Af: Andreas Ebbesen Jensen | Udgivet: 2014-11-07

Christopher Nolan sigter efter stjernerne og rammer plet. Charmerende børnefilm minder om børnetimen på den gode måde. Reese Witherspoon giver en hjælpende hånd til Afrika. Og dansk dokumentar om murens fald er både indlevende og spændende fortalt. Filmz’ anmeldere har vurderet ugens premierefilm.


”Interstellar” er Christopher Nolans bedst tænkte film. Det er muligvis også den, der er flottest udført. Det mener Filmz’ anmelder Morten Vejlgaard Just.

”I episk skala får Nolans jomfrurejse ud i sci-fi-rummet alt andet til at ligne et fortættet kammerspil. ‘Gravity’ er en subtil teatermonolog i sammenligning med den vulgært, stort opsatte raketopera, som ‘Interstellar’ er,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Interstellar”.


Normalt er det handlekraftige vesterlændinge, der giver en hånd til Afrika(neren). Her adskiller instruktøren Falardeaus ”The Good Lie” sig fra de fleste andre. Og det klæder den. Det mener Filmz’ anmelder Morten Vejlgaard Just.

”Der er altid krig og ufred i Afrika, hvis du spørger vestlige film. Borgerkrig i ‘Hotel Rwanda’, en grisk og kynisk medicinalindustri i ‘The Constant Gardener’ og mere borgerkrig i ‘Black Hawk Down’ og ‘Blood Diamond’. Hvide fra Vesten er som regel løsningen på problemerne. Sådan er det også i ‘The Good Lie’. Og dog,” skriver han.

[url= dk/film/good-lie-the/biograf]Læs anmeldelsen af “The Good Lie”.[/url]


”Drengen og verden” kastede Filmz’ anmelder Anders Brendstrup direkte tilbage til kl. 17.30 og saftevand foran fjerneren på DR. På den gode måde altså.

”En typisk fortælling om rejsen fra barn til voksen er pakket ind i en atypisk, men nuttet streg af farvekridt. Som en børnetegning, der vækkes til live, komplet med en mosaik af farver og en hel bunke spørgsmål til følge,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Drengen og Verden”.


”1989″ er en flot og stort opsat dokumentar om de begivenheder, der førte til murens fald og de, der var involverede – fra toppen af systemet til hverdagslivet hos almindelige mennesker. Men den er også lige lovlig kreativ i sine rekonstruktioner af historiens gang. Det mener Filmz’ anmelder Christian Jacobsen

”de ellers opfindsomme rekonstruktioner bør også hæve et øjenbryn eller to i en film, der ellers udgiver sig for at tilbyde indblik og sandhed omkring vigtige historiske begivenheder.” skriver han.

Læs anmeldelsen af “1989”.

Skriv ny kommentar: