“Watchmen” er en filmisk rodebunke af dimensioner, dog en yderst betagende en af slagsen. Men selvom den stikker i alle mulige retninger og ikke kommer i nærheden af sidste års “The Dark Knight”, som mange nok havde håbet på, så kan mindre også gøre det. Glimtvise scener af filmisk skønhed, et fantastisk lydspor og en til tider tankevækkende historie gør “Watchmen” til en film, der, med Ole Michelsens ord, skal ses i biografen.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#51 filmz-vassago 15 år siden

Mon ikke der menes novel... Grafisk novelle lyder i øvrigt bedre end grafisk roman :)
"For me, the cinema is not a slice of life, but a piece of cake" - A. Hitchcock
Gravatar

#52 Dragon_Claw 15 år siden

#51 Vise ord fra Robin Williams: ”Is that a comic book? No! It’s a graphic novel! Is that porn? No! It’s adult entertaiment”
Tony Montana: All I got in this world is my word and my balls. And I don't break 'em for nobody!
Gravatar

#53 Bony 15 år siden

#51 - Ja og "tegneserie" lyder endnu bedre.. ;)
Nyeste anmeldelse: "The Thin Red Line" : http://bonysblog.wordpress.com/
Gravatar

#54 filmz-gofferoffer 15 år siden

Personligt synes jeg, at 'comic book' er et forældet begreb, fordi det ikke udelukkende indbefatter en komisk værdi længere. 'Graphic novel' er langt bedre, om så gamle nisser som hr. Williams finder det latterligt. Vi danskere har til gengæld været rigtigt smarte fra begyndelsen ved at tage tegneserie i brug.

Nå, enough geekery...
Men at some time are masters of their fates: The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are the underlings.
Gravatar

#55 rockysds 15 år siden

#51 Jo, monstro ikke.

Om folk vil kalde det comics/comic books, tegneserier, graphic novels eller whatnot er mig sådan set ligegyldigt. Men når folk oversætter graphic novel direkte til grafisk novelle, så piner det mit stakkels hoved. ;) I hvert fald når der er tale om noget så stort og omfattende som "Watchmen".

"Sekventiel kunst" er dog selvfølgelig den eneste ægte betegnelse. ;)

There was no bullshit, no arty pretensions. "Doug," he'd say when we were doing Written on the Wind, "Give me some bosom."
Gravatar

#56 Slettet Bruger [2969743798] 15 år siden

Rorschach - yderst cool. Selve filmen haltede en del, og midterdelen var temmelig uinteressant. En udmærket start og et interessant twist retter dog lidt op på det. 3/6
Gravatar

#57 kill the bills 15 år siden

Synes det var en mind blowing film, elskede alle figurene på hver deres måde, men mest synes jeg Rorschach og dr manhatten var dem de mest spændende. Rorschach er en gennført ideologi, han ser verden så sort og hvidt som hans egen maske. Dr manhatten, der passivt beskuer en verden han ikke længere kan forholde sig til. Filmen er smukt sat sammen, kunne specielt godt lide scenen hvor the sound of silence blev brugt. Dog vil jeg også sige sex-scenen var for lang og sangen forfærdelig. Ozzy kunne ikke rigtig bestemme sig hvilken dialekt han skulle bruge, men skuespillet var solidt, over hele galleriet. Mit største kritikpunkt er nok, at heltene virker for "super" og overdrevet, end hvad der egentlig var tiltænkt. Men fred med det, han kunne vel ikke dy sig ham Zack.

5/6 herfra!
Gravatar

#58 Kviesgaard 15 år siden

Så fik jeg også set filmen, og inden jeg giver mit besyv med den, så lige et par indledende ord.

Jeg har tegneserien. derhjemme. Som en del af mit eget lille (men støt voksende) bibliotek. Min udgave er den gamle danske i storformat, fordelt på 6 bind. Jeg er ret begejstret for tegneserien.

Filmen derimod. Ja hvad skal jeg sige? Jeg kedede mig under store dele af filmen.

(Larmende stilhed før stormen).

Ok nu var det jo også en ret ambitiøs opgave at filmatisere netop DEN tegneserie. Jeg kan også til fulde forstå nødvendigheden af at foretage sig visse ændringer i forhold til oplægget. Men efter at have set anstregelserne, er min tvivl om hvorvidt det var godt at følge tegneserien så slavisk, som Zach Znyder har valgt at gøre.

Filmen får det meste med i bredden, men dybden savnede jeg flere steder i filmen, blandt andet i scenen hvor Dr. Manhattan sidder og filosoferer på Mars. Så absolut en af mine ynglingsafsnit i tegneserien, men en temmelig flad og fortravlet omgang i filmen.

Afsløringen af Lauries (= Silk Spectre II) fortrængte fortid synes jeg heller ikke blev afviklet særlig godt i filmen. Slutningen i filmen forstår jeg heller ikke
Hvorfor er det ikke Dr. Manhattan, der fortæller Adrian Veidt at intet ender, aldrig, som han gør i tegneserien? Det synes jeg havde haft mere gennemslagskraft. Altså manden (=Adria Veidt) har lige forårsaget x antal millioners død, for en såkaldt højere sags tjeneste, og får så at vide at det hele var til ingen nytte. Sig ikke at det ikke ville have haft en enorm betydning.


En del har fremhævet Rorscharch i filmen. Han gør det nu også godt. Faktisk så godt at jeg spekulerer på, om det ikke havde været bedre at fokuser filmen kun på ham, og så kun introducere de andre figúrer gennem hans oplevelser med dem? Men altså det var bare min lille fikse ide til en filmatisering. Og det bliver vist det sidste i den her omgang.
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#59 The-new-meister 15 år siden

Så fik jeg set filmen i tirsdags....

Må da sige at den er nok mest rodet for folk der ikke har læst romanen, så kan godt forstå at der nogen skildre sig sådan at nogen elsker den og andre hader den. Jeg er nok en af dem der høre til den første selvom jeg havde nok en anden version af romanen.
Som de fleste nok siger er Rorscharch nok den mest interessante figur i filmen selvom jeg også fandt Dr. Manhatten ret interesant med at han har svært ved at find hovede eller hale i livet:)

vil nok give den 4-5/6 stjerner
Gravatar

#60 myshkin 15 år siden

Jeg har ikke læst tegneserien eller den grafiske novelle (kald det hvad du ville), men må sige at efter jeg har været inde og se den, at så er jeg blevet temmelig interesseret i at læse den.

Det var ikke hindring og en fed oplevelse at se Zack Snyders Watchmen. Rorscharch var eminent og klart den mest interessante figur i filmen. Jeg elskede den måde der blev diskuteret moral i filmen på. Det virker som om under overfladen, vel også over, at de alle i kraft af deres superhelte status prøver at konstitutere en eller anden form for moral i verden på og den eneste måde de kan gøre dette på, er at sætte sig uden for den fra tid til anden. Det er vel et ægte superhelts-dilemma.

Jeg synes den var stort set problemfri. Det gik mig ikke på at se "den blåøjet hævner" på storskærmen, jeg kan forstå at det er for at tage hensyn til tegneserien, men det er klart at hvis man vælger at tage det med, så bliver der fniset godt og grundigt blandt nogle af de publikum, specielt de yngre. Det var tilgængæld irriterende og der ønskede jeg faktisk at han havde valgt at dække sig til..

Jeg er enig med et tidligere kritikpunkt, som er blevet bragt op at
scenen med Leonard Cohens geniale Halleluja sang og Silk Spectre II og Nite Owls kanin-bolleri var totalt mislykket og direkte pinlig at se på
.

Og så er der
squiden
som jo ikke siger mig noget særlig, da jeg ikke har læst tegneserien. Jeg vil dog tilføje, at jeg er ganske tilfreds med slutningen, faktisk overordentlig tilfreds i det jeg havde regnet med noget helt andet.

Til slut filmen er helt klart en af de bedste so far, som jeg har set i år og er en herlig dekonstruktion af superhelte-genren. Jeg glæder mig til at se "directors cut", biograf versionen kunne godt gå hen og blive lidt lang, jeg vil ikke sige jeg kedede mig, men der var mærkbare up and lows i filmen. Jeg håber måske at directors cut giver en bedre balancegang.

5/6.
"also it's a movie don't be a cunt."
- internet anonymous

Skriv ny kommentar: