Af: Andreas Ebbesen Jensen | Udgivet: 2014-07-03

DreamWorks’ fantastiske drager flyver igen, Stellan Skarsgaard giver den som sær, nordisk hævner og i et hus i Marokko kan man støde på stærke kvinder og morsomme dialoger. Filmz’ anmeldere har vurderet ugens premierefilm.


Med ”Sådan træner du din drage 2″ smider DreamWorks langt om længe den ironiske distance og flyver hen til et sted, hvor der opstår magisk ro. Det mener Morten Vejlgaard Just, der var inde at se den vellykkede animationsfilm.

”Sådan træner du din drage 2″ er meget voksen. Og drømmende og dvælende. Slutslaget er en krigerisk undtagelse. For midterstykket rimer på Miyazakis magiske humanisme, på mystik og drageleg til musikledsagelse af John Powells keltiske fløjtetoner, der står vikingegoldt og godt til et ensomt islandskab, som kun forstyrres af enkelte dragefangerbåde. skriver Morten Vejlgaard Just om filmen.

Læs anmeldelsen af “Sådan træner du din drage 2”.


”Kraftidioten” er en sorthumoristisk, skandinavisk perle, der ubesværet løfter arven fra “I Kina spiser de hunde” og ”Blinkende lygter,” skriver Filmz anmelder Johnny Vinther Jensen.

”En af de mest underholdende nordiske film, jeg har set i et stykke tid, der alligevel formår at være rørende og vedkommende. Skarsgård er lige så sublim, som han plejer at være og bærer store dele af filmen,” skriver Johnny Vinther Jensen om filmen.

Læs anmeldelsen af “Kraftidioten”.


Jannie Dahl Astrup var inde og anmelde den marokkanske komedie ”Et hus i Marokko”. En film fyldt med stærke kvindeportrætter, sjove dialoger og emotionel tyngde.

”Instruktøren Laïla Marrakchi viser med ‘Et hus i Marokko’, at hun både har tæft for det humoristiske og emotionelt hårdtsparkende, som fik sendt mine tårekanaler på overarbejde flere gange,” skriver Jannie Dahl Astrup om filmen.

Læs anmeldelsen af “Et hus i Marokko”.


Skriv ny kommentar: