Af: Andreas Ebbesen Jensen | Udgivet: 2014-08-03

Stilforvirrede, selvironiske superhelte i en galakse langt, langt væk. Postmand Per i hysterisk tempo med både vid og bid. Græsk lejemorder i halvsløjt gangsterdrama og charmerende forelskelser i New York. Filmz’ anmeldere har vurderet ugens premierefilm.


Der er langt fra “Thor”, ”Captain America” og alle de andre Marvel-helte i James Gunns selvironiske superheltefilm “Guardians of The Galaxy”. Galaksens vogtere har sine største fortrin i humoren og ironien, men filmen undgår desværre ikke at føles en smule skizofren, som Morten Vejlgaard Just skriver det i sin anmeldelse:

”Vogternes største problem er, at de er fanget i en film, som ikke vil stå ved sig selv, når det kommer til stykket. Instruktør James Gunn er ny i den her kulørte storfilmsliga. Han fik et lille gennembrud med en slags parodi over superheltegenren med den skæve “Super”, men den led også under en grad af skizofreni, som mere markant præger ‘Guardians of the Galaxy’.”

Læs anmeldelsen af “Guardians of the Galaxy”.


Verdens venligste postomdeler tager skridtet fra børneværelset til biograflærredet i animationsfilmen ”Postmand Per: Filmen”. Og det bliver han hverken bedre eller dårligere af. Blot anderledes og med mere satirisk vid og bid. Det skriver Morten Vejlgaard Just.

”Bider sit eget brand både sjovt og hyklerisk i halen. Det kan så diskuteres, om Tati-kritikken af de moderne tiders maskinbegejstrede samlebåndseffektivitet klinger lidt hult, når den leveres af en film, der selv er nymodens glat og serveret i et hysterisk tempo,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Postmand Per: Filmen”.


”Forelsket i New York” lægger op til en hamrende banal og uoriginal fortælling, og i det første stykke tid ligner den en af de klichéfyldte romantisk komedier, Hollywood altid spiser publikum af med. Heldigvis overvandt den Filmz’ anmelder Johnny Vinther Jensen med sin charme.

”Opnår aldrig den umiddelbarhed og nerve, som ’Once’ havde, men det er på alle måder en film, der formår at charmere og besnære. Den koncentrerer og fænger alles drømme om New York uden på nogen måder at male et rosenrødt billede,” skriver han i sin anmeldelse af filmen.

Læs anmeldelsen af “Forelsket i New York”.


Den græske tragedie bliver opdateret med pistoler og bandeord i lejemorder-dramaet ”Stratos”. Filmen dyrker stilen i det ekstreme, og selvom kvaliteten er svingende, byder “Stratos” på nok absurd humor og nervøse trækninger til næsten at hive stikket hjem. Det mener Filmz’ anmelder Anders Brendstrup.

”Plottet virker underordnet til fordel for studiet af mennesker, der næsten velvilligt drager mod undergangen. Grundtonen er trøstesløs og håbet er kort som tålmodigheden hos en dansk turist, der har fået et grimt hotelværelse og forresten skulle vente 20 min., før guiden hentede dem i Kreta Airport,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Stratos”.

Skriv ny kommentar: