere i går. Var positivt overrasket. Salvation er klasser bedre end Rise of the machines. Christian Bale og Sam Worthington udfylder deres roller optimalt.

4/6
Godspeed into the Mainstream
Gravatar

#12 filmz-Erroneus 14 år siden

Var også inde og se den igen og jeg er meget enig med anmeldelsen her, den fortjener dog en halv stjerne mere i min bog :)

Det var god action, den havde respekt for de første film og selv om den var lidt forudsigelig på nogle punkter, så var det en glimrende film og Bale spillede ikke overraskende, super godt.
Nobody likes you. Everybody hates you. You're going to lose. Smile, you fuck.
Gravatar

#13 BN 14 år siden

Hmm, jeg ved ikke .... anmeldelsen giver mig ikke lyst til at se 'Salvation'. Mit problem er, at jeg regner de to første Terminator-film for mesterværker, og hvis den her kun er okay eller middelmådig, så kan det næsten kun blive en lidt tam, skuffende oplevelse, der for mig bare vil føles overflødig - fordi jeg ser den i lyset af James Cameron's to film.

Men jeg ender sikkert med at se den alligevel. ;-)
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#14 Highland Park 14 år siden

The Insider skriver en biografanmeldelse!

Så er det på tide med et par elwood-citater:
http://filmz.dk/forum/anmeldelser/zack-and-miri-make-a-porno-40520/page1 skrev:
Den næste anmeldelse fra The Insider vil jeg kritisere og på en eller anden måde forsøge og sammenligne med Paris Hilton, uanset hvad, og tiden starter fra nu.

8-)
(elwood #9)

http://filmz.dk/forum/anmeldelser/hundehotellet-dansk-tale-41173 skrev:
Back in the game yes, og min "trussel" mod The Insider gælder stadigvæk, jeg vælger blot og udføre den med hans næste bio anmeldelse, og ikke dvd/Bluray 8-)
(elwood #39)

Jeg venter spændt på resultatet. :)
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#15 The Insider 14 år siden

#14, hehe, jeg tænkte også på det :-)
War. War never changes.
Gravatar

#16 Highland Park 14 år siden

#15: Man ligger, som man har redt. ;)
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#17 squee 14 år siden

Så filmen til forpremiere i BioCity Århus i går.
Selvom jeg gik ombord i filmen med en allerede nedslået fornemmelse, kan jeg ikke sige, at jeg blev positivt overrasket. Jeg havde dog spået nogle flotte actionssekvenser, hvor man rent faktisk kan se, hvad der foregår - og ja, jeg kigger på Michael Bay og Christopher Nolan. Her på det sidste har der har været en kedelig tendens til, at action resulterer i rod på lærredet. Man kan ane, at ting flyver forbi hovedet på tilskueren og man kan se nogle kæmpe eksplosioner, men man skal være mere end opmærksom, hvis man skal kunne forstå, hvad der rent faktisk sker. Dette formår T4 Salvation at rode bod på, så det skal den have kudos for.
Desværre virker filmen fuldstændig ligegyldig i hele Terminator universet. Som The Insider så rigtigt skriver, så virker Salvation som en efterfølger til en film, man aldrig har set eller en begyndelse på en mulig trilogi, men desværre bringer den absolut intet nyt på bordet.

Jeg er dog ikke enig i, at Danny Elfman har komponeret et udmærket soundtrack. Hvis ikke jeg havde vist, at det var Elfman selv, der havde stået bag soundtracket, så havde jeg aldrig i hele mit liv regnet det ud. Det er dybt intetsigende.

Lydeffekterne derimod er lige som de skal være. Jeg er så træt af robotter, der ikke larmer og lyder industrielle - det gør de i T4. De lyder hele tiden som om, at de er ved at gå i baglås og larmer som en i helvede, og det er kun med til at sætte et lækkert præg på nogle i forvejen dystre robotter.
www.myspace.com/maskine
Gravatar

#18 Highland Park 14 år siden

squee (17) skrev:
Jeg er dog ikke enig i, at Danny Elfman har komponeret et udmærket soundtrack. Hvis ikke jeg havde vist, at det var Elfman selv, der havde stået bag soundtracket, så havde jeg aldrig i hele mit liv regnet det ud. Det er dybt intetsigende.

Måske skal du gøre ligesom denne herre:
http://www.tracksounds.com/reviews/terminator_salvation_danny_elfman.htm skrev:
Oddly enough, one of the bigger difficulties I suffered during the screening was my attempt to tune into what composer DANNY ELFMAN was doing with his score.
[...]
Sadly, in the film, Elfman's score disappears into the fracas of wild action and heavy sound design. Truth be told, I was much more engaged (and impressed) by the metallic-guttural voicings of the T-600's and harvest-machines than I was with any of the music...at least while watching the film. So, to better appreciate Danny Elfman's contribution, it is necessary to fire up Warner/Reprise's release of the official TERMINATOR SALVATION soundtrack.
[...]
The resulting score is one of DANNY ELFMAN's richest and satisfying scores of this genre in recent years.


Flere anmeldelser af udgivelsen:

http://www.filmtracks.com/titles/terminator4.html
&

http://www.filmedge.net/T4/news/0518score.htm
&

http://soundtrackgeek.com/2009/05/27/soundtrack-re...

Der kan høres korte lydklip her:
http://www.amazon.com/Terminator-Salvation-Danny-E...

Jeg glæder mig til at høre det hele. :)
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#19 The Insider 14 år siden

#18, og han har i øvrigt fuldstændig ret :-) Musikken overdøves desværre ofte under filmen, hvilket får den til at fremstå lidt anonym, men jeg har nydt at lytte til soundtracket bagefter. Elfmans tema kommer dog virkelig til sin ret i filmens titelsekvens :-)
War. War never changes.
Gravatar

#20 krille 14 år siden

Nu har jeg set filmen og det er så fedt at læse at min egen mening omkring filmen går igen i anmeldelsen. Jeg mener også at Sam Worthington stjæler hver eneste scene, han er i. Christian Bale er sådan set bare med for hans stjernestatus skyld. Worthington kan virkelig sagtens bære en film alene.
Fear can hold you priosoner. Hope can set you free. Tagline. The Shawshank Redemption

Skriv ny kommentar: